Bertone futūristiskā «Villa» 7

 
1.marts 2005 11:00

Ženēvas autosalonā itāļu ateljē Bertone prezentējis konceptauto Villa, kas konstruēts uz krosovera Cadillac SRX platformas. Ateljē akcentu licis tieši uz krāšņumu un greznību un īpaši piestrādājis, veidojot auto neparastās durvis.

bertone.jpg"Lai arī ir ļoti svarīgi tas, cik automibilī ir ērti iekāpt un izkāpt, šis fakts autobūvē ļoti ilgi ir ticis ignorēts," tā saka ateljē pārstāvji. Tādēļ itāļi nolēmuši labot šo lielo netaisnību. Villa ir četras durvis, lai gan nosaukt šīs apjomīgās stiklotās konstrukcijas par auto durvīm nenākas viegli. Lai automobilī varētu nokļūt nepieliecot galvu, durvis labu tiesu iesniedzas jumtā. Katrām durvīm ir trīs hidrauliskas sviras, kas atver durvis uz priekšu vai atpakaļ. Villa nav vidējo balstu, tādēļ, atverot abas vienas puses durvis vienlaicīgi, var ērti piekļūt salonam.

Bertone speciālisti atteikušies arī no klasiskā vadītāja vietas noformējuma, un pārvietojuši visus mēraparātu rādītājus uz 23 collu šķidro kristālu ekrānu viduskonsolē. Šajā "televizorā" redzami ne tikai aparātu rādījumi, bet arī kameras raidīts attēls, kas ļauj vadītājam, pat pievērsušamies ekrānam, sekot līdzi tam, kas notiek uz ceļa. No stūres gan Bertone nav spējuši atteikties, un automobilim ir ierastais stūres stienis.



Priekšējie sēdekļi darināti "pēc pēdējās modes" konceptu aprindās. Aizmugurē sēdošo pasažieru rīcībā ir grezns dīvāns ar elkoņu balstiem, kuros iemontēti nelieli galdiņi ar virtuālo multimēdiju sistēmas vadības klaviatūru. Pats dīvāns ir sadalīts divos neatkarīgos krēslos, kurus var regulēt individuāli.

Lai arī Villa ir vienkārši gigantisks stiklojuma laukums, Bertone nav noturējušies un izgreznojuši salonu ar neona gaismu. Turklāt Villa aprīkots ar dārgu audiosistēmu, kas izstrādāta sadarbībā ar Bose.
 
Visi komentāri
 
158817. viesis 1.marts 2005 11:45
0 0 Atbildēt

Lielā lietū iekšā / ārā kāpjot forši pielīst salons. Un pēc tam patīkami just milkumu zem pakaļas...

158835. viesis 1.marts 2005 12:56
0 0 Atbildēt

Jā, jā! Un arī sniegputenī ir forši ar tādām durvīm....

158865. viesis 1.marts 2005 14:14
0 0 Atbildēt

Gauzi murgains pasakums, pirmkart jau durvis bez vidus balsta laikam nekad nebus masveida serijveida pasakums sanu trieciena drosibas apsverumu del.

Par meraparatu novietosanas koncepciju, varu ieteikt vispar iztikt bez logiem, visa informacija no kameram nonak kompjutera un tiek attelota uz vienota 40" LCD ekrana - principa kastste ar iebuvetu PC, no kura ari notiek visa vadiba;) - laus sajusties braucejam ka datorspelu gigantam:)))))))

/viess/

158866. viesis 1.marts 2005 14:14
0 0 Atbildēt

A vasarā saulesdūrienu caur stikliem nogrābstīt nav probz

158893. viesis 1.marts 2005 16:31
0 0 Atbildēt

Koroč, no komentāriem daram secinājumu...suuc! :)

158915. viesis 1.marts 2005 17:51
0 0 Atbildēt

futursuuds

159023. viesis 2.marts 2005 19:02
0 0 Atbildēt

Arī šeit velk uz 1983. gadu - renault Megane konceptam 1983. gada Ženēvas katalogā bija līdzīgas sistēmas durvis, tikai bez tāda stiklojuma laukuma un nevērās līdzi gabals no jumta - tas bija daudz elegantāks un skaistāks variants.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti