Standartauto rallija čempionāts sākas ar «Sarmu» 2

 
25.februāris 2005 8:50

Sestdien un svētdien Gulbenē risināsies Latvijas čempionāta standartauto rallijā pirmais etaps rallijs “Sarma 2005”. Paredzams, ka uz starta stāsies vairāk nekā 100 ekipāžam, kas sacentīsies četrās ieskaites grupās.

Papildu intrigu rada vairāku lielā rallija pārstāvju līdzdalība – dalībnieku sarakstā varam atrast Māra Neikšāna („Subaru Impreza”), Toma Tamoviča („Ford Focus”) un Jura Sprūdes („Mitsubishi Lancer EVO VII”) vārdus. Kā viņiem klāsies cīņā ar standartauto rallija braucējiem, uzzināsim svētdienas pēcpusdienā pēc rallija finiša atpūtas kompleksā „Vonadziņi” pie Ludza ezera.

Sākotnēji standartauto rallija sezonu bija paredzēts sākt jau janvāra vidū, tomēr laika apstākļu dēļ vienīgo ziemas ralliju nācās pārcelt uz 26. un 27. februāri. Sestdien paredzēta administratīvā daļa – mandātu un tehniskā komisija, iepazīšanās ar trasi, bet sacensību starts tiks dots svētdien pl. 10. pie Gulbenes Kultūras centra O. Kalpaka ielā 60. Ātrumposmi būs izveidoti uz Gulbenes apkārtnes Ludza, Augulienas un Sudala ezera ledus, katrs dops (to kopgarums būs vairāk nekā 30 km) būs jāveic trīs reizes. Tas nozīmē, ka dažu stundu laikā, atrodoties vienā vietā, skatītājiem būs iespēja redzēt garām pabraucot ap trīs simtiem automašīnu!

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, notikušas dažas nozīmīgas izmaiņas sacensību nolikumā. Šogad čempionu tituli tiks izcīnīti četrās klasēs – viena tilta piedziņa līdz 1620 kub.cm., viena tilta piedziņa virs 1620 kub.cm., pilnpiedziņas automašīnas ar turbo dzinēju un pilnpiedziņas automašīnas ar atmosfērisko dzinēju.

Divās ieskaites grupās sadalīti pilnpiedziņas spēkrati, lai par godalgotām vietām varētu cīnīties arī mazāk jaudīgo spēkratu īpašnieki. Šķiet, ka šāds solis ir bijis pareizs, jo abās pilnpiedziņas grupās rallijam „Sarma” pieteicies aptuveni vienāds dalībnieku skaits, kopumā 40 ekipāžas. Šosezon čempionātā paredzēti astoņi etapi. Ja notiks visas astoņas sacensības, aprēķinot kopvērtējumu, tiks atmesti divu sliktāko etapu rezultāti, ja kāds rallijs izkritīs, būs jau ierastā „mīnus viens” sistēma.

Pieaugot dalībnieku skaitam, izmaiņas skārušas arī punktu skaitīšanas sistēmu – ieskaites punktus katrā posmā saņems 12 labākās ekipāžas. Par uzvaru varēs nopelnīt 15 punktus, par otro vietu 12, par trešo 10, par ceturto 9 utt, bet par 12 pozīciju pienāksies viens punkts.

Mainījies arī ralliju norises formāts – visas sacīkstes būs divu dienu pasākumi ar regrupingu pirmās dienas beigās (ja ātrumposmi paredzēti abas dienas). Organizatoriem ieteikts arī palielināt „dopu” minimālo kopējo garumu līdz 16 km.

Veiksmīgus startus sportistiem un labus skatupunktus līdzjutējiem!

Latvijas 2005. gada čempionāta standartauto rallijā kalendārs

26.-27. februāris Gulbene
06.-08. maijs Liepāja
18.-19. jūnijs Ķekava
15.-17. jūlijs Talsi
05.-06. augusts Gulbene
02.-04. septembris Cēsis
23.-24. septembris Igaunija
28.-29. oktobris Liepāja

 
Visi komentāri
 
158599. viesis 25.februāris 2005 22:46
0 0 Atbildēt

Velu veiksmi visiem dalibniekiem

127.0.0.1 212.93.97.204

Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

158625. viesis 26.februāris 2005 23:34
0 0 Atbildēt

Šķiet konkurence nopietna, taču manuprāt tas neliek zaudēt cerības, vai ar vienkārši labi pavadīt laiku!

Īpaši novēlējumi LV 626 Coupe ekipāžai! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti