Vasaraudzis un Spredzis cīnīsies Cēsu rallijā 2

 
8.jūnijs 2004 9:08

12. un 13. jūnijā Cēsīs un pilsētas apkārtnē norisināsies komercrallijs „Cēsis 2004”, kas vienlaikus būs Latvijas atklātā autorallija čempionāta 4. posms, Lietuvas autorallija čempionāta 3.posms, kā arī otrais etaps Baltijas kausa rallijā.

Tajā startēs arī pašreizējie Latvijas čempionāta līderi Ivars Vasaraudzis un Valdis Spredzis, kuri pārstāv Skandi Auto Rally Team un brauc A8 klasē ar „Mitsubishi Lancer Evo 7”.

„Šajā rallijā ir dubults azarts, jo tas ir vienīgais komercrallijs Latvijā, kurā bez gandarījuma par uzvaru ir iespējams iegūt arī diezgan ievērojamu naudas summu. Pērn palikām otrajā vietā, bet šogad, neskatoties uz sīvo konkurenci, noteikti cīnīsimies par uzvaru,” stāsta I.Vasaraudzis.

Šogad rallija „Cēsis 2004” balvu fonds ir 10 000 eiro, kuri tiek sadalīti starp pirmo sešinieku. Pirmās vietas ieguvējs saņems 3000 eiro, otrās vietas ieguvējs – 2500 eiro, un katra nākamā vieta par 500 eiro mazāk.

„Cēsu rallijā startēs daudzi spēcīgi sportisti gan no Latvijas, gan ārvalstīm, un to vidū arī Matīss Mežaks, kuram piekāpāmies pagājušajā gadā. Mežaks ir ātrs braucējs, un cīņa ar viņu vienmēr ir ļoti spraiga, kas ralliju padara vēl jo interesantāku,” atzīst I.Vasaraudzis, piebilstot, ka arī kopējais rallija dalībnieku skaits ir diezgan iespaidīgs – 85 ekipāžas gan no Baltijas valstīm, gan Krievijas.

Autorallija „Cēsis 2004” starts ir 12.jūnijā, plkst. 17:00 pašā Cēsu centrā, Vienības laukumā. Divu dienu rallija kopgarums ir līdz 375 kilometriem, no kuriem līdz 120 kilometrus sastāda astoņi ātrumposmi, garākais no kuriem būs 23.29 km, savukārt īsākais – 1.50 kilometri.

„Pagaidām grūti spriest par gaidāmo trasi, to mēs pirmoreiz apskatīsim tikai divas dienas pirms rallija. Tomēr pērnā gada pieredze liecina, ka tā varētu būt ātra un interesanta,” stāsta I.Vasaraudzis.

„Cēsu rallijā mēģināsim cīnīties arī par līderpozīcijām komandu vērtējumā. Pašlaik mūsu Skandi Auto Rally Team komanda, kuras sastāvā N4 klasē startē arī Armands Maspāns un Normunds Aizkalns, tikai par 8 punktiem atpaliek no līderiem „Honda Racing Latvia”,” informē I.Vasaraudzis.

Šobrīd I.Vasaraudzis un V.Spredzis ar līdzšinējos trijos Latvijas čempionāta posmos iegūtiem 30 punktiem atrodas pārliecinošās līderpozīcijās, tuvākajiem sekotājiem ir tikai 7 punkti.

Cēsu rallijā A8 klasē startēs 14 ekipāžas, un 9 no tām ar dažāda tehniskā aprīkojuma Mitsubishi rallija automašīnām.

Pirmais atklātā Latvijas čempionāta posms notika Igaunijā, Veru, otrais – Gulbenē, rallijs „Sarma”, savukārt trešais bija „Talsu rallijs”. Bez Cēsu rallija Latvijas čempionāts iekļauj vēl trīs posmus – divi no tiem norisināsies  Latvijā (Liepājā un Rīgā)  un viens Lietuvā (Aukšaitijā).

 
Visi komentāri
 
129832. viesis 8.jūnijs 2004 13:07
0 0 Atbildēt

Un es netikshu uz sho pasaakumu :(((((((((((( Turu iikshkus par Vasaraudzi...lai gan tam jau nav lielas noziimes, vinjsh tik un taa ir LABAAKAIS!!! ;)

129940. viesis 9.jūnijs 2004 13:00
0 0 Atbildēt

Man gan ir ideja visu apluukot tuvaak, prieks par to, ceru, ka viss izdosies, jo tas ir to veerts! :)))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti