Audi Sportback - braukšanas prieks jaunā formā 14

 
10.jūnijs 2004 5:39

Audi premium kompaktklasē definē jaunu segmentu. Audi A3 Sportback raksturo Coupé sportiskā elegance un piecdurvju auto vispusīgums, augstām prasībām atbilstoša tehnoloģija un izteikta dinamika.

Ar četru un sešu cilindru motoriem, līdz 184 kW (250 ZS), priekšējo vai pastāvīgo četru riteņu piedziņu quattro, kā arī pēc vēlmes – ar revolucionāro DSG (automātiskā transmisija ar elektronisko vadību), piedziņa un piekare izpilda solījumu, ko dod piecdurvju auto sportiskais izskats - braukšanas prieku jaunā formā.

sportback1.jpg

Ar Audi Sportback pasaulei tiek prezentēts jauns, ārkārtīgi dinamisks FSI motoru sērijas pārstāvis: 2.0T FSI - četrcilindru motors ar turbokompresoru attīsta 147 kW (200 ZS) lielu jaudu, maksimālais griezes moments 280 Nm sasniedzams plašā amplitūdā – no 1.800 līdz 5.000 apgr./min. Tādējādi A3 2.0T FSI Sportback (ar 6 pakāpju manuālo pārnesumkārbu) 100 km/h sasniedz tikai 7.1 sekundē un tā maksimālais ātrums ir 234 km/h.

Audi Sportback kompaktajā klasē ir izvēlējies jaunu un individuālu ceļu. Tas piedāvā uzsvērti sportisku kvalitāti un atlētiskās līnijas, kas raksturīgas 3-durvju versijai. Sportback aizmugurējā daļa, salīdzinot ar 3-durvju versiju, ir pagarināta par 83 mm.

Audi Sportback bagāžas nodalījuma izmantojamais tilpums ir 370 l (nolaižot aizmugurējos sēdekļus – 1120 l): tajā pa diagonāli iespējams ievietot pat divas golfa nūju somas. Asimetriski nolaižamās aizmugurējā sēdekļa atzveltnes, kā arī bagāžas nodalījums un tā papildus komponentes nodrošina neskaitāmas iespējas bagāžas nodalījuma apjoma izmantošanai braucēju individuālajām vajadzībām.

A3 Sportback ir pieejams trīs dažādās versijās ar atšķirīgu aprīkojumu – ar spilgtu raksturu apveltītajā Attraction, sportiskajā Ambition un ekskluzīvajā Ambiente. Īpašs, Sportback raksturīgs elements ir liela izmēra stikla jumta lūka, kas ļauj brīvi skatīties debesīs.

Dizains

Audi A3 Sportback ir atpazīstams uzreiz – tā frontālā daļa ar dubultrestēm, kas kā jaunums parādījās 12-cilindru Audi A8 un jaunā Audi A6 modeļos, raksturo Audi jaunākās paaudzes auto. Izteiktās sānu līnijas un dinamiskā dzidrināto lukturu forma auto izskatam piešķir Audi īpašo, viscaur pārliecinošo un ofensīvo raksturu.

Sānskatā A3 Sportback uz aizmuguri sašaurinātais, Coupé sērijai tipiskais siluets līdzinās 3-durvju Audi A3 līniju dizainam. Mazliet uz aizmuguri sasvērtais jumts savieno pārveidoto, par 83 mm garāko auto aizmugurējo daļu ar spēcīgajām, uz ceļu orientētajām proporcijām. A3 Sportback sportisko siluetu īpaši izceļ arī vaļējais jumta bagāžnieks, kas iespējams kā papildaprīkojums.

sportback3.jpg

Uzsvērti spēcīgi iezīmētās apaļās automašīnas riteņu arkas, šķiet balstāmies uz Dynamic Line veidoto sliekšņu pamata. Diski, kas pieejami izmēros no 16 līdz 18 collām, akcentē automobiļa vīrišķīgo sportiskumu un padara jaunā Audi A3 Sportback dinamisko potenciālu pamanāmu jau tad, kad automobilis vēl nav uzsācis braukt.

A3 Sportback optiskais akcents tiek likts uz automobiļa aizmuguri – tādējādi tā siluets it kā attēlo brīdi pirms lēciena. Auto aizmugurējās daļas līniju arhitektonika un grafisko virsmu sadalījums ir veidots vienlaikus neuzkrītoši un iespaidīgi.

Tāpat kā 3-durvju modelim, arī Audi A3 Sportback uzsvērti pamanāmā izplūdes gāzu sistēma – atkarībā no motora – viens vai divi izpūtēji, nepārprotami norāda uz automašīnas dinamiku. Augstu izvietotie aizmugures lukturi un automašīnas trapecveida formas, kas, skatoties no aizmugures, veido Audi A3 Sportback spēcīgo iespaidu, jo īpaši izceļas naktī.

Interjers

A3 Sportback interjera dizainu nosaka sportiskums un elegance. Šo iespaidu rada sporta auto raksturīgās, dziļās sēdekļu pozīcijas, kā arī izvirzītā platā vidus konsole un priekšējā paneļa sadalījums lielos laukumos.

Jaunie Audi stūres rati kompaktajā klasē pirmo reizi tiek izmantoti Sportback automašīnā. Stūres rati ar trim un četriem spieķiem ir atpazīstami pēc trapeces formā veidotā centrālā elementa, kura līnijās manāma līdzība ar priekšējā režģa elementiem.

Virsmas un katras atsevišķās detaļas izpildījums liecina par augstu materiāla kvalitāti un augstākā līmeņa apstrādi. Visās interjera detaļās ergonomiski noslīpētas formas sniedz estētisku baudījumu braucējam – piemēram, apaļie, alumīnijā ietvertie gaisa ventilatori, klimata automātikas regulatori, ar alumīniju apdarinātais cimdu nodalījuma rokturis u.c.

sportback2.jpg

Interjers pārliecina ne tikai ar kvalitāti, bet arī ar telpu. Šoferis un pasažieri var baudīt izcilu komfortu. Neērti nejutīsies arī automašīnas aizmugurē sēdošie pasažieri. Arī iekāpšana un izkāpšana automašīnā, pateicoties plaši atveramajām A3 Sportback aizmugurējām durvīm, būs maksimāli ērta.

Audi Sportback bagāžas nodalījuma izmantojamais tilpums ir 370 l – par 20 l vairāk, kā 3-durvju Audi. Ja pilnībā tiek nolaistas aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, Jūsu rīcībā būs pat 1120 l.

Piedziņa

Audi A3 Sportback debijā tiek prezentētas plašas dzinēju un piedziņas variācijas iespējas, kas visas saglabā sportisko jaunā auto garu. Visiem agregātiem ir kopīga vēl kāda iezīme – tie visi atbilst ES4 izmešu normai.

sportback4.jpg

Ar Audi Sportback pasaulei tiek prezentēts jauns, ārkārtīgi dinamisks FSI dzinēju sērijas pārstāvis: 2.0T FSI - četrcilindru motors ar turbokompresoru attīsta 147 kW (200 ZS) lielu jaudu, maksimālais griezes moments – 280 Nm, kas sasniedzams plašā amplitūdā – no 1.800 līdz 5.000 apgr./min. Paralēli tam jaunais dzinējs ir arī pirmais sērijveida dzinējs pasaulē, kurā FSI - benzīna tiešās iesmidzināšanas sistēma tiek kombinēta kopā ar turbokompresoru.

Šī tehnoloģija, kas tika izmatota arī Le Mans uzvarētāja Audi R8 ražošanā, ļauj apvienot augstu sniegumu un  jaudu visos apgriezienu režīmos, saglabājot ekonomisku degvielas patēriņu.

Dzinēju gammas pārskats:

3.2 V6 ar 184 kW (250 ZS), 320 Nm
2.0T FSI ar 147 kW (200 ZS), 280 Nm (jaunums)
2.0 FSI ar 110 kW (150 ZS), 200 Nm
1.6 FSI ar  85 kW (115 ZS), 155 Nm
1.6 ar 75 kW (102 ZS), 148 Nm
2.0 TDI ar 103 kW (140 ZS), 320 Nm
1.9 TDI ar 77 kW (105 ZS), 250 Nm.

Atkarībā no motora veida iespējams izvēlēties manuālo piecu vai sešu pakāpju pārnesumkārbu.

Vienreizēja alternatīva – sportiskā automātiskā transmisija DSG ar elektrohidraulisko vadību. Divi, viens no otra neatkarīgi, sajūgi gādā par to, lai pārnesumu maiņa notiktu sevišķi ātri un precīzi un bez vilkmes pārtraukšanas vai, vienkāršāk sakot, - patiesu sportiskumu.

DSG apvieno parastās sešpakāpju pārnesumkārbas priekšrocības ar modernās automātikas kvalitāti un piedāvā pārdomātu piedziņas koncepciju – braucējs iegūst vienreizēju dinamiku un braukšanas prieku, kā arī harmonisku un spēcīgu paātrinājumu, nepārtraucot spēka pievadu no dzinēja. Jāpiemin arī zemā degvielas patēriņa rezultāts – augstais ekonomiskums, kā arī vieglā vadāmība. DSG ir pieejama jaudīgākajiem A3 Sportback modeļiem – 3.2, 2.0T FSI un 2.0 TDI.

sportback5.jpg

Sešpakāpju tiptronic pēc izvēles ir pieejama modelim A3 Sportback 2.0 FSI, kā arī 1.6.

Premium–kompaktklases ietvaros vēl joprojām unikāla iespēja ir quattro pastāvīgā četru riteņu piedziņa, kas vienlaikus atbilst gan augstas braukšanas dinamikas, gan aktīvās drošības nosacījumiem.

Dinamiskā piekare

Perfektajai Audi A3 Sportback braukšanas dinamikai vienlīdz svarīga ir arī tā piekares konstrukcija – McPherson priekšējās ass piekare un jaunā četrsviru aizmugurējā piekare.

Šī piekare ir paredzēta sportiskai un dinamiskai braukšanai, vienlaicīgi nodrošinot izteiktu stabilitāti un komfortu pagriezienos, braucot gan ar priekšējo, gan arī ar quattro piedziņu.

16 – 18 collu riteņi (17 collu riteņi ietilpst Ambition modeļa standartkomplektācijā) papildus uzlabo piekares darbību un vizuāli papildina sportisko akcentu. Motoru jaudai atbilst arī bremžu iekārtas potenciāls ar lielu bremžu disku diametru.

Audi A3 Sportback, tāpat kā 3-durvju modelim, ir daudzu auto žurnālu slavētā elektromehāniskā stūres sistēma ar servoatbalstu (elektrisko pastiprinātāju), kas mainās atkarībā no braukšanas ātruma. Tādējādi tiek nodrošināta ērta auto vadāmība ar optimālu jutību pret nelīdzenu ceļu, būtiski samazinot enerģijas patēriņu.

Aprīkojums

A3 Sportback, kā jau tipisks Audi ar tā premium klasei atbilstošo aprīkojumu pats nosaka savas robežas. Tas manāms jau aprīkojuma variācijās – Attraction, Ambition un Ambiente piedāvā daudzveidību, kas paver lielas iespējas individuālo vēlmju piepildīšanai.

Šī daudzveidība, neskaitot dažādos riteņu izmērus un funkcionālās atšķirības, ietver arī dažādus materiālus, stūres ratus un dekoratīvos elementus.

Pašsaprotamas A3 Sportback modelim ir arī drošības sistēmas – Elektroniskā stabilitātes programma ESP, jauna veida priekšējie sēdekļi ar aktīvajiem galvas balstiem, priekšējie un sānu gaisa spilveni priekšā sēdošajiem, kā arī galvas gaisa spilvenu sistēma sideguard.

A3 Sportback braucējiem pieejams plašs aprīkojuma klāsts, kas raksturīgs attiecīgajam modelim. Tā kvalitāte un apjoms atspoguļo A3 Sportback vēlmi piedāvāt luksus klases līmeni arī kompaktajā klasē. Sekojošais saraksts ir tikai daļa no piedāvātās programmas:

Sporta piekare, kas sērijveidā tiek uzstādīta Ambition modelim, pazemina auto par 15 mm un padara piekari un amortizāciju īpaši dinamisku.

Auto ārējais dizains papildināts ar sportisku akcentu, izmantojot dažādus lietos alumīnija diskus, kuri pieejami izmēros no 6,5 x 16 collām līdz 7,5 x 18 collām. Arī ziemā A3 braucējiem nekādā gadījumā nav jāatsakās no atraktīva dizaina. Tiek piedāvāti divu veidu lietā alumīnija diski, kā arī tērauda diski izmēros no 6 x 16 collām līdz 7,5 x 17 collām.

Vaļējais jumta bagāžnieks, kas atrodas virs durvīm un ir piestiprināts pie jumta rāmja, efektīvi uzsver coupé modeļiem raksturīgo A3 Sportback silueta stilu.

Labi redzamas un nodrošina labu redzamību – par premium kompaktklases atpazīstamības elementu var kalpot arī Ksenona spuldzes. Tās palielina redzamību un dod dzidrāku gaismu. Komplektācijā ietilpst arī priekšējo lukturu mazgāšanas mehānisms un automātiski-dinamiskā priekšējo lukturu augstuma regulēšanas sistēma.

Kombinētais gaismas un lietus sensors sliktos braukšanas apstākļos automātiski aktivizē tuvās gaismas lukturus un, ja nepieciešams, arī stikla tīrītājus.

Divdaļīgā stikla jumta lūka open sky dod vairāk gaismas un gaisa. Tās lielais laukums A3 Sportback pasažieriem paver brīvu skatu uz debesīm un optimālus gaismas un izskata apstākļus auto interjeram. Dalītas žalūzijas pēc nepieciešamības sargā no nevēlama karstuma vai saules. Priekšējā stikla segments ir paceļams un atbīdāms atpakaļ Open sky ir izmantojams, arī uzstādot vaļējo jumta bagāžnieku (open sky būs pieejams no 2005. gada sākuma).

Uzsvērti sportisku izskatu pēc klienta vēlmes ir iespējams piešķirt, salonā uzstādot alumīnija dekoratīvos elementus durvīm un vidējam panelim

Aizmugurē sēdošo pasažieru ērtībai iespējams pasūtīt nolaižamās sānu žalūzijas, kuras var izmantot kā saulessargus. Tāpat auto aizmugurējai daļai iespējams pasūtīt divus sānu gaisa spilvenus. Priekšējos sēdekļus pēc izvēles ir iespējams pasūtīt elektriski regulējamus visos virzienos.

Bagāžas nodalījuma papildus komponentes ietver bagāžas nodalījuma kontaktligzdu, tīklu sīku priekšmetu pārvadāšanai bagāžas nodalījuma sānos, kā arī papildus elementu – kombinēto tīklu, kas paredzēts kravas piestiprināšanai pie aizmugurējā sēdekļa atzveltnēm vai bagāžas nodalījuma grīdas.

Navigācijas sistēma plus ar DVD-lasītāju un akustisko maršruta gidu atslogo braucēju un paaugstina drošību. Ergonomiskā tastatūras arhitektūra un displejs iet veiksmīgās Audi A8  Multi Media Interface konfigurācijas pēdās.

Klimata kontrole ar saulesjutīgo termoregulāciju pēc šofera un līdzbraucēja vēlmes piedāvā individuālu temperatūras kontroli, turklāt gaisa sensors sliktas gaisa kvalitātes gadījumā pārslēdzas uz slēgtu iekšējā gaisa cirkulāciju.

Audi A3 Sportback Latvijā

Jaunais Audi A3 Sportback Latvijā tiks prezentēts šī gada novembrī. Kā pirmos Audi Centrs Rīga saņems 1,6 FSI un 2,0 TDI dzinējus, kā arī 3,2 V6 ar DSG transmisiju. Jau septembra beigās klientiem būs iespējams veikt pirmos pasūtījumus.

 
Visi komentāri
 
130018. viesis 10.jūnijs 2004 8:06
0 0 Atbildēt

Mja smuks! Vajag vairāk pelnīt.

130021. viesis 10.jūnijs 2004 8:58
0 0 Atbildēt

Kaut kur nedaudz iezīmējas mazda 3..

130022. viesis 10.jūnijs 2004 9:08
0 1 Atbildēt

smukas bildes, žēl, ka dabā šamais izskatīsies dāāāāudz pieticigāks... un maksāt par šamo TĀDU naudu ? tad jau labāk gandrīz divas mazda3 iegādāties vai vienu kārtīgu AlfaRomeo :)

130023. viesis 10.jūnijs 2004 9:24
0 0 Atbildēt

Kāpēc zīmējums ir skaistāks par gala rezultātu? :( Atkal aizmugurējo ripuļu un virsbūves proporcijas galīgi garām.

130024. viesis 10.jūnijs 2004 9:28
0 0 Atbildēt

Autozurnalam un autobildam no sii rakstinja vajadzeetu pamacities ka jaaraksta reklaamraksti.

Ziimeejums tiesam daudz smukaks.

130025. viesis 10.jūnijs 2004 9:32
0 0 Atbildēt

Ļoti līdzīgs (pēc ārienes) Mazda 323F pēdējām modelim (pirms mazda 3)

130026. viesis 10.jūnijs 2004 9:32
0 0 Atbildēt

Pēc zīmējuma likās - būs jauns BMW, bet gatavs - tomēr nē tikai Opel un AlfaRomeo krustojums !

130028. viesis 10.jūnijs 2004 9:39
0 0 Atbildēt

Man ir jautājums - vai Redaktors ir maz pārlasījis publicēto materiālu!? Pat iztirzāt roka neceļas to kļūdu pēc būtības dēļ (ne jau valodas). Nekompetence noved pie degradācijas.

130029. viesis 10.jūnijs 2004 9:58
0 0 Atbildēt

Starp citu, izlasīju - ja tā ir relīze, tad ļoti laba...

130031. viesis 10.jūnijs 2004 10:20
0 0 Atbildēt

mazda 3 kas mazda 3 :)

130033. viesis 10.jūnijs 2004 10:39
0 0 Atbildēt

njaa, patiesiibaa ideaals autinsh aktiivam piiplam...

tikai viena probleema- cena nezeeliiga....

buus jaaiet uz banku ar zeki galvaa...

130045. viesis 10.jūnijs 2004 11:36
0 0 Atbildēt

Nu vispaar jau ar Mazda 3 te naakaada sakara, tad jau vairaak ar Seat Leon vai tamliidziigu "pashu" izstraadaajumu.

130066. viesis 10.jūnijs 2004 15:00
0 0 Atbildēt

nez kapēc man liekās, ka unibanka rudenī tiks aplaupīta velreiz :-)))

130192. viesis 11.jūnijs 2004 16:07
0 0 Atbildēt

Tubomotoriic buus atkal.. Super..

Tiesa raxts jau citur sen bija lasaams :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti