Kad CSN sāk aizmirsties - palaidīsim gājējus! 85

 
20.septembris 2004 13:39

Uz pavisam īsu brīdi nokļuvu "kājnieku frontē" un uz ielas novērotais deva pamatu šim rakstam. Gājēji. Kur tiem ir priekšroka? Kur viņi nespēj to izmantot?

Ceļu Satiksmes Noteikumi, Administratīvo Pārkāpumu Kodekss atrodams šeit »»
Mūkusalas ielas aplis zem Salu tilta... Tie vadītāji, kas brauc pa apli, nogriežas no tā, neiedomājoties, ka tur jādod ceļš gājējiem, kas šķērso brauktuvi.

Novēroju, ka autovadītāji, ieskaitot mašīnas ar "M" burtiņiem uz jumta pilnīgi ignorē gājējus, kuriem ir 100% priekšroka. Vai tad autoskolā nemāca, kur gājējiem jādod ceļš?

Novēroju arī situāciju, kad vienlaikus no abām apļa joslām autovadītāji nogriežas pa labi un tad gājējam vispār nav, kur likties.

Pievērstiet uzmanību, ka nobraukšana no apļa ir pilnīgi līdzvērtīga normālam krustojumam un uz to attiecas tie paši "parasto" krustojumu veikšanas noteikumi.


Ar sarkano krāsu apzīmētas vietas, kur pat bez gājēju pārejas apzīmējumiem gājējiem un velosipēdu vadītājiem ir priekšroka. Bīstamākās ir divas apakšējās ar sarkano krāsu apzīmētās vietas, jo šeit vadītāji brauc īpaši droši un ātri, nereti pat ar skaņas signāla palīdzību biedējot gājējus, kas vēlas šķērsot brauktuvi.

CSN nosaka:
12. Braukšana krustojumos
138. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.

Esiet uzmanīgi un nepakļaujiet briesmām gājējus!

E.Biele, iAuto
 
85 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
140400. viesis 20.septembris 2004 15:01
2 0 Atbildēt

Es domāju, ka tādi nepareizi satiksmes noteikumi ir jālabo. Tas ir kaut kāds juridisks nonsennss - līdzīgi kā nesen, kad Seaeima "aizmirsa" iekļaut pantu par zādzību.

Zem tiltiem un pa apļiem gājējiem tiešām nav jāiet, tas ir apsurds.

140387. viesis 20.septembris 2004 14:06
1 1 Atbildēt

Bet nu ja griezhot nost no loka staasies, nu ritiigi pakaljaa vari dabuut...

140392. viesis 20.septembris 2004 14:31
1 0 Atbildēt

Ja taa kaartiigi palasa CSN, tad gaajeeju paarejas tur nemaz nav vajadziigas - gaajeeji ir jaalaizh taapataas!!!

Hmm, un gribeetu es redzeet cik ir daudz taadu cilveeku, kuri buutu gatavi tur mieriigi soljot paari!

Secinaajums - vai nu CSN ir mulkjiigi un steidzami jaalabo, vai nu arii brauceeji jaalabo...

Kaa juus domaajat?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti