Neskaidrības ap autoceļu apzīmējumu krāsošanas konkursu 13

 
19.marts 2004 10:33

Beidzies Latvijas Autoceļu direkcijas (LAD) rīkotais otrais konkurss par satiksmi regulējošo apzīmējumu krāsošanu uz valsts autoceļiem Kurzemē, Vidzemē un centrālajā Latvijā, tomēr juridiskas neskaidrības par iespējām slēgt līgumus rada ceturtdien pasludinātais Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas spriedums.

Tiesa ir apmierinājusi iepriekš LAD rīkotā konkursa uzvarētāja Liepājas firmas "Ceļu, tiltu būvnieks" sūdzību un atcēlusi Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu, kas aizliedza LAD slēgt līgumu ar minēto firmu par darbu veikšanu 2,35 miljonu latu apjomā. Par minēto IUB lēmumu vēl tiesājas cits pirmā konkursa dalībnieks firma "M-2", kura par šo konkursu ir vērsusies arī Konkurences padomē.

IUB vadītāja palīdze sabiedrisko attiecību un ES jautājumos Agnija Tiļļa aģentūrai BNS sacīja, ka birojs pagaidām vēl atturas no prognozēm par turpmāko rīcību, jo vēl nepieciešams saņemt tiesas sprieduma pilnu tekstu. Pēc tam IUB izlems, vai tiesas spriedumu pārsūdzēt.

Savukārt LAD informācijas daļas vadītāja Daiga Mežapuķe aģentūrai BNS teica, ka LAD vērtēs tiesas sprieduma iespējamo ietekmi uz līgumu noslēgšanu ar otrā konkursa uzvarētājiem.

Atbilstoši IUB publiskotajai informācijai otrajā konkursā piedalījušies pieci pretendenti, bet līgumus LAD iecerējis slēgt ar trim kompānijām - ar "Ceļu, tiltu būvnieku" iecerēts slēgt līgumu par darbu veikšanu 1,9 miljonu latu vērtībā, ar "M-2" - 1,7 miljonu latu vērtībā, bet ar "A.C.B." iecerēts slēgt līgumu 1,86 miljonu latu vērtībā. Kopējā līgumu summa ir 5,47 miljoni latu. LAD līgumus ar kompānijām iecerējis noslēgt par darbu veikšanu līdz 2006.gada 31.decembrim.

LAD jau pērn noslēdza līgumu ar valsts kompāniju "Latgales ceļi" par horizontālo apzīmējumu krāsošanas darbiem Latgales reģionā 673 tūkstošu latu vērtībā, jo par iespējām strādāt Latgalē neviena kompānija nestrīdējās.

LAD otro konkursu par tiesībām krāsot ceļu apzīmējumus izsludināja janvāra beigās. LAD pārstāvis Uldis Birzleja aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka jaunais konkurss ir izsludināts, jo LAD nevar gaidīt, līdz tiesa pasludinās spriedumus par iepriekšējo konkursu. Viņš teica, ka 1.šķiras ceļu apzīmējumi jāsāk klāt ne vēlāk kā 1.maijā, savukārt uz valsts galvenajiem autoceļiem - 1.jūljā.

LAD iecerējusi atjaunot horizontālos ceļu apzīmējumus uz Latvijas galvenajiem autoceļiem un intensīvākajiem 1.šķiras ceļiem. Paredzēta ceļu vidus apzīmējumu, daļēji arī malu apzīmējumu un gājēju pāreju iezīmēšana, autobusu pieturu, kā arī virziena saliņu u.c. apzīmējumu uzklāšana.

RĪGA, MAR 19, BNS

 
Visi komentāri
 
119743. viesis 19.marts 2004 10:47
0 0 Atbildēt

Bleg, beidziet čakarēties un sāciet krāsot strīpas!

119747. viesis 19.marts 2004 10:51
0 0 Atbildēt

Patiesībā šobrīd aktuālāk ir savākt ziemā izkaisītās smiltis, jeb atkal gaidīsim tradicionālās Rīgas smilšu vētras? Šobrīd īstais brīdis sākt, tik izskatās, ka Ceļu pārvalde joprojām iepērk sāli nākamajiem ziemas mēnešiem... Svītru trūkums vispār jau nepatīkams, par to labi var pārliecināties krastmalā starp Akmens un vanšu tiltiem virzienā uz ostu, īpaši, kad to mašīnu tur tā mazāk...

119757. viesis 19.marts 2004 11:14
0 0 Atbildēt

Viss tas iepirkumu likums ir galīgi garām - gribēja kā labāk, sanāca, nu, paši zinat. Mums darbā arī tāds pats čakars - konkurss beidzas, bet līgumu nevar noslēgt, jo pārējie dalībnieki viens pēc otra taisa pretenzijas. Besī ārā - paiet vēl kādi 2 mēneši, kamēr kaut kas reāli sāk notikties.

119761. viesis 19.marts 2004 11:24
0 0 Atbildēt

Šķiet ka Mizxam braucot tikai ar sabiedrisku transportu liekas aktuāls "...Svītru trūkums... krastmalā starp Akmens un vanšu tiltiem..." :)

Tu nopērc auto, un pamēģini pabrauk biezā miglā ārpus apdzīvotām vietām un tad tikai sapratīsi kas īstenībā ir "Svītru trūkums"!

119765. viesis 19.marts 2004 11:32
0 0 Atbildēt

viesi 19.03.2004 11:24:

Lecīgs esi? Es tieši pieminu, ka nevajag ne tumsu, ne miglu, lai šoferi nespētu ieturēt cik necik sakarīgas kolonnas mazā posmiņā starp 2 tiltiem. Paralēli tam, esmu pārliecināts, ka Latgalē ir rajoni, kur svītras neviens savu mūžu redzējis nav, vai arī sen aizmirsis, kādas tās izskatās, tā kā šajā ziņā izlepušajiem Rīdziniekiem vajadzētu turēt mutes. Tur ceļš ir ar vienu joslu katrā virzienā un nav jāmin, pa kuru patiesībā brauc: 0,5; 1; 1,5 vai 2... Tajā Krastmalas "stadionā" CSN gadījumā būtu varen jautri mēģināt noteikt vainīgo joslu neievērošanā...

119779. viesis 19.marts 2004 11:56
0 0 Atbildēt

Tas ir bezjedzigi - riikot "apzīmējumu krāsošanas konkursu". Jaariiko konkurss par apzīmējumu uztureshanas konkursu uz celjiem

119781. viesis 19.marts 2004 12:00
0 0 Atbildēt

Neviens "neuzturēs krāsojumu" ceļam, kura vietā ir tikai bedres... Tas der pārasfaltētiem ceļiem, tur arī atmaksājas klāt tās plastikāta (???) līnijas.

119784. viesis 19.marts 2004 12:10
0 0 Atbildēt

Jaacrer ka vismaz kraasas buus atbilstosas eiropas standartiem ar atstarojosu efektu.

119786. viesis 19.marts 2004 12:16
0 0 Atbildēt

normālas firmas jau sen liek eiropas standartu krāsojumu (termoplastu uz jaunā asfalta).

Visādi kaktu kantori ar dempinga cenām piedāvā apšaubāmas kvalitātes pindzelējumus.

119787. viesis 19.marts 2004 12:37
0 0 Atbildēt

Nekaada sakar ara normaalam firmaam viesi tur nav, termoplasts ir daudzreiz daargaaks kaa atstarojoshaa kraasa un to kaadu materiaalu izmantot, nosaka pasuutiitaajs, konkreetajaa gadiijumaa, autocelju direkcija!

119829. viesis 19.marts 2004 15:43
0 0 Atbildēt

Tādam krāsojumam, kāds ir redzēts pēdējā laikā, manuprāt nav jēgas, jo tas citur pazūd pāris mēnešu , citur dažu dienu laikā (piem. stop līnijas). Ir vietas kur, pazūdot šiem horiz. ceļu apzīmējumiem, jābrauc pavisam savādāk, kas var novest pie avārijām. Tad jau labāk bez viņiem.

119840. viesis 19.marts 2004 17:37
0 0 Atbildēt

->Mizx Atkārtoju vēlreiz. Nopērc auto un tad tikai sapratīsi kas ir "Svītru trūkums". Te niet runa par to, ka kāds nevar nobraukt kaut kādās tur stulbās kolonnās, vai nav apsājies īstā vietā (STOP līnijas), bet gan par to, ka biezā miglā bez atstarojošām līnijām vispār nevar redzēt kur beidzas ceļš, kur sākas grāvis!

119844. viesis 19.marts 2004 20:26
0 0 Atbildēt

viesi 19.03.2004 17:37:

Tu jocīgs, vai tikai tēlo stulbu? Es tak nevienā vietā neapgalvoju, ka bez svītrām ir baigi OK vai, ka tās pilsētā vien vajadzīgas! Paskaties patiesībai acīs un, ja nespēj braukt tumsā pa ceļu bez horizontālā krāsojuma, tad doties uz autoskolu, jo Latvijā vēl ir un ilgi būs ārkārtīgi daudz zemes ceļu. Tātad, tie Tev ir neizmantojami, jo nav svītru?! Tātad, ceļā Rīga -- Ērgļi Tevi var sastapt tikai gaišā dienas laikā vasarā (ziemās vispār nekur tālu nepārvietojies, jo viss noledojis un arī svītras nav redzamas...). Realitātē pie mums vēl reti kuram ceļam ir svītra ne tikai pa vidu, bet vēl arī gar malu (minētā grāvja noteikšanai), tātad pārējie visi arī būtu nebraucami sliktos laikapstākļos??? Es vienkārši esmu kļuvis nikns par to, ka vienu manis minēto piemēru, kur ideālos apstākļos bez ceļa apzīmējumiem sākas vājprāts, pieņem kā manis deklarētu vienīgo un galīgo problēmu. Godīgi sakot, man ļoti patīk vizināties miglainās vasaras naktīs, bet par ceļa apzīmējumiem tad tā nesatraucos, tik ievēroju saprātīgu ātrumu, jo neviena svītra neglābs no grāvja vai neizgaismota objekta uz brauktuves.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti