Sāktas sarunas par trofi-reidu Baltijas seriāla rīkošanu 3

 
19.septembris 2003 0:02

S/o Sporta kluba “Mazozoli 4reiz4” pārstāvji 13. – 14. septembrī viesojās Lietuvas pilsētā Paņevežā, kur piedalījās trofi-reidu sacensībās "Bastunas 500", kā arī tikās ar Lietuvas bezceļu autobraukšanas kustības vadītājiem.

Tikšanās mērķis bija apspriest ar lietuviešu kolēģiem iespēju nākamgad rīkot kopējas Baltijas mēroga trofireidu sacensības. Līdzīga tikšanās jau iepriekš Rīgā notika ar Igaunijas off road braukšanas kustības pārstāvjiem.

Lai vairotu apvidus trofireidu pretsižu un popularitāti Sporta klubs „Mazozoli 4reiz4“ aicināja lietuviešu un igauņu domubiedrus sarīkot Baltijas mēroga trofireidu seriālu. Mūsu puses priekšlikumu konceptuāli atbalsta gan igauņi, gan Lietuvas bezceļu braukšanas klubu asociācijas (Lietuvos Visureigiu Klubu Asocijacija) pārstāvji.

Lietuvas klubi savu asociāciju izveidoja šā gada martā, bet Igaunijā nupat ir nodibināta līdzīga sabiedriskā organizācija - Estonian Assotsiatsion of 4wd Clubs. Diemžēl, atšķirībā no kluba “Mazozoli 4reiz4”, kas ir Latvijas Aotomobiļu federācijas (LAF) biedrs, kaimiņi pagaidām nav uzņemti savu valstu Autosporta federācijās.

Abās kaimiņzemēs aktīvu bezceļu braucēju ir vairāk nekā Latvijā, taču apvidus autosporta organizācijā, pateicoties LAF izpratnei un atbalstam, Latvija ir krietni priekšā. LAF Cross Country komisijas sacensību kalendārā ir Latvijas čempionāti divos veidos – apvidus rallijreidā un karuseļrallijā, kā arī kluba „Mazozoli 4reiz4“ un „WESS Motors“ Latvijas Trofi-reidu kausa izcīņa un Triāla kausa izcīņa.

Gan Latvijas rallijreidu, gan trofireidu sportisti sevi regulāri apliecina sacensībās starptautiskā līmenī. Šovasar kluba „Mazozoli 4reiz4“ pārstāvji ar panākumiem startēja trofireidā Ladoga Trophy 2003, kur piedalījās sportisti no Krievijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Somijas, Polijas un citām zemēm.

Lai īstenotu ieceri par Baltijas kausa vai čempionāta organizēšanu jāveic nopietns darbs – sacensību nolikuma izstrāde, tehnisko un drošības noteikumu saskaņošana, tiesāšanas un organizācijas jautājumu risināšana. Iecerēto apgrūtina fakts, ka kaimiņu off road braucēji pagaidām nav pārstāvēti nacionālajās autosporta federācijās.

Igauņu kolēģi ziņo, ka Igaunijas Autosporta federācija pat esot atteikusies uzņemt nule dibinato asociāciju un nodibināt Off Road komisiju, lai gan Estonian Assotsiatsion of 4wd Clubs dibināšanu atbalstīja Latvijas un Somijas autospsporta federācijas un Krievijas Trofi Klubu asociācija, kas ir Krievijas autofederācijas biedrs.

Līdzīgi kā „WESS Motors“ un „Kalnozols celtniecība“ Latvijā,  Igaunijā trofireidu kustību atbalsta arī vairāki pazīstami uzņēmumi, piemēram „Sony Baltic“, „Toyota Baltic“, un „Data Telecom“. Tas ļauj cerēt, ka projekts par Baltijas mēroga trofireidu seriālu tomēr realizēsies.

Oktobra sākumā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvji dosies uz Somiju, kur no 4. līdz 6. oktobrim notiks sacensības Warn Trophy, kā arī 3. oktobrī būs starptautiska konference ar Baltijas valstu, Somijas, Krievijas un, iespējams, arī Zviedrijas off road klubu un asociāciju dalību. Konferences laikā tiks turpinatas arī baltiešu sarunas par kopēju sacensību rīkošanu. Ļoti liela ir ticamība, ka Baltijas kausa vai čempionāta statuss trofireidu sacensībām Baltijā ļaus piesaistīt dalībniekus no Polijas, Krievijas, Skandināvijas un pat Rietumeiropas valstīm.

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs (GSM: 6439409)

Informācija par trofireidiem Latvijā www.mazozoli.lv

 
Visi komentāri
 
97378. viesis 19.septembris 2003 9:45
0 0 Atbildēt

Lai veicas!!! Tas ir viens ellīgi labs pasākums, kur večiem (un ne tikai) nolaist tvaiku!!!! pat krogs un svešas meitenes nav vajadzīgi:)

97443. viesis 19.septembris 2003 12:12
0 0 Atbildēt

Jā pēc tādiem pasākumiem prāts uz vecenēm nenesas!

97577. viesis 19.septembris 2003 15:37
0 0 Atbildēt

kā nu kuram....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti