Kārtības policijas šefam draud sods 24

 
30.jūnijs 2003 9:41

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) kārtības policijas priekšnieks Visvaldis Puķīte pēc dienesta pārbaudes par autoavāriju, kurā Puķītes vadīts dienesta džips sadūrās ar vieglo automašīnu "Opel", varētu saņemt sodu par to, ka viņa vadītajam auto avārijas brīdī nebija veikta tehniskā apskate.

Puķīte pēc avārijas sarunā ar BNS apliecināja - viņš nav zinājis par to, ka viņa dienesta auto nav veikta tehniskā apskate. "Auto vairāk nekā mēnesi bija remontā un kad tas bija pabeigts es sēdos iekšā un braucu," stāstīja Puķīte. "Turklāt, kopš janvāra automašīna vairs nav mūsu - RGPP, bet gan Valsts policijas (VP) autobāzes pārziņā," skaidroja Rīgas kārtības policijas šefs.

VP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Krists Leiškalns BNS skaidroja, ka neatkarīgi no tā, kādas policijas struktūras pārziņā nodota automašīna, atbildīgs par tās tehnisko stāvokli, tostarp - savlaicīgi neveiktu tehnisko apskati ir tās vadītājs. Un par Puķītes autoavāriju VP Iekšējās drošības dienestā ierosinātajā dienesta pārbaudē, pēc Leiškalna vārdiem, tiks izvērtēti visi šī satiksmes negadījuma apstākļi, tostarp - arī tehniskās apskates jautājums.

Par faktu, ka 1994.gadā ražotajai Puķītes dienesta apvidus automašīnai "Land Rover" ar valsts numuru BK 8641 negadījuma brīdī nav bijusi veikta tehniskā apskate BNS informēja interneta portāls "iAuto", kuru savukārt kāds no negadījuma aculieciniekiem bija informējis, ka policijas džipa logā nev bijis tehniskās apskates uzlīmes. Portāla redaktors Elmārs Biele BNS pastāstīja, ka saņemto informāciju viņš pārbaudījis Ceļu satiksmes drošības direkcijā un no tās saņemts apstiprinājums - tehnisko apskati šim auto bijis jāveic jau 7.februārī, taču tas vēl līdz šim nav izdarīts.

Biele par šo faktu informējis arī iekšlietu ministru Māri Gulbi, bet BNS "iAuto" redaktors tāpat pastāstīja, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas šis džips kā Puķītes dienesta auto kalpojis jau laikā, kad viņš vēl strādāja iepriekšējā, RGPP kārtības policijas patruļpolicijas pulka komandiera amatā. "Un viņš to džipu savāca līdzi arī pēc paaugstinājuma amatā, tā kā viņš nevarēja nezināt, ka automašīnai nav tehniskās apskates," klāstīja Biele.

Puķīte BNS nenoliedza, ka pieradis pie šī auto un tāpēc "ņēmis līdzi" arī pēc paaugstināšanas amatā. "Taču es jau tagadējo pulka komandieri neatstāju bez mašīnas, viņš tagad brauc ar vēl labāku par manējo, ar bijušā kārtības policijas priekšnieka [dienesta pārbaudes laikā no darba aizgājušā Valdemāra Hmeļevska] krietni jaunāko "Volvo", teica Rīgas kārtības policijas priekšnieks.

Puķītes vadītais dienesta "Land Rover" 19.jūnijā Rīgā, Brīvības un Palīdzības ielas krustojumā pagaidām nenoskaidrotos apstākļos saskrējās ar pretimbraucošu kādas gados jaunas sievietes vadītu "Opel Vectra", cilvēki negadījumā necieta.

RĪGA, JUN 29, BNS

 
Visi komentāri
 
84727. viesis 30.jūnijs 2003 9:51
0 0 Atbildēt

Ehee tad jau es arii varu attaisnoties, man mashiina no servisa, kur nedeelju staaveeja, nezinu kapeec vechi tehnisko nav nokaartojushi.... Bez tam ja meenesi mashiina ir staaveejusi servisaa naf gruuti izreekjinaat ka ielikta servisaa vinja vareeju buut ap 10 maiju vai maija saakumaa. Jebkuraa gadiijumaa Neticu, ka laika posmaa no 7. februaara liidz maija saakumam auto staveejis "seetmalee".

Kapeec izteikts veeleejuma izteiksmee? "vareetu sanjemt sodu". Mirstiigie sanjem no zaljajiem viirinjiem acis nepamirkshkjinot, pat ja patieshaam ir celjaa uz Tehnisko apskati (kaut arii piedaavaajas atstaat kaadus dokumentus un peecaak peec apskates atbraukt atraadiities)....

84737. viesis 30.jūnijs 2003 10:02
0 0 Atbildēt

Vajadzēja no darba atlsiast

84738. viesis 30.jūnijs 2003 10:07
0 0 Atbildēt

Tas ka Puķīte verēja nezināt par to apskati ir taisnība. Jācer ka viņam nav tik daudz laika, lai katru rītu visādas uzlīmītes savā auto logā pētītu...

Bet nezināšana jau neatbrīvo no atbildības!

84740. viesis 30.jūnijs 2003 10:15
0 0 Atbildēt

da pofig Pukjiitim, ko Juus te rakstat. Panjirgs un aizmirsiis. Vinjiem(augstos amatos seedoshiem) pat peec avaarijaam ar liikjiem nekas nav, a juus te par kaut kaadu fak tehnisko uztraucaties. he-he

84743. viesis 30.jūnijs 2003 10:21
0 0 Atbildēt

dziivojam Latvijaa... P

84754. viesis 30.jūnijs 2003 10:43
0 0 Atbildēt

Mēs dzīvojam Latvijā. Ja sabiedrība iauto formātā neceltu trobeli, viss paliktu pa vecam. Iekšlietu sistēmā ir jauno laiku ministrs, bet ne paši jaunie laiki.

84764. viesis 30.jūnijs 2003 11:09
0 0 Atbildēt

Vēljoprojām NENOSKAIDROTOS apstākļos?!?!?!?!?!?!?!?!?

84779. viesis 30.jūnijs 2003 12:18
0 0 Atbildēt

NU jau nu jau diez kas notiktu, ja katru par shaadiem paarkaapumiem atlaistu no darba, vot es saprastu cilveeks iet bojaa, un konkreetais "purns" ir vainiigs utml. Bet prasiit lai vinsh parastas avaarijas deelj atkaaptos no darba, nu bikinj jau galvu laikam esat saspiedushi. Vai ta pashi izraisot avaariju, luudzat sevi atstaadinaat no amata, vai arii juus kaac atlaizj ????

84780. viesis 30.jūnijs 2003 12:21
0 0 Atbildēt

Un starp citu, kas jums par dalju kaadus apstaakljos, kas un kaapeec prieksh tam ir policija, lai skaidro apstaakljus, lai kompensee cietushajai pusei izdevumus utt. utjpr. Disciplinaarsods par braukshanu bez teh. apskates buus pat ljooti adekvaats sods, policijaa tur paaraak ne ar vienu neucinaas, cik man zinaams. Paaris disciplinaarlietas un amatinsh tavo, ja veel vispaar turees policijaa.

84781. viesis 30.jūnijs 2003 12:23
0 0 Atbildēt

Principaa primaarais vainiigais ir autobaazes galvenais mehaanikjis - vinjsh ir atbildiigs par vinja "valdiijjumaa" nodoto auto tehnisko staavokli un papiiru kaartiibaa esamiibu. Ja Pukjiite buutu vadiijis privaatauto bez TA - tad neapshaubaami primaarais vainiigais buutu vinjsh. Taa ka shai gadiijumaa sods buutu jaasanjem abiem. Starp citu, satikts apriilii, Pukjiite noteikti brauca ar pavisam citu auto :-)

84787. viesis 30.jūnijs 2003 12:43
0 0 Atbildēt

Man godīgi sakot pie *******s kaut kāds mehāniķis, jo likums paredz sodu auto vadītājam par braukšanu ar neizietu apskati...

84788. viesis 30.jūnijs 2003 12:53
0 0 Atbildēt

ir teikts, ka vadiitaajs nedriikst vadiit auto, kam nav izieta tehniskaa apskate. nekur nav teikts, ka autobaazes shefs nevar meegjinaat kaadam shaadu auto "iesmereet" :). taa gan.

84796. viesis 30.jūnijs 2003 13:28
0 0 Atbildēt

kas tā par anekdoti! pats auto vadītājs nedrīkst vadīt auto bez tehniskās apskates! viņam vispār pirms uzsākt braukšanu ir jāpārliecinās par auto atbilstību visām prasībām! tas viss ir pēc likuma, bet pēc būtības, lai viņš ned**š, ka nezināja par tehnisko apskati - tur pat bērniem un zirgiem ir jāsmejas!!!

grozies kā gribi, bet puķītes darbībās ir novērojama klaja necieņa pret likumu, kura ievērošanas nodrošināšana ir viņa primārais darba pienākums! jāraksta repšem par gulbja kunga nekompetenci izvērtējot notikušās lietas apstākļus un nenāktu par sliktu arī kaut kādā tipa "tautas kotrole" reportāžu sagatavot, lai ne tikai daži interneta jūzeri, bet visa latvija uzzin kā gulbja kungs protežē klaju necieņu pret likumu un darba pienākumu pildīšanu latvijas valsts policijā!!

84805. viesis 30.jūnijs 2003 14:01
0 0 Atbildēt

-----------------

CSN Vadītāju vispārīgie pienākumi

25. Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt un pēc policijas darbinieku, robežsargu (uz valsts robežas un pierobežā) vai muitas darbinieku (muitas zonā) pieprasījuma (traktortehnikas vadītājam — arī pēc Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas darbinieku pieprasījuma) jāiedod pārbaudei šādi dokumenti:

...

25.4. dokuments (uzlīme) par satiksmes ministra (traktortehnikai — zemkopības ministra) noteiktajā kārtībā veikto valsts tehnisko apskati;

-------------

par to ka mašīnai nebija izieta tehniskā apskate protams, ka disciplināri ir arī jāsoda autobāzes atbildīgās amapersonas, jo to nodrošināšana ietilpst viņu darba pienākumos, bet CSN pārkāpj pats autovadītājs, kurš vada šādu automobili un konkrētajā gadījumā tas ir puķīte!

kas gan notiek šinī valstī, ja cilvēki, kuru dienesta pienākumos ietilpst sekot kādu konkrētu likumu un noteikumu ievērošanai (CSN) paši atļaujas klaji pārkāpt tieši šos likumus, kuru ievērošanas uzraudzība un nodrošināšana ir viņu kompetencē!?

tas vēl nav viss, jo maz, ka viņš pats ir ilgstoši pārkāpis šos likumus vēl šeit izskatās pēc tā, ka pieļaujot šo ilgstošo pārkāpšanu viņs ir paļāvies uz sava dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu gadienā, ja viņa likumpārkāpums tiks fiksēts no viņa padoto puses, kuru pienākumos arī ietilpst šo likumu ievērošanas kontrole!

gribētu redzēt gulbja nekaunīgo "atrakstīšanos" uz šāda veida tekstu...

84828. viesis 30.jūnijs 2003 16:35
0 0 Atbildēt

Var redzēt ka viesism 30.06.2003 13:28 mūžā ir bijis tikai 1 transportlīdzeklis (tas pats iespējams velosipēds), jo ja cilvēkam ir dienesta auto, privātais auto, sievas auto utt, un dzīvē pietiek par ko uztraukties (darbs, bērni, sievasmāte) tad tas ir pilnīgi normāli, ka viņš nezina kad kuram auto beidzas apskate, civiltiesiskā apdrošināšana un KASKO. Ja par tiem 2 pēdējiem tavs apdrošinātājs atgādina tad par 1 tikai policists- un arī tikai tad, kad apturējis :)

bet, nezināšana jau neatbrīvo no atbildības.

84829. viesis 30.jūnijs 2003 16:39
0 0 Atbildēt

Viņam logā TA uzlīmes nemaz nav! Vai tiešām grūti ieskatīties? Puķītes k-gu vajag sodīt pa īstam. Mūs visus sodītu uzreiz, bez izmeklēšanas - 10nieks un brauc tālāk. Kāpēc Puķītes k-gu vēl nav sodījuši?

84873. viesis 30.jūnijs 2003 22:09
0 0 Atbildēt

NU gan apd-rst visi gudri, nu es teiksim saprastu ka Pukjiites k-gam arii uzliku atbisltoshu naudas sodu, bet nee te visi kaa sunji rej ka vot tagad vinju nafig nost utt utjpr. Nu vai tieshaam domaajat ka nepietiktu jau ar disciplinaarsodu ??? IMO tas ir adekvaati. Protams ir zaagjis policijaai imidzja zinjaa, bet taada ir dziive. Un cik no visiem reejeejiem ir mashiinaam izieta apskate, ko cik no jums laapaas un sarunaa peciishus, vai veel kaut ko izdomaa ???? Vai pats esi kristaal dzidrs ka tagad prasi lai kaadu atlaizj no darba ???

84899. viesis 1.jūlijs 2003 4:02
0 0 Atbildēt

to WALA & Lasītājs!

jums džeki laikam pofig, ka dzīvojat vietējā mēslu bedrē... nu ko, katram savs!

puķīte redziet nepamanīja, ka viņam mašīnas logā nava tehniskās jau gandrīz pusgadu! a jums vietējie ērgļi neliekas, ka pamanīja gan, bet dzīvoja pēc principa: es esmu policijas priekšnieks un tāpēc man poo a jūs balodīši maksāsiet tāpēc, ka esat prosta mirstīgie!? idioti nolāpītie, deļ tādiem kā jūs ar latvija smird...

84943. viesis 1.jūlijs 2003 10:48
0 0 Atbildēt

Par to amatu - toch pofig . . . atstaadinaas vinu, a vins kaut kur citur tikpat augstaa amataa ieseediisies ... p!dars taads ...

a sodu vajag ...

tas ir tas pats , kas - "jaa es braucu ar atveertu motora paarsegu tapeec izraisiiju avaariju, bet es jau neesu vainiigs - mehaanikjis to neaiztaisiija"

84976. viesis 1.jūlijs 2003 16:03
0 0 Atbildēt

Viesi pats esi pi...., es pat papiiru/koshljeni/pudeli neatljaujos nomest tam neparedzeta vietaa. Un Latvija smird krietni vairaak no taadiem kaa tu, vismaz spriezjot peec tava commenta. Ja ir citaadaak tad tas tikai priecee.

84992. viesis 1.jūlijs 2003 17:57
0 0 Atbildēt

Laiks jau nu būtu "pēdējā desmitgadē" pieņemtajai policijas darbinieku braukāšanai ar auto bez TA - reizi pa reizēm, BEIGTIES !!! To pašu varētu attiecināt arī uz daudziem prokuratūras un drošības iestāžu darbiniekiem, kuri SODA vietā...uzrāda dienesta apliecības. Tie paši pēdējā laikā izslavētie CP specrotas darboņi visus savējos un līdzīgos atlaiž nesodītus par minēto pārkāpumu. Pazīstu vienu dāmīti, kurai dēls - patruļdienesta seržants, jau NESODĪTI 7 gadus brauc ar izrūsējušu kadetiņu bez TA. Kā saka - bez problēmām.

Domāju, ka Valsts policijas vadībai un pašam ministra k-gam tomēr pie šīs problēmas NOPIETNĀK vajadzētu piestrādāt, lai reizi pa reizēm vecā, labā tradīcija tiktu lauzta , un braucēji - visu veidu operatīvie darbinieki, TIKTU SODĪTI par auto izmantošanu bez bez TA . Puķīša gadījumu varam minēt kā precedentu.

85002. viesis 1.jūlijs 2003 21:14
0 0 Atbildēt

Skat, Ikdienas Viesi, ka tas pats patruļdienesta seržants Tev kādu vakaru neizgāž redeli...:) Starp citu, Tu visiem varētu savu aiziešanas iemeslu no ORGĀNIEM pavēstīt:)

85031. viesis 2.jūlijs 2003 9:45
0 0 Atbildēt

-ES-Kādos nenoskaidrotos apstākļos,konkrēti par iebraukšanu pretējā braukšanas joslā.I-auto nu gan vajadzētu minēt faktus kādi tie ir patiesībā arī par lielajiem šefiem.Vai tad patiešām arī bez vairāk vai mazāk cietušajiem?Šis "kungs"Puķīts,pirmkārt,lai prot izvēlēties pats braukšanas ātrumu pa pilsētu.Katrā ziņā žēl tā parastā ierindas policista,kurš Pūķīti apstādinot par pārkāpumu pats var kļūt par grēkāzi.Diemžēl šādi gadījumi nav retums.

85323. viesis 3.jūlijs 2003 23:01
0 0 Atbildēt

Nu ko lai saka. Doma ir viena .... atmazkas ir jaataisa. Parraadiet man to autovadiitaaju, kursh nezin vai TA ir izieta vai nav !! :))

Nu nevajag muus uzskatiit par idiotiem un tipa "oficiaalajaa versijaa" rakstiit kautkaadus murgus. Vareeji tak vienkaarshi... Sodiits ar tik un tik, atnjemtas tiesiibas uz tik un tik ilgu laiku. Un tauta buutu mieraa ar to. Un nebuutu garu runu ap sho teemu.

Ministra kungs, es ljoti labi saprotu kas pie kaa piederas .. bet nu shitaa kaast cilveekus tak ar nevar.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti