Karuseļrallijā par čempionu kļūst Jānis Āzis

 
9.novembris 2004 9:40

Apvidus autosporta sezonas izskaņā 6. novembrī Skrundā notikušajā karuseļrallijā Skrundas rudens trīs braucienu summā uzvaru svinēja RE Autoklubs pilots Jānis Naglis ar T2 grupas Mitsubishi Pajero.

Par čempionu absolūtajā vērtējumā ar četru punktu pārsvaru tomēr kļuva RRT Rīga braucējs Jānis Āzis ar automobili OSCar.



J. Āzis zelta medaļu saņems arī T2 grupas ieskaitē, bet J. Naglim gan grupā, gan absolūtajā vērtējumā tiek vicečempiona gods. Augsto sesto vietu sezonas kopvērtējumā ir spējis sasniegt nacionālās N grupas uzvarētājs Igors Verners no Gros Auto ar šķietami aizvēsturisku GAZ 69.

Pirmais brauciens noritēja bez īpašiem pārsteigumiem, un līderi atvēlētajā laikā veica pa desmit trases apļiem. Ātrākie bija ar T2 grupas mašīnām braucošie sportisti, bet principiālā OSCar un Mitsubishi duelī J. Naglis apsteidza J. Āzi. Jau pirmajā aplī Naglis strauji pietuvojās sāncensim, bet trešajā veica apdzīšanu un līdz finišam sarūpēja sev gandrīz 20 sekunžu handikapu. Negaidīti ātrs ar savu N grupas auto bija I. Verners, kurš, neskatoties uz brauciena beigās pārsisto riepu, pārspēja ne tikai tiešos sāncenšus, bet arī visus T1 grupas pilotus. Turklāt apļu veikšanas laiki rāda, ka dažbrīd I. Verners spējis braukt ātrāk pat par dažiem T2 grupas braucējiem.



Otrajā braucienā viens trases posms bija kļuvis ļoti grūti izbraucams pat apvidus mašīnām, un jau pirmajā aplī tur iegrima četri automobiļi, tanī skaitā I. Vernera vadītais. Nākamajā aplī dubļu gūstā iekļuva vēl trīs mašīnas, bet trase gandrīz pilnībā tika nosprostota. Pārējie sacīkšu dalībnieki, lai turpinātu kustību, bija spiesti izbraukt ārpus trasi sākotnēji ierobežojošajām lentām, par ko pienākas soda laiks. Dubļu slīkšņas forsēšana vislabāk padevās J. Naglim, Jānim Auziņam, Raivim Zeltiņam un Artūram Vorslavam, tomēr, kad līderis J. Naglis aizbrauca sestajā aplī, braucienu tomēr nācās pārtraukt, jo trase vairs nebija veicama.



Lai gan daļa sportistu nebija apmierināti, saskaņā ar karuseļrallija nolikumu 2. brauciena rezultāti tika ieskaitīti sacensības vērtējumā, bet pirms 3. brauciena trasē tika veiktas izmaiņas.

Pēc starta lielāko ātrumu atkal demonstrēja J. Naglis, taču ceturtajā aplī beidza darboties Pajero stūres pastiprinātājs un RE Autoklubs braucēju apsteidza J. Āzis un pēc tam arī Igors Skoks. Uz ceturto vietu braucienā izvirzījās T1 grupas pilots Jānis Auziņš.

Trīs braucienu summā tomēr uzvarēja ekipāža J. Naglis/Aleksandrs Innus, bet J. Āzis/Gundars Liepiņš bija otrie. Trešajā vietā I. Skoks/Agris Piķis. Ar veiksmīgāk aizvadītu 2. braucienu pirmo vietu N grupas ieskaitē izcīnīja Raivis un Dainis Zeltiņi, bet T1 grupā labākie bija J. Auziņš/Ilmārs Gibala.


Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
plašāk www.crosscountry.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti