Audi un Renault atsauc automobiļus 12

 
21.jūlijs 2003 9:07

Audi un Renault atklājuši defektus modeļos A3 un Clio. Renault Clio tika atsaukti piekares defekta dēl, savukārt audi A3 atsauc 3500 eksemplārus radiatora ventilatora defekta dēļ.

Defekti atklāti šā gada aprīlī ražotajos Audi A3. Radiatora ventilators varot strādāt nepārtraukti vai arī neieslēgties vispār, kā rezultātā var tikt pārkarsēts motors. Audi klientiem apsola apmainīt defektās detaļas bez maksas. Līdzīga defekta dēļ jūnijā tika atsaukti arī 11700 VW Touran. Renault jau jūnija sākumā brīdināja 851 klientu par varbūtēju priekšējo riteņu piekares defektu. Nu jau atsaukto Renault Clio skaits sasniedzis 19563. Defektie automobiļi ražoti 2002. gada oktobrī. Līdz šim neviens nelaimes gadījums šā defekta dēļ nav reģistrēts. Tāpat kā Audi, arī Renault apņemas novērst ražošanas procesā radušos kļūmi bez maksas. Mārtiņš Šīrants
 
Visi komentāri
 
88269. viesis 21.jūlijs 2003 13:38
0 0 Atbildēt

God. Maartinsh Shiirants atkal ir "soli priekshaa" oficiaalajiem diileriem (vismaz Renault), kuriem nav dots uzdevums kaut 1 no Latvijaa paardotajiem Clio atsaukt. tuuliit panesiisies zvaniit tirlinji, kuri, atsaucoties uz sho zinju, gribees lai vinja clio BEZ MAXAS remontee. Bet ne jau Maartinjam Shiirantam buus jaaskaidro, ka tas uz Latviju neattiecas, ka taadu zinju kaads losis inetaa ielicis. Mosh dereetu pirms baumas palaist, precizeet, ka defektie autinji Latvijaa nav paardoti. Razjotaajs taados gadiijumos nosaka defekto autinju shas. Nr. un paardoshanas vietu (valsti). Attieciigajam diilerim izsuuta zinju, ka jaabriidina klients par defektu. Diileris sakontaktee ar klientu un briidina. Latvijas Renault diileri NAV shaadu zinju no razjotaaja sanjeemushi.

Besii aaraa, ka sliktaas zinjas vienmeer kaads izbljaus pa pasauli a par labajaam nepierunaasi uzraxtiit...

P.s. A Maartinjam Shiirantam ieteiktu uzzvaniit uz Renault Baltic, pirms ko taadu raxtiit. :o(

88351. viesis 21.jūlijs 2003 16:25
0 0 Atbildēt

Reno tāpat neviens normāls cilvēks nepēr, bet par lošiem Lipsa nav jāuztraucas :o)

88363. viesis 21.jūlijs 2003 17:30
0 0 Atbildēt

Lipsa, bet sho to tas par Renault kvalitaati tachu liecina, vai tad ne? Ja jau ir viens gljuks gadiijies, nekur nav teikts, ka nav ariii citi liidziigi... Un domaaju, ka potenciaalos pirceejus arii interesee shadi fakti... patiik tev vai nee, tachu par kvalitaati tie liecina....

Tas protams ir tikai mans personiigais viedoklis, kas uz patiesiibu nepretendee...

88368. viesis 21.jūlijs 2003 18:05
0 0 Atbildēt

to O_Calibra

:o)))))))))))))))))

Nosauc kaut 1 autorazjotaaju, kursh NEKAD nav zinjojis par razjoshanas defektu un NEKAD nav atsaucis NEVIENU autinju :o)))))))))

Un tad padomaa, par ko tas liecina.

Pilniibaa piekriitu Tev, ka par taadaam lietaam ir jaazinjo tautai, bet ir jaareekjinaas un JAANES LIIDZATBILDIIBA savai zinjoshana, resp. - ja jau informee, tad dari to preciizi, lai kaadam peec tam nerastos gruutiibas.

Man reizeem liekas, ka vairums cilveeku pat iedomaaties nevar, ko diilerim noziimee viena taada tirlinja raxc masu sazinjas liidzekljos.

88373. viesis 21.jūlijs 2003 18:49
0 0 Atbildēt

Njā, normāls flods sanāca ar šito raxtu :) Bet tipa jau nav teikts, ka arī L-jas Renuči būtu atsaukti :?

88379. viesis 21.jūlijs 2003 21:16
0 0 Atbildēt

isteniibaa, Renuchi atsaukti visaa pasaulee!!! tuvaak www.spiegel.de/auto

tulkojam teikumu: Weltweit seien von diesem Defekt 19.563 Clio-Modelle, die zwischen dem 7. und 9. Oktober 2002 gebaut wurden, betroffen

autors (augsti godaatais Martins Sirants)

88397. viesis 22.jūlijs 2003 8:17
0 0 Atbildēt

spečuki! vai a3 latvijā tiek atsaukti?

o_calibra - pamēģini paskaidrot kā atsaukums liecina par sliktu kvalitāti! manuprāt tieši otrādi - viņi varēja vispār nevienam neteikt un pateikt piemēram, ka latvijā sū.dīgi ceļi.

manuprāt klio latvijā gandrīz nepērk - nu ka atsaucas kam ir 2002 gada klio (pie tam konkrēta mēneša)

88430. viesis 22.jūlijs 2003 9:39
0 0 Atbildēt

Godaatais Maartinj!

Var jau protams raxtiit, ka "weltweit", var protams nemineet, ka Latvijaa NAV paardots NEVIENS defektais autinsh, visu ko var dariit. Izlasot Juusu raxtu, normaals Clio juseris momentaa zvana diilerim ne jau lai paarliecinaatos, vai vinja autinjaa ir vai nav defekts, bet lai pieprasiitu, lai vinja autinju tagad, pamatojoties uz kaada tur Maartinja raxtu netaa, labotu BEZ MAXAS. Manupraat bija vismaz noderiigi mineet to, ka Latvijaa sho autinju NAV. Ja ne mineet, tad vismaz pasham prieksh sevis noskaidrot. Patiesiibaa raxta autoru peec pilniem pelmenjiem var iesuudzeet, ka jams sniedz infu, kas nav saskanjota ar vieniigu organizaaciju, kas Latvijaa tiesiiga shaadu infu bazuuneet - par renjiem tas ir jau ieprieksh mineetais Renault Baltic.

Un ar Latvijas zjurnaalistiem shis nav 1mais taads gadiijums. Patiesiibaa diileri visnotalj nopietni apsver domu "pabakstiit" shos "izcilos" raxtiitaajus, kuri pashlaik par sekaam neatbild nemaz. Visticamaak, ka sekas pat neapzinaas, jo nav saistiiti ar diileru pasauli.

Tiem, kas nesaprot, par ko ir sashutums - katrs shaads "atsaukums", kas it kaa attiecas uz pasauli, bet atsevishkjos gadiijumos Latviju ne tuvu nav skaaris, diilerim peec shaada raxta paraadiishanaas izmaxaas normaalas naudinjas un pikjiiti, nemaz nerunaajot par pacietiibu, kas vajadziiga, lai katram klientam apskaidrotu un paarliecinaatu vinju, ka ar vinja autinju viss ok, jo Latvijaa cilviishi veel visnotalj akli tic publiski pazinjotaam lietaam.

Ieteikums Maartinjam - nu sazinieties, luudzu, ar kaadu iestaadi, kas mazliet vairaak par Jums rubii jautaajumos, par kuriem Juus raxtat. Lieti noderees!

to Pirmais - izstaas, ka visnotalj labi orienteejies renault pasaulee. Shii perioda Clio Latvijaa tieshaam var uz pirxtiem saskaitiit.

88571. viesis 22.jūlijs 2003 23:07
0 0 Atbildēt

labi, turpmaak, zem šādām ziņām būs rindkopa:

"Šis ir tulkots txts, par informācijas precizitāti neatbildam. Lūdzu nezvaniet mūsu auto dīleriem, ļaujiet viņiem gulēt." :)

tas jox. īstenībā:

šis ir tulkots no lblblaaa par informācijas precizitāti neatbildam.

Tad nu pamēģiniet mani iesūdzēt :)

88572. viesis 22.jūlijs 2003 23:21
0 0 Atbildēt

Dīleri taisās cīnīties? Ha! Par ko? Uz informāciju par mašīnām autortiesību nevar būt. Tā ir tikai tāda plika runāšana - būtu labāk priecājušies, ka jūsu marka ir šeit pieminēta, ka žurnālisti vispār jūs neignorē. Tad, kad kāds uzraksta patiesību par auto - nav labi, jo redziet, lasītāji zvanīs un prasīs paskaidrojumus. Bet tad, kad šiem pašiem dīleriem piedāvā reklāmu turpat, tad visi sēz un kasa vēderus un saka: jums jau nav apmeklētāju. Nu tāda interesanta situācija izveidojusies. Būtu jūs normāli dīleri, tad būtu paši sūtījuši informāciju par visu, kas notiek gan pasaulē, gan Latvijā - lai tikai publicētu. Spriežot pēc visa, tā tas nenotiek, jo relīzes par renault neesmu sen lasījis.

nekā personīga, lasītājs

88573. viesis 22.jūlijs 2003 23:57
0 0 Atbildēt

Cien Lipsa ! Kā Jūs varat būt tik pārliecināts ka NEVIENA no raxtā minētajām mašīnām nav dievzemītē ? Vai nepieļauijat iespēju ka kāds franču viesstrādniex ir atbraucis ar savu dranduļetu no tālākām ārzemēm un taisās te rulzēt nākošo1/2 gadu ? Ja nu viņu panāk ziņa ka viņa megarulža turpmākā expluatācija ir saistīta ar turpmākām briesmām ?

Ja ziņa ir WELTWEIT, tad tā attiecas, vai var attiekties arī uz Latviju. Vai Jūs pieturaties pie uzskata ka renault markas auto LV robežu šķērso tikai ar Jūsu atļauju ?

P.S. Man nav nekā pret reno marku, pat vairāk, uzskatu to par labāko franču auto (PSA gan drausmīgi smird - just flame), bet ja man būtu jāpērk reno, es nopietni apsvērtu iespēju iepirkt to ārzemēs. Tas tāpēc, ka par eiroauto man radās stabils spriedums pirms apm. gada, kad jauna auto meklējumos 6dienā atļāvos apciemot smalko salonu, un tur mani sagaidija tik piedzēruši tipi, ka nekāds dialogs mums neveidojās. Mana vaina, nebiju spējīgs nolaisties. :)

Niks

88656. viesis 23.jūlijs 2003 10:59
0 0 Atbildēt

to viesis 22.07.2003 23:57

par iebildumu, kaa es varu buut drosha, ka sheit sho autinju nav - es taadu lietu neapgalvoju - apgalvoju citu:

citeeshu pati sevi:

"Mosh dereetu pirms baumas palaist, precizeet, ka defektie autinji Latvijaa nav paardoti. "

Veel lielaakai precizitaatei piebildiishu, ka esmu drosha, ka jauni renault Clio ar sho defektu Latvijaa nav paardoti. Tas ir vieniigais apgalvojums, zem kura varu parakstiities. Par ljauzju migraaciju nudien neatbildu. Ja onka autinju pircis Fr vai Pl, tad arii to valstu diilerim ir jamais jaainformee.

Par Euro-Auto - jams nav vieniigais diileris. Nepatiik shis, ej pie otra. Izveeles briiviiba.

viesis 22.07.2003 23:21

diileri nekad nav pasludinaajushi neekadas autortiesiibas uz informaaciju. Runa bija par neertiibam, kaadas sagaadaa nepreciiza informaacija, kas, diemzjeel, Latvijaa ir biezja paraadiiba. Zjuraalisti atsaucas uz Letta, Letta atsaucas uz kaut kaadu mistisku Vaacijas infas avotu un visi gali uudenii. Bet ar savu galvu neviens nedomaa - tik baksta visu, ko ierauga.

Par reklaamu runaajot - katram diilerim ir sava strateegjija, kuras pamataa (vismaz renault gadiijumaa) ir renault ruupniicas standarts, kursh nosaka, kad, kaadam infas avotam un kaadu reklaamu dot. Zjeel, ka neesi nekaadu infu par renault nekur redzeejis. Tas nenoziimee, ka vinjas nav. Nepiecieshamiibas gadiijumaa varu Tev nosuutiit vairaakus avotus, kad un kur bijusi renault reklaama un informaacija par dazjaadaam ar sho razjotaaju saistiitaam lietaam. Ja diileris neizveelas kaadu konkreetu masu sazinjas liidzekli par publiceeshanaas avotu, tam ir savi iemesli - varbuut vaina nav gluzji diilerii? A? :o))

Gadiijumos, kad atsaukumi attiecas uz Latviju, diileriem ir uzdevums riikot preses konferenci. renault sakaraa peedeejaa bija 2000 gada rudenii. Vairaak atsaukumu saistiibaa ar Latvijaa pardotiem autinjiem nav bijis.

to Maartnsh - vai tad zjurnaalistu galvenais uzdevums ir raxtiit? Jums nemaz nav svariigi, KO juus raxtat? Man domaat gan portaala slavai, gan pasha autora labaa buutu nedaudz piepuuleeties, paplashinaat savu raxtu un parunaat ar Latvijas spechukiem apskataamajaa jautaajumaa. Taa raxti izdotos preciizaaki, buutu mazaak paarpratumu un cilveekiem buutu reaals pamats uzticeeties raxtiitajam. Me pieturas pie uzskata, ka darbinji jaadara pamatiigi, nevis liidz pusei.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti