Notiks kārtējā izstāde «Motoru sports 2005» 5

 
5.janvāris 2005 12:11

Tehnisko sporta veidu profesionāļu un fanu ievērībai! No 28. līdz 30. janvārim notiks gada vērienīgākais motoru sporta pasākums – 6. reģionālā tehnisko sporta veidu izstāde “Motoru sports 2005”.

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā trīs dienu garumā vienuviet būs iespējams apskatīt visu rūcošo agregātu klāstu – sākot no maziem automodelīšiem, sporta motocikliem un automašīnām līdz pat paraplānam un formulai uz ūdens F2. Būs iespējams noskatīties dažnedažādas sacensības un paraugdemonstrējumus, satikt čempionus un vadošos motoru sporta pārstāvjus, kā arī pašiem izbaudīt asas izjūtas, braucot ar kartingiem un bokartiem.

Kā stāsta projekta vadītājs Māris Ozoliņš, “beidzot ir izdevies salāgot izstādi “Motoru sports” ar autorallija sacensību kalendāru, un šogad izstāde nenotiks reizē ar Latvijas un Igaunijas čempionātiem rallijā un “Baltijas kausu”. Tādējādi izstādes “Motoru sports” laikā būs iespēja klātienē satikt Baltijas un Latvijas autorallija komandas un to dalībniekus un apskatīt viņu sacīkšu tehniku.”

Šogad īpaša uzmanība tiks veltīta Dakaras rallijreidam – izstādē būs iespējams satikt rallijreida dalībniekus, kuri tikko atgriezušies no pirmajām nopietnajām 2005. gada sacensībām un dalīsies savos iespaidos. Interesenti varēs iegūt autogrāfus, kā arī nofotografēties ar saviem favorītiem. Tāpat izstādes laikā būs skatāma fotoizstāde par 2005. gada rallijreidu.

No modeļiem līdz čempionu spēkratiem
Izstādes laikā Ķīpsalā būs iespējams apskatīt vispilnīgāko sacīkšu tehnikas, atribūtikas un aprīkojuma klāstu – šosejas, krosa, spīdveja, triāla motociklus, rallija, autotreka, autokrosa, autošosejas un kartinga automašīnas, sporta laivas. Tāpat izstādē interesenti varēs saņemt informāciju par tehnisko sporta veidu federācijām, klubiem un dažādu sacensību organizatoriem.

Projekta vadītājs Māris Ozoliņš sola, ka apmeklētāji varēs aplūkot un iesēsties jaunā un sacīkstēs jau pārbaudītā tehnikā – autokrosa, autošosejas, autorallija un autotreka mašīnās –, kā arī iemēģināt četrriteņu motociklu, šosejas un krosa motociklus, sportistu izjūtas izbaudot uz savas ādas. Tāpat fani varēs tikties arī ar sporta komandām un sportistiem, kā arī iegūt čempionu autogrāfus. Katru sporta veidu Ķīpsalā pārstāvēs vairāki sporta klubi un komandas no Baltijas valstīm – piedalīsies LMT rallijkomanda, Honda Racing Team, Jēkabpils un Daugavpils autotreka komandas un citi.

Tradicionāli izstādes laikā tiksies arī Latvijas tehnisko sporta veidu veterāni, izrādot tehniku (motociklus, aviotransportu u. c.), ar kādu paši savulaik startējuši, un demonstrējot videomateriālus par izcīnītajām uzvarām.

Šovi un paraugdemonstrējumi
Visas trīs izstādes dienas 1. hallē notiks dažādas sacensības, profesionālu sportistu paraugdemonstrējumi. Ķīpsalā būs sacīkšu arēna, kurā notiks iedzīšanas sacensības motocikliem un dažādām automašīnām – autokrosa, autotreka, rallija, kartinga u. c. Būs arī stadionkrosa sacensības un mototriāla paraugdemonstrējumi.

Baudi izjūtas ne tikai ar acīm!
Savas autovadīšanas prasmes, braucot ar kartingu vai kvadraciklu sacīkšu arēnā, varēs izmēģināt arī ikviens apmeklētājs. Tāpat varēsiet ļauties asām izjūtām, braucot ar kartbagiju. Vajadzības gadījumā visus braucējus pirms iesēšanās auto apmācīs profesionāls instruktors.
Drošību un kārtību izstādes laikā nodrošinās trases apsardze un citi profesionāli palīdzības dienesti. Projektu veido Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju, Latvijas Motosporta federāciju, Latvijas Ūdens motosporta federāciju un Latvijas aeroklubu.

Informatīvais atbalsts: www.iauto.lv, autoraidījums “Zebra” un žurnāls “Auto”.

 
Visi komentāri
 
153706. viesis 5.janvāris 2005 14:45
0 0 Atbildēt

cik maksās ieejas biļete?

153716. viesis 5.janvāris 2005 15:07
0 0 Atbildēt

Informācija apmeklētājiem:

Biļetes, darba laiks

Darba laiks:

28.–29. janvāris 10.00–20.00

30. janvāris 10.00–18.00

Biļetes cena: Ls 2,5

Studentiem Ls 2

Skolēniem, pensionāriem Ls 1,5

Skolēniem grupās Ls 1

No BT 1 homepage

153755. viesis 5.janvāris 2005 17:48
0 0 Atbildēt

Nu tad tiktieshaam beidzot nesakriit ar Ralli, savaadaak parasti gaaju piektdien pirms ikaunju rallja, bet nevienu rallistu nevareeja satikt:)

153765. viesis 5.janvāris 2005 19:47
0 0 Atbildēt

Buus tur arii kaadi uztuuneeti vaagji?

153979. viesis 7.janvāris 2005 12:16
0 0 Atbildēt

Skaidrs ka bus tuuneeti vaagji visis sporta vaagji ir tuuneeti, vot tikai nevis vis ar idotiskiem antispaarniem un citaadiem suuu, bet normaalu forseetiem, chipotiem vai tamliidziigiem motoriem. Un nebuut ne visiem ir turbiinas utt. lietas kas var buut ar aci pamanaamas. Ak jaa un droshi ka visiiem buus dugas iekshaa, kas ir ne maazaak svariigs "tuuninga" elemenst sporta (LAF un FIA akcepteetaam) mashiinaam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti