Ielu remontiem šogad tērēs 3,3 miljonus latu 10

 
14.maijs 2004 3:24

Rīgas domes Satiksmes departaments ielu seguma atjaunošanai un rekonstrukcijai šogad paredzējis kopumā atvēlēt 3,33 miljonus latu.

Šogad iecerēti vairāk nekā 30 ielu remonti un rekonstrukcijas darbi, no kuriem daži jau ir iesākti, piemēram, Grēcinieku ielā, ceturtdien žurnālistiem pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieks Edgars Strods.

Lielākie ielu remonti Rīgā šovasar iecerēti Krišjāņa Valdemāra ielā posmā no Basteja bulvāra līdz Vanšu tiltam, Buļļu ielā no Daugavgrīvas līdz Dagmāras ielai, Slokas ielā no Kalnciema līdz Kandavas ielai, arī Zemitāna satiksmes pārvada brauktuves asfaltēšana u.c.

Satiksmes departamentā arī norādīja, ka remontu dēļ paredzēti vairāki satiksmes ierobežojumi, piemēram, remonta laikā Nometņu iela būs pilnībā slēgta visiem transportlīdzekļiem.

Gada beigās vai nākamā gada sākumā iecerēts sākt arī divu līmeņu šķērsojuma izbūvi Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā, kas ir viens no projektiem, ko pagājušajā nedēļā apstiprināja Eiropas Reģionālā attīstības fonda vadības komiteja.

Rīgas domes deputāts un Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Guntis Pilsums gan norādīja, ka šobrīd līdzekļu deficīts ielu segumu rekonstrukciju un remontdarbu veikšanai ir tuvu pie 80 miljoniem latu, piebilstot, ka tas ir vairāk par trešdaļu no pašvaldības budžeta, tādēļ tiek veikti tikai paši nepieciešamākie darbi.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Ivars Zarumba žurnālistiem norādīja, lai arī satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits Rīgas pilsētā ir samazinājies, bet joprojām pilsētā satiksmes intensitāte ir 12 - 15 reizes lielāka nekā vidēji valstī, tādēļ iecerēts turpināt strādāt pie kreiso pagriezienu likvidēšanas, piemēram, Brīvības ielā vēl divi tādi ir palikuši.

Viņš arī piebilda, ka ir sākta gājēju pāreju reģistrēšana un izvērtēšana no pārredzamības viedokļa tajās, tādēļ Satiksmes departaments strādās pie to maksimālas apgaismošanas, tiks strādāts arī pie "pirmo gājēju saliņu izveidošanas", sacīja Zarumba.

Līdz šim no 14 gājēju pārejām, kas atzītas par bīstamām, četras ir likvidētas.

Satiksmes departaments arī cer ar Komunālā departamenta palīdzību panākt, ka atkritumsavācēju transports rīta sastrēguma stundās nepārvietojas pa maģistrālām ielām.

Šogad iecerēts uzstādīt 24 ātrumvaļņus jeb "gulošos policistus", piemēram, Ojāra Vācieša ielā, Tomsona, Purvciema, Vietlavas ielā u.c.

Pilsums žurnālistiem arī solīja, ka 11.Novembra krastmalu šovasar vairāk neslēgs, "ja vien Rīgai atkal nebūs 800 gadu jubileja vai izstāšanās no Eiropas Savienības". Lai gan pirms neilga laika pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra iniciatīvas domē šāda iecere slēgt krastmalu tika apsvērta.

Pilsums norādīja, kamēr Rīgā nav parādījušās jaunas Daugavas šķērsošanas iespējas, "par to nevar būt ne runas".

RĪGA, MAI 13, BNS

 
Visi komentāri
 
126243. viesis 14.maijs 2004 8:07
0 0 Atbildēt

cik man zināms tad pilnīgs ceļa remonts ar visa asfalta noārdīšanu un jauna asfalta uzlikšanu makā aptuveni 1milj/km....

126245. viesis 14.maijs 2004 8:32
0 0 Atbildēt

Man iepatikaas sekojoshais:

"pilsētā satiksmes intensitāte ir 12 - 15 reizes lielāka nekā vidēji valstī, tādēļ iecerēts turpināt strādāt pie kreiso pagriezienu likvidēšanas"

Labs risinaajums kaa savaldiit intensitaati pilseetaa.

"Līdz šim no 14 gājēju pārejām, kas atzītas par bīstamām, četras ir likvidētas"

Nav paareeja - nav probleema.

Vai Pilsuma kungs nevareetu pateikt svaigaaku atbildi uz manu sen uzdoto jautaajumu "Kur gajeejiem shkjersot Uljmanja gatvi SKY veikala rajonaa?" uz kuru es sanjemu atbildi "Nekur"?

126247. viesis 14.maijs 2004 8:46
0 0 Atbildēt

ja jau vajag 80 miljonus remontiem, bet tiks teereeti tikai 3.3m, tad varam iedomaaties, cik efektiivi buus shie remonti :)

bet nu labaak lai nav gaajeeju paarbrauktuves, nekaa ir taadas, kur gaajeejs autopilotaa draazjas paari taisni zem auto ritenjiem :)

126252. viesis 14.maijs 2004 9:11
0 0 Atbildēt

Par to pēdējo rindkopu rakstā- a lētāk nebūtu vispār to Daugavu aizbērt ciet?

126272. viesis 14.maijs 2004 10:02
0 0 Atbildēt

oi cik jautri ies pie vantenieka kad labos valdemaareni,jau saaku kert kaifu

126287. viesis 14.maijs 2004 10:30
0 0 Atbildēt

Laimīgie, kas brauks pa valdemāreni uz Imantu pa Slokas ielu

126351. viesis 14.maijs 2004 16:24
0 0 Atbildēt

Bingo! Kaut kas tomēr ir panākts - Krastmalu neslēgs. Tomēr pietika ar vienu ārprāta dienu lai RD saprastu ka šādi vēlētājus viņi tikai atbaidīs.

Starpcitu beidzot ir atdzīvojusies arī Satiksmes departamenta mājaslapa - www.satdep.lv , apsveicami! Beidzot būs iespēja vismaz daļēji redzēt kur notiek remontdarbi. Cerams ka lapa nepanīks uzreiz pēc pašvaldību vēlēšanām.

126353. viesis 14.maijs 2004 16:40
0 0 Atbildēt

a cik naudiņas no tā aizies bosu mājun remontiem ietaupot līdzekļus uz kādu ceļa posmu???

126407. viesis 16.maijs 2004 1:18
0 0 Atbildēt

Kad beidzot salabos to Brīvībenes daļu, kas ir viņpus sliedēm - no Sporta akadēmijas līdz 6. trama galapunktam?!!! Nesen atvadījos no galīgi atdauzīta izpūtēja... Žēl mašīnas, bet citu variantu nav, kā mājās tikt... Ārprāts, par divu līmeņu krustojumiem murgo, bet elementāri salabot ielu nav spējīgi!!!

126409. viesis 16.maijs 2004 9:11
0 0 Atbildēt

Summa iespaidīga: redzu, dažviet jau ir sākuši ar tādu plānu, plānu krāsas kārtiņu uzpūst līnijas. Tādas parasti noiet uz decembri, bet tad jau vēlēšanas būs garām un pofig :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti