Notiks čempionāta posms motokrosā ar blakusvāģiem 1

 
16.jūnijs 2004 10:15

Pirms Līgo svētkiem, 19.-20.jūnijā, Cēsīs, Nelss trase notiks 9.pasaules čempionāta posms motokrosā ar blakusvāģiem.

Pēc 8.posmiem čempionāta līderis ir holandietis Daniels Vilemsens ar latviešu līdzbraucēju Kasparu Stupeli. Viņu kontā ir 361 punkts. Bet par otro un trešo vietu kopvērtējumā norit ļoti spraiga cīņa starp 4 ekipāžām – pirms Cēsu posma 2.vietā ar 245 punktiem atrodas Stjuarts Brauns/Luks Pīters (Anglija), 3.vietā (228 punkti) Marko Hapičs/Tomass Veinmans (Vācija), 4.vietā (226 punkti) Jevgeņija Ščerbiņins/Sergejs Sosnovskihs, bet 5vietā (223 punkti) Āre Kaurits/Jurgens Jaks (Igaunija). Sacensības Cēsīs var ielikt pamatus šīm ekipāžām cīņā par pasaules čempionāta medaļām, vai tieši pretēji – "norakt" cerības uz godalgām. Pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijas Lielās balvas izcīņa parādīja, ka Daniela Vilemsena ekipāžai vairāk nepieder nospiedošs pārsvars kāds tai bija uzreiz pēc Kristera Serģa izstāšanās.

Uzvaras abos braucienos tika izcīnītas pēc ilgstošas un sīvas cīņas ar krieva Jevgeņija Ščerbiņina un zviedra Henrika Soderkvista ekipāžām. Soderkvists Cēsīs jau ir izbaudījis uzvaras garšu un arī Ščerbiņinam šajā trasē braukšana sokas, savukārt igaunis Āre Kaurits noteikti gribēs revanšēties par neveiksmi Valgā. Lieliskā formā ir anglis Stjuarts Brauns - tik labu izdevību izcīnīt vietu pasaules labāko trijniekā viņš garām nelaidīs. Nomainījis līdzbraucējus, lieliskus rezultātus uzrāda arī vācietis Marko Hapičs – septiņos no 16 šīs sezonas braucieniem viņš ir izcīnījis vietu labāko trijniekā. Šie fakti liecina par to, ka sestdien un svētdien Cēsīs ir gaidāma aizraujoša cīņa par Latvijas Lielo balvu.

5-kārtējā pasaules čempiona Kristera Serģa izredzes šogad atgūt čempiona titulu pazuda pēc kritiena Vācijas Lielās balvas izcīņas 2.braucienā. Kristeram pēc tā tika veikta pleca operācija. Pirms mēneša uzsāktais rehabilitācijas process norit veiksmīgi un Serģis gatavojas startam jau šajā nedēļas nogalē. Vai Kristera Serģa un Svena Verbruges ekipāža piedalīsies Cēsu posmā, ir atkarīgs no ārsta Valda Andersona un Kristera Sererģa kopēja lēmuma. Svens Verbruge ir ieradies Latvijā, lai piedalītos sacensībās, un ekipāža ir nosūtījusi pieteikumu līdzdalībai Cēsu posmā.

Māra Rupeika un Haralda Kurpnieka ekipāža Cēsīs uz starta noteikti neizies, jo Māra Rupeika lauztā roka joprojām nav saārstēta. Taču Haralds Kurpnieks bez darba nav palicis un Cēsīs viņu redzēsim holandieša Marsela Vilemsena motocikla kulbā. M.Vilemsena līdzbraucējs Renē Bons Igaunijā saslima un sacensībās piedalīties nevarēs, tāpēc ir panākta vienošanās, ka Cēsīs viņu aizstās Haralds Kurpnieks.

Svarīga nedēļas nogale ir gaidāma arī brāļiem Jānim un Laurim Daideriem, kas šogad ir sākuši ceļu pretī pasaules čempionu tronim. Savās debijas sacensībās Valgā jaunā ekipāža (brāļi ir tikai 18 un 19 gadus jauni) abos braucienos finišēja labāko 20-niekā un ar izcīnītajiem 7 punktiem kopvērtējumā šobrīd atrodas 39.vietā. Skatītāju atbalsts viņiem noteikti noderēs.

Pieteikumus līdzdalībai Cēsu posmā ir atsūtījušas 53 ekipāžas no 14 valstīm.

Sestdien, 19.jūnijā ieeja bez maksas. Svētdien, 20.jūnijā ieeja Ls 5. Bērniem no 12 līdz 16 gadiem – Ls 2. Bērniem līdz 12 gadiem un pensionāriem – ieeja bez maksas. Sestdien plkst.21:00 trasē sāksies zaļumballe un diskotēka. Bet futbola fani Eiropas čempionāta spēli starp Latvijas un Vācijas komandām varēs noskatīties uz lielā ekrāna tur pat balles laikā. Ieeja bez maksas. Svētdien plkst. 16:30 notiks ieejas biļešu loterija, ar iespēju laimēt Peugeot motorolleru no Kristera Serģa moto veikala, velosipēdu no veikala ZZK, sadzīves elektrotehniku no veikala Tigra un citas vērtīgas balvas. Sacensības organizē Kristera Serģa moto veikals, Moto Skats un Cēsu Rajona padome.

Ģenerālsponsors: privātā alus darītava "Brālis", atbalstītāji: tipogrāfija "Pērse", "Radio SWH", "Neatkarīgā Rīta Avīze" un apdrošināšanas akciju sabiedrība "Balva". Drošību garantē "Ādažu Apsardze".

 
Visi komentāri
 
158211. viesis 22.februāris 2005 16:40
0 0 Atbildēt

haris wienkārshi reaali rulzzzz......=]

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti