«Chivas Regal» kausā uzvar Jānis Āzis 1

 
7.marts 2005 10:03

5. martā Balvu rajonā notika Latvijas čempionāta otrais posms „Chivas Regal kauss” apvidus karuseļrallijā.

Sporta kluba „Rugāji” izveidotajā trasē mājiniekam Jānim Auziņam tomēr neizdevās nosargāt divos pirmajos braucienos izkaroto pārsvaru, un pēc trīs braucienu summā uzvaru svinēja 2004. gada karuseļralliju čempions Jānis Āzis.



Sacensības sākās ar lavīnveidīgu neveiksmju sēriju spēcīgākās T2 grupas braucēju rindās. Jāņa Nagļa/Aleksandra Innus auto jau pirms starta radās tehniskas problēmas, bet Igors Skoks/Agris Piķis kļūdījās iebraucot pagriezienā un jaudīgais OSCar, uzbraucis līkuma iekšmalas valnim, apgāzās. Savukārt Jāņa Āža/Gundara Liepiņa auto sabojājās sajūgs.



Par līderiem pirmajā braucienā kļuva Guntars Laugalis/Armands Sanders, bet mājinieki Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala, kas vadībā izrāvās sākumā, atkrita uz otro vietu. Trešajā aplī ar bojātu stūres mehānismu izstājās labu tempu uzņēmusī Aigara Lūša/Kārļa Graudiņa ekipāža, bet trešo labāko rezultātu uzrādīja Aigars Ķimenis/Vladislavs Taborskis. Pateicoties līderu neveiksmēm, augsto piekto vietu braucienā ieņēma N grupas ekipāža Ilmārs un Ģirts Kuzmaņi.

Sacensību turpinājumā Jānis Āzis meistarīgi izmantoja OSCar jaudu un katrā aplī vidēji 30 sekundes vinnēja Jānim Auziņam, kurš pēc otrā brauciena gan vēl saglabāja līderpozīciju. Savukārt Guntars Laugalis, kuru jau otrajā aplī par prieku vietējiem līdzjutējiem viņus apsteidza Jānis Auziņš, tikai ar pūlēm spēja nosargāt trešo vietu no Aigara Lūša.

Jānis Āzis ātrākais bija arī trešajā braucienā, bet otro rezultātu šoreiz sasniedza Jānis Naglis, kuram mehāniķi beidzot bija puslīdz saveduši kārtībā auto. Interesanta izvērtās J. Auziņa, A. Ķimeņa, A. Lūša un G. Laugaļa četrotnes cīkstēšanās.

Trīs braucienu summā kopvērtējumā un T2 ieskaitē uzvarēja Jānis Āzis, bet otro vietu izcīnīja uzvarētājs N grupā Jānis Auziņš. Arī trešā un ceturtā vieta absolūtajā vērtējumā tika N grupas braucējiem – attiecīgi Guntaram Laugalim un junioram Kristapam Ķirsonam. N grupā par uzvarētāju kļuva Alberts Briedis, jo kopumā ātrāk braucošie Ilmārs Kuzmanis un Aivars Ice saskārās ar tehniskām grūtībām.

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
 
Visi komentāri
 
159601. viesis 8.marts 2005 5:16
0 0 Atbildēt

Malachi! Biznes klases brauceeji :) :) :)

by Kenyz

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti