Piektdien darbu sāk izstāde «Motoru sports 2005» 10

 
27.janvāris 2005 15:06

Tehnisko sporta veidu profesionāļu un fanu ievērībai! No rītdienas līdz 30. janvārim notiks gada vērienīgākais motoru sporta pasākums – 6. reģionālā tehnisko sporta veidu izstāde "Motoru sports 2005".

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā trīs dienu garumā vienuviet būs iespējams apskatīt visu rūcošo agregātu klāstu – sākot no maziem automodelīšiem, sporta motocikliem un automašīnām līdz pat paraplānam un formulai uz ūdens F2. Būs iespējams noskatīties dažnedažādas sacensības un paraugdemonstrējumus, satikt čempionus un vadošos motoru sporta pārstāvjus, kā arī pašiem izbaudīt asas izjūtas, braucot ar kartingiem un bokartiem.

Kā stāsta projekta vadītājs Māris Ozoliņš, "beidzot ir izdevies salāgot izstādi "Motoru sports" ar autorallija sacensību kalendāru, un šogad izstāde nenotiks reizē ar Latvijas un Igaunijas čempionātiem rallijā un "Baltijas kausu". Tādējādi izstādes "Motoru sports" laikā būs iespēja klātienē satikt Baltijas un Latvijas autorallija komandas un to dalībniekus un apskatīt viņu sacīkšu tehniku."

Uzmanība tiks veltīta Dakaras rallijreidam – izstādē būs iespējams satikt rallijreida dalībniekus, kuri atgriezušies no 2005. gada sacensībām un dalīsies savos iespaidos. Interesenti varēs iegūt autogrāfus, kā arī nofotografēties ar saviem favorītiem. Tāpat izstādes laikā būs skatāma fotoizstāde par 2005. gada rallijreidu.

No modeļiem līdz čempionu spēkratiem Izstādes laikā Ķīpsalā būs iespējams apskatīt vispilnīgāko sacīkšu tehnikas, atribūtikas un aprīkojuma klāstu – šosejas, krosa, spīdveja, triāla motociklus, rallija, autotreka, autokrosa, autošosejas un kartinga automašīnas, sporta laivas. Tāpat izstādē interesenti varēs saņemt informāciju par tehnisko sporta veidu federācijām, klubiem un dažādu sacensību organizatoriem.

Projekta vadītājs Māris Ozoliņš sola, ka apmeklētāji varēs aplūkot un iesēsties jaunā un sacīkstēs jau pārbaudītā tehnikā – autokrosa, autošosejas, autorallija un autotreka mašīnās –, kā arī iemēģināt četrriteņu motociklu, šosejas un krosa motociklus, sportistu izjūtas izbaudot uz savas ādas. Tāpat fani varēs tikties arī ar sporta komandām un sportistiem, kā arī iegūt čempionu autogrāfus. Katru sporta veidu Ķīpsalā pārstāvēs vairāki sporta klubi un komandas no Baltijas valstīm – piedalīsies LMT rallijkomanda, Honda Racing Team, Jēkabpils un Daugavpils autotreka komandas un citi.

Bensonu sporta kluba (Honda Racing Tea) sabiedrisko attiecību menedžeris Ģirts Avotiņš norāda: "Izstādē plānojam apmeklētājiem parādīt Ģirta Krūzmaņa B-2000 klases šosejas sporta automašīnu "Honda Civic Type-R", jauno Kaspara Šimkus un Armanda Šimkus N3 klases rallija automašīnu "Honda Civic Type-R". Bensonu sporta klubs izstādei sagatavojis arī ievērojamu pārsteigumu, par kuru šobrīd klubs klusē. 28.janvārī plkst.13 Bensonu sporta klubs savā stendā organizē preses konferenci.

Tradicionāli izstādes laikā tiksies arī Latvijas tehnisko sporta veidu veterāni, izrādot tehniku (motociklus, aviotransportu u.c.), ar kādu paši savulaik startējuši, un demonstrējot videomateriālus par izcīnītajām uzvarām.

Šovi un paraugdemonstrējumi Visas trīs izstādes dienas 1. hallē notiks dažādas sacensības, profesionālu sportistu paraugdemonstrējumi. Ķīpsalā būs sacīkšu arēna, kurā notiks iedzīšanas sacensības motocikliem un dažādām automašīnām – autokrosa, autotreka, rallija, kartinga u. c. Būs arī stadionkrosa sacensības un mototriāla paraugdemonstrējumi.

Izpēti Serģa un Stupeļa "māju uz riteņiem" Ikviens apmeklētājs varēs izpētīt, kā motobraucēju Kristera Serģa un Kaspara Stupeļa komanda dzīvo un strādā sacensību laikā. Trīs dienas Ķīpsalā būs iespējams apskatīt un pabūt "Nelss" komandas "mājā uz riteņiem".

Kā pastāstīja komandas menedžeris Tomass Cīrulis, izstādē nolemts eksponēt komandas nometni sacensību vietā. Atbalstītājiem un faniem, kā arī interesentiem varētu būt īpaši interesanti ielūkoties sportistu darba un dzīves aizkulisēs. "Faktiski tas ir buss, ar ko komanda pārvietojas, un nojume, kurā komanda dzīvo un strādā sacensību laikā. Tur ir iekārtota darba vieta mehāniķiem un atpūtas zona sportistiem, kurā gatavoties startiem un tikties ar faniem un atbalstītājiem," stāsta Tomass Cīrulis.

Izstādē būs apskatāms arī ekipāžas jaunais motocikls, ar kuru Kristers Serģis un Kaspars Stupelis piedalīsies sacensībās 2005. gadā. Sestdien (29. janvārī) motofani varēs tikties ar sportistiem – pieckārtējo pasaules čempionu motokrosā ar blakusvāģiem Kristeru Serģi un viņa kantētāju, divkārtējo pasaules čempionu motokrosā ar blakusvāģiem Kasparu Stupeli.

Būs skatāmi trofi reidu auto Pasaules vadošā trofi reida "Ladoga" ceļus un neceļus izbraukušie un uzvarētāju laurus plūkušie milzu apvidus auto būs skatāmi Ķīpsalā, lai izstādes "Motoru sports 2005" apmeklētājiem prezentētu savus panākumus un iespējas.

Šogad interesentiem tiks prezentēti divi trofi reidu milzu auto no sporta kluba "Mazozoli 4x4" – Arņa Namajūna un Harija Sila ekipāžas spēkrats Toyota / Ford // Unimog un Edgara Zaķa un Arņa Trūpa automašīna ROVER / MB / UNIMOG. Kā norāda sporta kluba pārstāvji, pērn "Ladogas" reidā kopvērtējumā uzvaru izcīnīja četrkārtējie trofi reida "Ladoga" dalībnieki Edgars Zaķis un Arnis Trūps. Izstādē apmeklētāji sīki un smalki varēs izpētīt viņu spēkratu un uzzināt interesējošās lietas.

Baudi izjūtas ne tikai ar acīm! Savas autovadīšanas prasmes, braucot ar kartingu vai kvadraciklu sacīkšu arēnā, varēs izmēģināt arī ikviens apmeklētājs. Tāpat varēsiet ļauties asām izjūtām, braucot ar kartbagiju. Vajadzības gadījumā visus braucējus pirms iesēšanās auto apmācīs profesionāls instruktors. Drošību un kārtību izstādes laikā nodrošinās trases apsardze un citi profesionāli palīdzības dienesti. Projektu veido Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju, Latvijas Motosporta federāciju, Latvijas Ūdens motosporta federāciju un Latvijas aeroklubu.

Sacenšas jaunie katamarānu meistari Izstādes laikā notiks katamarānu sacensības "Mazā regate", kurās var piedalīties bērni ar pašu izgatavotiem katamarāniem. Regati organizē bērnu un jauniešu centrs "Kurzeme".

Pasākuma organizatori stāsta: "Tas ir pavisam vienkārši – divas PET pudeles, četras 1 litra tetrapakas, šķēres, pildspalva, lineāls, līmlente, diegs un drusciņ pacietības ir viss, kas nepieciešams, lai izgatavotu savu katamarānu un kļūtu par pilntiesīgu "Mazās regates" dalībnieku. Var izmantot jebkuras formas 1,5 litru PET pudeles un jebkuras formas 1 litra tetrapakas. Katamarāna mastu drīkst izgatavot no koka līstītes."

Ikviens bērns līdz 16 gadu vecumam ar paša izgatavotu katamarānu varēs apmeklēt izstādi bez maksas, reģistrēties sacensībām bērnu un jauniešu centra "Kurzeme" stendā un piedalīties "Mazajā regatē". (Sacensību reģistrācija – 28. janvārī no plkst. 12.00, 29. un 30. janvārī – no plkst. 10.00.) Dalībnieki tiks sadalīti grupās, kurās tie cīnīsies par iekļūšanu finālā. Fināla sacensību sākums – pusotru stundu pirms izstādes slēgšanas.

Dalībnieka uzdevums ir ar gaisa strūklas palīdzību vadīt savu katamarānu pa baseinu precīzāk un ātrāk līdz finišam. Dalībnieki startē pa pāriem, un uzvar tas, kura katamarāns pirmais iebrauc boju vārtos. Katras dienas uzvarētājam balvā būs firmas "Nikko" radiovadāmais kuteris, savukārt dalībniekiem – veicināšanas balvas no "Limpa".

Bērnu un jauniešu centra "Kurzeme" stendā būs arī lidmodeļu darbnīca, kurā uz vietas varēs izgatavot lidmodeli, piedalīties sacensībās un laimēt radiovadāmo auto. Dalības noteikumi un norises laiki ir tādi paši kā "Mazajai regatei".

Informatīvais atbalsts: www.iauto.lv, autoraidījums "Zebra", žurnāls "Auto" un "Auto Euro". Darba laiks: 28.–29. janvāris 10.00–20.00 30. janvāris 10.00–18.00

Biļetes cena: Ls 2,5 Studentiem Ls 2 Skolēniem, pensionāriem Ls 1,5 Skolēniem grupās Ls 1.
 
Visi komentāri
 
155925. viesis 27.janvāris 2005 15:20
0 0 Atbildēt

vo vo man ar ap vidu jau apnika...

155926. viesis 27.janvāris 2005 15:49
0 0 Atbildēt

izlasiju komentus un sapratu ka nav verts lasit.

155930. viesis 27.janvāris 2005 16:05
0 0 Atbildēt

pilniigi jums pikriitu veselu graamatu te iebaazussi

155931. viesis 27.janvāris 2005 16:09
0 0 Atbildēt

Mulķīgi ir tas, ka ne izstades majas lapa, ne arī šeit nevar atrast izstades pasākumu programmu... Citus gadus tāda bija.

155937. viesis 27.janvāris 2005 19:32
0 0 Atbildēt

Un ralijreida dalibnieki buus bez mashiinaam :p taas vel kugjo!

Un vispaar peec sviesta izskatas - kursh ies skatiities stavoshu uudeni, vai neaizkurinaatu kamiinu?

155940. viesis 27.janvāris 2005 20:25
0 0 Atbildēt

izlasīju - sporta izstāde bērniem - lidmodeļi no tetrapakām, katamarāni no pet pudelēm .... vai otrādi :)

155954. viesis 28.janvāris 2005 8:11
0 0 Atbildēt

pasakumi ir www.bt1.lv/bt1/ms/?link=00000005

bet vienalga gribetos sikak par dalibniekiem - piem., gribu avioklubus redzet ...

Brinums, ka cenu nopublice, lai gan izstades lapas copy-paste iekš iauto ar' nav labs stils

156063. viesis 29.janvāris 2005 23:01
0 0 Atbildēt

Izstādes mājas lapā ir pasākumu plāns...

www.bt1.lv/bt1/ms/?link=00000005

P.S. cena, manuprāt katru gadu tiek publicēta...

156176. viesis 31.janvāris 2005 16:08
0 0 Atbildēt

nu biju tur, bija ok, ipasi patika mocu sacensibas mazaja halle, bet tikai nesaprotu, ka motorsporta izstade var nebut OSCaru ? :???

156477. viesis 2.februāris 2005 12:28
0 0 Atbildēt

Pasākums aizvadīts godam, man patika...ĪPAŠI jau krosiņš...forši... ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti