Par IeM paveikto valdības 100 dienās 7

 
10.marts 2005 0:00

Pašreizējās valdības 100 dienās Iekšlietu ministrijā īstenoti vairāki būtiski pasākumi civilās aizsardzības sistēmas, pretterorisma pasākumu, intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības un ceļu satiksmes drošības uzlabošanā, kā arī specializētā civildienesta sistēmas un administratīvās kapacitātes pilnveidošanā.

...

Īpaša uzmanība pievērsta ceļu satiksmes drošības jautājumiem un īstenoti kompleksi pasākumi, kas jau devuši rezultātu – 2005.gada sākumā salīdzinot ar iepriekšējo gadu aptuveni par 10% samazinājies ceļu satiksmes negadījumu ar cietušajiem un bojāgājušajiem skaits. Likumdošanas jomā izstrādāti un iesniegti izskatīšanai valdībā likumdošanas grozījumi, kas paredz piemērot bargākus sodus par potenciāli bīstamākajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – ātruma pārsniegšanu, braukšanu dzērumā un bez tiesībām, drošības jostu nelietošanu u.c.

Lai palielinātu bērnu drošību uz ceļa, ierosināts noteikt aizliegumu tirgot skolas somas bez atstarojošiem elementiem, kā arī uzlikt vecākiem par pienākumu nodrošināt, lai bērni būtu apgādāti ar atstarotājiem vai lukturīšiem. Iecerētie grozījumi apspriesti IeM Sabiedriski konsultatīvajā padomē un eksperti tos konceptuāli atbalstījuši.

Profilakses jomā Ceļu policija pastiprināti pievērš uzmanību mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, velosipēdistiem un bērniem, gan veicot skaidrojošo darbu un dāvinot atstarotājus, gan brīdinot par atstarotāju nelietošanu un citiem pārkāpumiem. 2004.gada nogalē sadarbībā ar CSDD īstenota informatīvā kampaņa „Gājējs vai bojāgājējs”, pašlaik tiek gatavota nākamā kampaņa.

Budžetā piešķirti līdzekļi policijas materiāltehniskā stāvokļa uzlabošanai, par kuriem iegādāti 11 jauni videoradari, kas ievērojami efektivizēs Ceļu policijas darbu ātruma kontrolē. Uzsākts darbs pie normatīvo aktu izstrādes un tehnisko līdzekļu iegādes, lai no 2006.gada 1.janvāra policija varētu sodīt autovadītājus neklātienē par pārkāpumiem, kas fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem.

Lai veicinātu Ceļu policijas un autovadītāju savstarpējo izpratni, CP darbinieki apmācīti īpašos saskarsmes kultūras kursos.

...

Uzlabojot IeM administratīvo kapacitāti, veikta IeM centrālā aparāta optimizācija, samazinot administratīvo aparātu par 9%. Izveidotas un uzsākušas darbu IeM valsts aģentūras. Paplašināta IeM Galvenā inspekcija – struktūrvienība, kas īsteno ministrijas uzraudzību disciplinārās atbildības jomā iekšlietu sistēmas iestādēs. Inspekcijas paplašināšana ļaus efektīvāk un pilnīgāk izvērtēt disciplinārpārkāpumu gadījumus un iedzīvotāju sūdzības par iekšlietu sistēmas darbinieku pieļautajiem pārkāpumiem, kā arī pilnveidot korupcijas risku analīzi un novēršanu.

(saīsināta PR)

 
Visi komentāri
 
159913. viesis 10.marts 2005 5:24
0 0 Atbildēt

Es PAR drošību!

159918. viesis 10.marts 2005 8:40
0 0 Atbildēt

Par saskarsmi ar CP- piekrītu! Tik tiešām beidzamā gada laikā jāsecina, ka tā ir CITA CP, nekā tā bija vel pirms trim gadiem. Un, ja CP tā turpinās strādāt, tad nopietni jāapsver jautājums, vai arī man nepalikt godīgam un pieklājīgam pret CP...

159941. viesis 10.marts 2005 10:39
0 0 Atbildēt

Man jau patik, ka drosibas jostu nelietosanu nosauc par vienu no bistamakajiem parkapumiem...

159967. viesis 10.marts 2005 11:39
0 0 Atbildēt

"nu ja, dr.jostu nelietosana vistiesaak ietekmee satiksmes un apkaarteejo drosiibu!!!"

160038. viesis 11.marts 2005 7:42
0 0 Atbildēt

aizvakar Jūrmalā notika CSNG - bojā gāja a/m vadītājs, būtu piesprādzējies - iespējams izdzīvotu. Kad pieskrēju klāt a/m pēc avārijas, pārbaudīju pulsu - vēl bija... kad ieradās AMP tika konstatēta nāve... Žēl cilvēku...

Tamdēļ - litojiet drošības jostas

160108. viesis 11.marts 2005 16:08
0 0 Atbildēt

Ja CP darbiniekus jau no pirmās DARBA dienas orientētu domāt, ka viņiem jāstrādā satiksmes drošības un sabiedrības labad - nevis sava pašlabuma un maka biezuma dēļ, situācija būtu vēl labāka. Jā, piekrītu, ka saskarsmes kultura pēdējā gada laikā ir CP darbiniekiem ir uzlabojusies - vismaz ir jūtams , ka reti kurais CP ,pēc auto apturēšānas, TEVI uzlūko kā potenciālo IENADNIEKU . Bet, IeM "audzinātājiem" darbs jāturpina vēl augstākā līmenī, vēlam būtu arī praktizēt mūsu CP inspektorus biežāk sūtīt uz pieredzes apmaiņu ES valstīs. Attiecībā uz drošības jostu SVARĪGUMU, domāju, ka šis jautājums tiek pārspīlēts, un tas neapdraud arī sabiedrības drošību kopumā, bet gan katru konkrētu indivīdu. Ir arī svarīgākas lietas, ko akcentēt tml. sanākšanās. Kā man nupat stāstīja pazīstams docētājs no PA, šogad arī PA studentu acīs kritis CP darba prestižš - reti kurš PA beidzējs tikai vairs vēlas strādāt CP struktūrās. Pirms gadiem trim vismaz 2/3 PA beidzēju esot izteikuši vēlmi strādāt CP dienestos.

/ikdienas viesis/

160157. viesis 13.marts 2005 13:41
0 0 Atbildēt

Tas viss, kas ir aprakstīts ir jauki. Diemžēl nav saprotama Iekšlietu ministrijas attieksme pret policijas un robežsardzes darbiniekiem kam piedzima bērni un kiriem vēl joprojam jātiesājas. Kas maksās zaudējumus un marālo kaitējumu? Visis zina, ka morālais kaitējuma apmērs jau sniedzas 180000 Ls. Un ar katru dienu tā summa pieaug. Kam būs jāiet prom no amata? Lai par to padomā ministrs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti