Ieviesīs vieglo auto un motociklu nodokli 8

 
1.maijs 2004 10:57

No maija Latvijā tiek ieviests jauns vieglo automašīnu un motociklu nodoklis, kas aizstās līdzšinējo akcīzes nodokli, ar kuru tiek aplikti transporta līdzekļi. Nodokļa apjoms nemainīsies, jauna būs tikai tā iekasēšanas kārtība.

Finanšu ministrija izmaiņu nepieciešamību skaidro ar to, ka automašīnas un motocikli nav tipiskas akcīzes preces, jo ir ilglaicīgi lietojami. Turklāt pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), kad uz savienības iekšējām robežām tiks atceltas muitas procedūras, akcīzes nodokli būs ļoti grūti iekasēt.

Tādēļ paredzēts, ka jaunais automašīnu un motociklu nodoklis būs jāmaksā nevis kā akcīzes nodoklis, transporta līdzekli valstī ievedot, bet gan to pirmo reizi reģistrējot Latvijā.

Tāpat kā līdz šim akcīzi, jauno nodokli aprēķinās atkarībā no automobiļa vecuma. Automašīnām, kuru vecums nepārsniedz gadu, nodokļa likme ir 250 latu, gadu veciem auto - 200 latu, divus gadus veciem auto - 150 latu, trīs gadus veciem auto - 125 lati, četrus gadus - 100 latu un piecus līdz septiņus gadus veciem auto - 85 lati. Vecākām automašīnām nodokļa likme atkal sāk pakāpeniski palielināties - līdz 25 gadus veciem automobiļiem sasniedzot 250 latu. Šādas likmes noteiktas, lai vairāk nodoklī maksātu ļoti jaunu un tādējādi prestižu, kā arī vecu automašīnu, kas ir daudz kaitīgākas videi, īpašnieki. Arī motocikliem nodokļa likmes aprēķinās pēc vecuma, automašīnām noteiktās likmes reizinot ar koeficentu 0,25.

RĪGA, MAI 01, BNS

 
Visi komentāri
 
125041. viesis 1.maijs 2004 12:11
0 0 Atbildēt

Finanšu ministrija izmaiņu nepieciešamību skaidro ar to, ka automašīnas un motocikli nav tipiskas akcīzes preces, jo ir ilglaicīgi lietojami.

taatad liidz shim tas ir bijis nelikumiigi, kautgan pienemts likumiiigs likums

125048. viesis 1.maijs 2004 14:49
0 0 Atbildēt

kautkaa taa naudinja jau janoslauc :)

125050. viesis 1.maijs 2004 15:05
0 0 Atbildēt

viesi , nu ko tu tur raksti , labāk klusu smirdi. Tas ir tas pats nodoklis , ko visu laiku maksājām muitā, tagad to iekasē CSDD. Pabeidz savas 8 klases un ej rakt grāvi , būs OK.

125072. viesis 2.maijs 2004 5:29
0 0 Atbildēt

Šādas likmes noteiktas, lai vairāk nodoklī maksātu ļoti jaunu un tādējādi prestižu

Jā, jauns KIA ir tiešām prestižāks par manu 6g. veco 626 :-D

125074. viesis 2.maijs 2004 7:57
0 0 Atbildēt

2 deksters: pats beidz smirdeet! baigi jau gudrs visos comentos... vai tad viesis saka, ka jauns nodoklis uzlikts? cilveks tik bisku pajokoja un viss... ja humora izjuta pilnigu un nulles, tad neboja gariigo citiem.

125095. viesis 3.maijs 2004 13:16
0 0 Atbildēt

Tad lai neraksta , ja nejēdz. Baigie gudrinieki visās lietās , it sevišķi par muitām. Es vedu auto no Vācijas , zinu kas un kā , tāpēc arī atļaujos kritizēt. Un Tu pats ar savu āgāto humoru nemaz neizcelies , vajag domāt par ko jājoko un par ko ne.

125105. viesis 4.maijs 2004 0:49
0 0 Atbildēt

ibio anafig tehniskaa apskate tad, ja jau visi vecie autinji par piesaarnjotaajiem uzskatiiti? perdelji bljin savu muuzhu naunaacies tehapskatniekiem kjepaa dot

125252. viesis 5.maijs 2004 14:22
0 0 Atbildēt

Es domāju, ka šis vieglo auto un motociklu nodoklis mav nekas labs, bet tas, ka velosipēdu un mopēdu vadītājiem vajadzēs tiesības vispār ir tīrais sviests.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti