iAuto rallijs noticis, kad būs nākošais rallijs? 53

 
8.septembris 2003 9:48

Vairāku nedēļu garumā tika stāstīts par to, ka 6.-7. septembrī Bauskas pusē, Mūsas trasē notiks iAuto rallija kausa 4. posms. Un notika arī. Un kā vēl notika...

Viss sākās jau piektdienas vakarā, kad ar HANSA AUTO piešķirto Suzuki un OPEL kopražojumu AGILA ieradās organizatori [mēs] un aktīvākie dalībnieki. Tika uzceltas teltis, kurināts liels ugunskurs. Kaut arī nakts bija auksta, visi veiksmīgi to pārcieta.

No rīta sāka rasties arī pārējie dalībnieki un tiesneši. Laikam visi bija pamanījuši, ka šoreiz pasākums tika organizēts sadarbībā ar SO "Mazozoli 4reiz4". Pēc reģistrācijas bija skaidrs, ka līdz bāzei atbraukuši 30 dalībnieki. Izrādījās, ka būtu bijis arī 31. dalībnieks, bet apmēram 500m no bāzes notika neliels „crash purns-purnā”, kurā uzvarēja Mercedes džips (arī dalībnieks), izslēdzot uz reģistrāciju steidzošos Renault 21 jebkādas iespējas piedalīties šajā posmā. Tehniskā komisija pie Lazdāna visiem nebija vienkārša – kādam pietrūka drošības jostas, kuras nācās atrast un uzmontēt, bet dažiem nebija ugunsdzēšamā aparāta. Pēc tam jau tika izsniegtas leģendas, kas radīja lielu satraukumu ar matemātikas olimpiādes „piegaršu”. Pēc dalībnieku sapulces rallijs varēja sākties. Pēdējie sagatavošanās darbi - zemo spoileru noņemšana un ... aiziet!

Plkst. 12 bija paredzēts pirmais starts. Pirms startēšanas – alkohola tests. Lūdzu, tie, kas nav atdevuši norakstīšanai alkotestera uzgaļus, atrodiet iespēju tos atdot Tusim (Andim) - tel. 9178931! Tas ir svarīgi. Cik atceros, nevienam no dalībniekiem netika konstatēts vairāk kā 0.00. Tā kā leģenda tika rakstīta pilnīgi citiem laika apstākļiem (sestdien bija sauss laiks), tā daudziem izlikās pārāk vienkārša. Kaut arī ne visi to spēja nobraukt ideāli. Vietējie atkal bija neizpratnē par kaut kādiem automobiļiem, kas virzās pa ceļiem ar 42 km/h... Arī OPEL AGILA nobrauca šo maršrutu, tikai ātrāk, lai paskatītos, kur dodas citi dalībnieki. Bija interesanti sastapt dalībniekus arī uz citiem – leģendā neparedzētiem ceļiem – tātad nomaldījušies. Viena ekipāža kaut kādā veidā pat pamanījās izvairīties no viena laika kontroles punkta. Vietējie nereta uzdeva jautājumu - ko mēs reklamējot? - Opeli!

Pēc leģendas brauciena sekoja papildsacensības uz asfaltēta laukuma Mūsas trasē. Tika saliktas riepas tā lai braucējam nāktos uzzīmēt „puķīti” no vairākiem astotniekiem. Šeit izcēlās divi auto: Subaru Impreza Sti – nobrauca visātrāk, kā arī Honda Civic – brauca ar rokasbremzi... Pēc šīm sacensībām vadībā izrāvās vairāki līderi.

Tā kā daudzi dalībnieki apgalvoja, ka leģendas regularitātes brauciens ir bijis par vieglu, nācās domāt, kā „labot situāciju”. Bija atlicis tikai pēdējais posms – nakts orientēšanās. Orientēšanās zonas punkti bija izdomāti tad, kad divas nedēļas bija lijis lietus, bet tagad viss atkal bija sauss. Priekš sestdienas šie punkti bija pārāk viegli atrodami. Laika normu arī negribējās samazināt, jo tas tikai palielinātu braukšanas ātrumu – būtu bīstami. Tad arī nolēmām OZ punktus izvietot nedaudz sarežģītākās vietās. Pie tam vietas bija izdomātas tā, ka normāli piebraukt pie tām varēja tikai no vienas puses, bet no citām – gaidāms „rokenrols”.

Pirms pirmā starta arī es nolēmu izbraukt visus punktus un pierādīt, ka ar šo mazo „elektromobīli”, kā par to draudzīgi izteicās MarkoPolo, Opel Agila tas ir iespējams. Biju jau izbraucis un atradis 3 punktus, kad atskanēja pirmais SOS zvans. Pie 7. punkta uz vēdera "sēž" VIP ekipāža. Plāni mainījās un devāmies apskatīt neveiksminiekus. Izrādījās, ka šie peļķi bija mēģinājuši šķērsot pa kreiso malu, kura izrādījās mānīgi šaura. Pēc kāda laika tika atsaukts mazais Land Rover Defender un VIP auto varēja turpināt ceļu. Pēc tam šādus palīgā saucienus es vairāk neskaitīju – Mazozolu Defenders bija noslogots.

Izrādījās, ka sapulcē bijām piemirsuši pateikt, ka viegli nebūs... Dalībnieki, plānojot maršrutu, bija kļūdījušies un to nosprauduši pa vissliktākajiem, bet taisnākajiem ceļiem. Tomēr viss beidzās labi. Bāzē atgriezās visi 30. Pēc sacensības vēl aizbraucu savākt atlikušos kontrolpunktus – ar Opel Agila visi bija sasniedzami. Īpaša uzslava tiem, kas "noslīkušajiem" nepabrauca garām, bet gan centās palīdzēt. Pirmkārt tas attiecas uz Andi Feldmani (Tusis), par ko viņš saņēma specbalvu 1 stundas bezmaksas braucienu ar šo aparātu no www.bokarti.lv

Atgriežoties bāzē bija dzirdami tikai daži vārdi – peļķes, rises, iesēsties un izvilkt... Ap plkst. 2-3 visi palicēji devās gulēt, lai sagaidītu rezultātu pasludināšanu un apbalvošanu, kas paredzēta svētdienas 12. Tā arī notika un uzvarētāji tika apbalvoti. Balvu par vistīrāko auto pēc sacensībām saņēma Austris Antons ar sarkano fordu - 30Ls dāvanu karti no GRIETAS. 3 stundu darbu no ERVO & CO saņēma Valērija ar Kia Sportage - viņa izcēlās ar to, ka vairākas reizes uzvārīja dzinēju, uzsēdās uz vēdera (ar džipu!), kā arī to, ka šī bija vienīgā sieviešu ekipāža. Skatīt posma rezultātus šeit. Kopvērtējums ir šeit.

Pēc apbalvošanas mēs nolēmām apskatīt izbraukātos ceļus dienas gaismā. Tas apskatāms arī fotogrāfijās – galerijā. Ja dalībnieki to būtu redzējuši, droši vien būtu meklējuši citus ceļus. Naktī viss izskatījās savādāk. Arī šeit viss bija veicams ar Opel Agila. Ja man jautātu ideālu auto gan laukiem, gan pilsētai – un pa pieņemamu cenu, teiktu, ka tas varētu būt šis auto.

Paldies mūsu atbalstītājiem: TSC AUTO, DDC, ERVO&CO, GRIETA, BOKARTI.LV, AUTOEURO, NEXT, JAUNĀ AVĪZE.
Īpašs paldies HANSA AUTO, kas piešķīra tik izturīgu un praktisku auto, kas mani nepievīla pat dubļainajās stigās.

iAuto rallija 4.posms - Zelta Bauska (II)

iAuto rallija 4.posms - Zelta Bauska (I)

Lai arī ko teiktu dalībnieki, tomēr visiem bija viens jautājums - kad būs nākošais posms? Nākošais rallija kauss varētu notikt pēc 6 nedēļām. Aicinām piedāvāt savus laika un vietas variantus.

Šeit varat noskatīties arī 12. ekipāžas (2.vieta) treku - kā tika veikta dienas un nakts trase. Lūdzu pagaidiet 30 sekundes starp posmiem.

Uzmanību tiem, kas maksāja dubulto dalības maksu! Rezultāti tiks apkopoti šīs dienas laikā - publicēs tos šeit pat.

Elmārs Biele

 
Visi komentāri
 
95551. viesis 8.septembris 2003 9:59
0 0 Atbildēt

Nezinu, šķiet tā: Gribi iznīcināt auto - dodies uz iauto rally! :))

95556. viesis 8.septembris 2003 10:16
0 0 Atbildēt

viesi, aizbrauc un apskaties pirms runaa taadas muljkjiibas...!!!!

95562. viesis 8.septembris 2003 10:29
0 0 Atbildēt

to opeli jau varēja mazāk uzkrītoši tekstā reklamēt :)

95563. viesis 8.septembris 2003 10:30
0 0 Atbildēt

Skeptikji ir visur,tie kam liekas ka auto ir domaac prieksh vizinaashanaas pa pilseetu un garaazhais aizpildiishanaj,lai seezh maajaas un suukaa leed...

Ir daudzi kas izveelas shaadu pasaakumu,un ir daudzi kuri gribeetu,bet zinaamu iemeslu peec nespeej tur piedaliities.

A tie ka spliki par to dirsh,labaak staaviet klusu un nesakiet neko...

95604. viesis 8.septembris 2003 12:01
0 0 Atbildēt

iesaku pagaidiit ziemu, tad uz auciema paraleelo trasi...

vareetu buut laps.

95609. viesis 8.septembris 2003 12:17
0 0 Atbildēt

treku breku kreku

95614. viesis 8.septembris 2003 12:42
0 0 Atbildēt

INFO REDAM. Nomaini ludzu rezultatu tabulas 31 ekipazas sturmani. REINIS BATARAGS. PALDIES.

95618. viesis 8.septembris 2003 12:56
0 0 Atbildēt

Urāāāā! Pirmā fotogalerija kurā nevar redzēt manu rožu ! :)

Es labojos ! :)

95686. viesis 8.septembris 2003 15:18
0 0 Atbildēt

Mapo, mums ir lidziigs liktenis:) nevar redzeet arii muusu opeljmashiinu:( ja nebuutu nakts posms, tad buutu sajuuta, ka nekas nebuutu bijis, bet pikjis pazudis! pateicoties nakc posmam tomeer shii sajuuta mani nepametiis uz ilgu laiku:)

veixmiigu atgrieshanos dziivee:)

95693. viesis 8.septembris 2003 15:39
0 0 Atbildēt

Ja par rezultaatiem, tad Renaaram Lochmelim shoreiz apakalj bija 29 numurs, tas ir, kas pagaajusho reizi bija 29/43 un ja skaita kopaa 2,3,4 posmu tad sanaak 6 10 5 = 21punkts

Par ziemu - jaacer, ka pa nakti muus nespiediis palikt:) Mans priekshlikums dienas posmu taapat kaa shoreiz 12-15, bet par cik vakaraa jau aatri buus tumsh, tad vareetu pirmie vareetu starteet ap 17tiem, finisheet ap 20tiem, tad aatri, aatri rezultaatus un apbalvoshanu un tajaa pashaa vakaraa uz maajaam. kaukaadu veikliibas braucienu pa vidu var uzriikot, ja buus iespeeja. kaukaados -20 pa nakti guleet aaraa negribeetos ... Peedeejaa posma mineetie datumi arii ir nu taa, taa .. 30..31 decembris :> Dazhiem tomeer taas ir darbadienas. Bik aatraak vareeja, piemeeram, to pashu sestdienu 27 vai 28totais.

Piepe, Opelji rullee :)) (mekleeju sponsoru :D)

btw mozh kaac kauko pa GPSiem var pakomenteet, tomeer baigaa manta. Kaadu njemt, savienojumaa ar ko (notbuks vai sofc), kaada pieredze? Ir shtuks uz diviem panjemt mozh, lai nedaudz atvieglotu dziivi.

95695. viesis 8.septembris 2003 15:44
0 0 Atbildēt

Nu taatad atrefereejot kopveerteejumu... uz sho briidi (sviitrojot no saraksta sliktaako posmu)

1/2 vietu dala ekipaazhas Nr 12 un 30.

3/4 vietu dala ekipaazhas Nr 15 un 14.

5/6 vietu dala ekipaazhas Nr 3 un 31.

7/8 vietu dala ekipaazhas Nr 7 un 24.

9 vieta ekipaazha Nr 11.

10 vieta ekipaazha Nr 6.

11 vieta ekipaazha Nr 21.

12 vieta ekipaazha Nr 13.

13 vieta ekipaazha Nr 8.

14 vieta ekipaazha Nr 22.

15 vieta ekipaazha Nr 1.

16 vieta ekipaazha Nr 39.

17 vieta ekipaazha Nr 4.

18 vieta ekipaazha Nr 43.

19 vieta ekipaazha Nr 25.

20 vieta ekipaazha Nr 9.

95699. viesis 8.septembris 2003 15:53
0 0 Atbildēt

Jaanjem veeraa, ka augstaaku vietu vienaadu punktu gadiijumaa dod tam, kam vairaak augstaaku vietu - tipa 1. vieta 12, otrā 30, 3shaa 14tiem, 4taa 15, utt. Vispaar kopveerteejumaa vareeja sarakstiit situaaciju, ja sliktaako atmet, lai nebuutu jaamokaas un jaareekjina :):)

95702. viesis 8.septembris 2003 15:58
0 0 Atbildēt

Man gan liekas ka augstaaka vieta ir taa, kuram peedeejaa posmaa ir aukstaaka vieta... vai ne taa? Jaapaarlasa nolikums...

95704. viesis 8.septembris 2003 16:01
0 0 Atbildēt

Paarlasiiju, tam kam vairaak aukstaaku vietu...

95706. viesis 8.septembris 2003 16:03
0 0 Atbildēt

Galjimijs nakc posms... pilniigi atshkjiraas no ieprieksheejiem... Ozh peec "liste"s elementiem... zaraza

95707. viesis 8.septembris 2003 16:06
0 0 Atbildēt

Edzus > Ja es nebūtu ''skaidrā'' tad vispār nezinātu vai esmu tur bijis vai nē !!! :) :) :) Jo pēc pagājušajiem posmiem vismaz varējām sevi apskatīt bildēs !!!

95711. viesis 8.septembris 2003 16:09
0 0 Atbildēt
95723. viesis 8.septembris 2003 16:32
0 0 Atbildēt

esmu ! Kā vienmēr - skaists !!! :)

95727. viesis 8.septembris 2003 16:45
0 0 Atbildēt

:))) mapo, tev taisniiba:)

bilde tieshaam laba, divi puishi uz toletes fona! atvainojos, divi puishi uz sievieshu toletes fona:))

95733. viesis 8.septembris 2003 16:52
0 0 Atbildēt

:)

95734. viesis 8.septembris 2003 16:58
0 0 Atbildēt

mapo 207305 ! :):):):):)

95736. viesis 8.septembris 2003 16:58
0 0 Atbildēt

Par nakts posmu esmu sajūsmā!

Tāds varēja būt arī dienas posms, jo pilotam dienā bija garlaicīgi. :)

Vairāk ekstrēmā!!! :)

P.S. Īstenībā jau viss bija forši. Kā vienmēr.

95747. viesis 8.septembris 2003 17:50
0 0 Atbildēt

Upizzzzzzzzz! Isķinu glagoļiš ! :)

95750. viesis 8.septembris 2003 19:08
0 0 Atbildēt

Riktigi laps pasakums! Musu strategija - nekadas strategijas - nakts posmaa deva iespeju neiekulties lielaas ziepees! :))

PS Mekleju ziemas riepas ar labiem shipiem, R13, max shauras! :)

95759. viesis 9.septembris 2003 8:12
0 0 Atbildēt

"Uzmanību tiem, kas maksāja dubulto dalības maksu! Rezultāti tiks apkopoti šīs dienas laikā - publicēs tos šeit pat."

tas ir par kuru dienu domats ?

95780. viesis 9.septembris 2003 9:49
0 0 Atbildēt

uzraxtiits tak -shiis dienas-, tb tajaa dienaa kad tu lasi, nevis tad kad tas raxtiits:) un naf nekaada starpiiba, ka tas karaasies jau3 dienas:)

95805. viesis 9.septembris 2003 10:33
0 0 Atbildēt

edzjus - :) :) :)

95874. viesis 9.septembris 2003 13:40
0 0 Atbildēt

mjaa, tuss jums konkrēts:

1. avārija visiem esot skaidrā - laikam asi savākušies

2. ielas auto trase, no kuras ar džipu jāvelk laukā

3. iespēja pat džipu uzsēdināt uz vēdera .........

SVIESTS KONKRĒTS :(

P.S. Biju jau sācis štukot, ka jāpievienojas, bet sailemonkuļa pucešana pēc šitādiem sūdiem dārgi maksā. Pegy nav traktors tomēr. :(

95878. viesis 9.septembris 2003 13:53
0 0 Atbildēt

reds vareeja Eirostopam piedaavaat buut par sponsoru - daliibnieku autinju mazgaashanai peec posma - atlaidi :)

/kiska/

95879. viesis 9.septembris 2003 13:53
0 0 Atbildēt

visu pateici ?

95888. viesis 9.septembris 2003 14:03
0 0 Atbildēt

13:53 bij domāts nēZinim

95992. viesis 9.septembris 2003 22:54
0 0 Atbildēt

Vajadzētu pacelt vidējo ātrumu vismaz līdz 60 -65km/h, tad vispār būtu super.

95997. viesis 10.septembris 2003 8:23
0 0 Atbildēt

ja protams tikai nakti ok :))

96013. viesis 10.septembris 2003 9:21
0 0 Atbildēt

vzinis, paskatie uz jauno Passasu no K-Rautas komandas... neiebrauca nevienos kaa tu saki "sūdos" un nobrauca pirmie....

P.S. Kautkaa iAuto rallijaa veel nav maniits neviens no super rallija auto Peugoet.....

96018. viesis 10.septembris 2003 9:36
0 0 Atbildēt

Incanti, pasaats arii pirms pasaakuma izoshnjaaja celjus?

96019. viesis 10.septembris 2003 9:39
0 0 Atbildēt

Paskaties uz bildēm. Es savu smukulīti pa kartupeļu vagām nedzenāju prieka pēc, bet tikai galīgas nepieciešamības dzīts. Šitie pasākumi ir ļoti līdzīgi tiem, ko rīko Mazozoli TIKAI džipiem, un nav ko liekuļot - šitie ceļi ir auto nīdējiem, nevis auto mīļiem. Un vēl - man ir tiesības uz savu viedokli un Tev ir tiesības to atspēkot, bet nevienam nav tiesību ******* ar pirkstiem te.

96020. viesis 10.septembris 2003 9:40
0 0 Atbildēt

un par avāriju - laikam jau tā ir likumsakarība vai tomēr ne?

96045. viesis 10.septembris 2003 11:08
0 0 Atbildēt

96047. viesis 10.septembris 2003 11:13
0 0 Atbildēt

Piekrītu Volvoklubam, ja pats"sūdos" nelien tad nobraukt nebija problēmu, Vzini-nevajag jau iedomāties, ka kartē iezīmētais taisnākais ceļš no kontrolpunkta uz kontrolpunktu meža vidū būs noasfaltēts. Ja nevari izbraukt tad piecel savu pakaļu un aizskrien 100m ar kājām

96048. viesis 10.septembris 2003 11:15
0 0 Atbildēt

un pasaki kā pirms pasākuma bija iespējams izošņāt ceļus?

96071. viesis 10.septembris 2003 12:38
0 0 Atbildēt

skriet? Ta nu gan ideja rallijā ...........

96088. viesis 10.septembris 2003 13:49
0 0 Atbildēt

starpcitu nedaudz paskriet bija pat veseliigi un laiku tauposha nodarbe!!! to apliecinaas gan 14, gan veel paaris ekipaazjas!:)

vzini- a kas tev saap?! par ko tev taads naids pret ralli? vai arii slinkums ko dariit?! saule spiid aciis?!:)

96093. viesis 10.septembris 2003 14:11
0 0 Atbildēt

vzini, Tu izklausies apmēram tā - kā sen nedabūjis.... :)

96102. viesis 10.septembris 2003 15:03
0 0 Atbildēt

interneta bija info kura rajona notiks rallis.

kas gribeja un varej, tas ari aizbruca un izlozhnjaja visus celjus

un necelus.

/Robchiks/

96103. viesis 10.septembris 2003 15:16
0 0 Atbildēt

a kas negribeeja vai nevareeja, un veel naktii neskatiijaas zem kaajaam, tie ieseedaas un kaveeja laiku arii paareejiem:) paldies par kompaaniju:)

96105. viesis 10.septembris 2003 15:37
0 0 Atbildēt

Labi, labi. Vzinis jūs ņem uz izbrīnu. Reaģējat kā sīkie. Bet ja nopietni , tad notiekti aizbraukšu aplūkot to visu klātienē, tikai skriet gan netaisos vismaz vēl mēnesi vai divus. :)

96110. viesis 10.septembris 2003 16:19
0 0 Atbildēt

nu jau kaut kas labaaks:) dari taa noteikti, vieniigi....no skatiishanaas prieka ir daaaaudz mazaak ka ano daliibas, bet ta jau taA:) veixmes

96148. viesis 11.septembris 2003 1:57
0 0 Atbildēt

taa celju lozhnjaashana laikam tak paliidzeeja :) ? papildus izdevumi gan :(

96153. viesis 11.septembris 2003 9:39
0 0 Atbildēt

Edzjus 10.09.2003 15:16

Ti na cho namekajesh???!!! Ka mees neskatiijaamies zem kaajaam???!!!! Da tur vareeja skatiities vai neskatiities, taapat auzaas iebraukt vareeja....nu protams, mosh arii nevareeja, ja buutu ziemenes..... :)

96596. viesis 12.septembris 2003 17:41
0 0 Atbildēt

kā palika ar dubulto dalības maksu.......

96710. viesis 15.septembris 2003 12:58
0 0 Atbildēt

Ljoti gribu zinaat - KAD paredzeeti naakamie posmi??? vismaz provizoriski !!!!

Redaktors 15.septembris 2003 13:13
0 0 Atbildēt

Pec 5-6 nedelam.

96896. viesis 16.septembris 2003 12:21
0 0 Atbildēt

Taatad 25-26.oktobris vai 01.-02.novembris. Vismaz kaukaada skaidriiba uz naakotni. Thanx! ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti