Alkohols un auto: sodīs arī blakussēdētāju 253

 
18.februāris 2005 0:07

Vismaz uz pusi samazināt bojāgājušo un sakropļoto cilvēku skaitu uz ceļiem Latvijā – tāds ir galvenais mērķis plānotajiem grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un grozījumiem Krimināllikumā, kurus 17. februārī apstiprināja Ceļu satiksmes drošības padome (CSDP).

Plānots, ka jau šī gada 1.martā likumdošanas izmaiņas varētu tikt izskatītas valdībā.

Ceļu Satiksmes drošības padomes(CSDP) atklātajā sēdē, kuru vadīja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, tika akceptēta jaunu, bargāku sodu ieviešana un piemērošana autovadītājiem un citiem satiksmes dalībniekiem.

Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons klātesošos informēja par esošo situāciju un priekšlikumiem ceļu satiksmes drošības stāvokļa uzlabošanā. Lai mazinātu iereibušu autovadītāju sēšanos pie stūres, Ēriks Jēkabsons CSDP ārkārtas sēdē ierosināja ieviest sodu arī iereibušu autovadītāju blakussēdētājiem (ja vadītāja asinīs alkohola saturs pārsniedz 1,5 promiles) Ls 100 apmērā, tādējādi akcentējot viņu līdzatbildību.

CSDP sēdē akceptēja priekšlikumus veikt grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Krimināllikumā, kas paredz divreiz lielākus sodus par ātruma ierobežojumu pārkāpšanu, kā arī sodu - 160 stundu piespiedu darbu - autovadītājiem, kuru asinīs alkohola saturs pārsniedz 1,5 promiles.

Lai nodrošinātu sodu nomaksu, lielo naudas sodu piemērošanas gadījumos būs iespējams aizturēt transporta līdzekli līdz naudas soda nomaksāšanai. Paredzēts ieviest arī jaunas soda sankcijas, piemēram, transportlīdzekļa konfiskāciju par braukšanu reibumā, ja nav vai ir atņemtas vadītāja tiesības..

Likuma izmaiņu projekts paredz piešķirt arī 1 soda punktu par braukšanu bez tehniskās apskates, drošības jostu nelietošanu, kā arī atļautā ātruma pārsniegšanu no 10 līdz 20 km stundā.

Sēdes laikā VAS "Latvijas valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Tālis Straume informēja par ceļu stāvokli Latvijā un veicamajiem darbiem tā uzlabošanai.

Satiksmes drošības padomi vada satiksmes ministrs, vadītāja vietnieks ir iekšlietu ministrs, padomes sastāvā ietilpst citu ministriju, valsts iestāžu, pašvaldību un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.


Informāciju sagatavoja Aldis Bite, Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais referents
 
253 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
157817. viesis 18.februāris 2005 9:43
1 0 Atbildēt

RHINO, kaut tu vienreiz blj uzbrauktu kaadam gaajeejam uz tiem saviem visu gadu 50, un tevi panjemtu priekshaa peec pilnas programmas par situaacijas neizveerteeshanu.

tika jau runaats ziime 50 nenoziime ka jaavelk 50!

pareizais atradies! LOXS!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti