CSDD priekšnieks saduras ar policijas auto 35

 
16.marts 2005 9:52

Kā vēsta interneta portāls liepajniekiem.lv, Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes Ceļu policijā uzsākta administratīvā lietvedība pret Ceļu satiksmes drošības direkcijas Liepājas nodaļas priekšnieku Ivaru Ķervi par sadursmes izraisīšanu.

Viņš ar savu automašīnu "Subaru" iebuktējis sānu policijas operatīvajam transportlīdzeklim, kas viņam bija aizšķērsojis ceļu.

Mūsu novērotais negadījuma vietā un aculiecinieki savukārt norāda, ka CSDD Liepājas nodaļas šefs pie braucamā stūres atradies reibumā.

Aizvakar ap pulksten 20.30 kļuvām par aculiecinieku asa sižeta notikumiem pašā pilsētas centrā – Lielajā ielā. No Tramvajtilta uz pilsētas centra pusi brauca sarkanas krāsas automašīna "Subaru", kurai sekoja policijas automašīna ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Netālu no veikala "Tilts", reaģējot uz policijas signāliem, sarkanais auto apstājās.

No policijas auto aizmugures izlēca policijas Patruļdienesta vīri un devās pie "Subaru" vadītāja, bet tas nez kāpēc atsāka braukšanu un devās prom. Policisti, demonstrējot izcilu veiklību, lēca atpakaļ jau kustību uzsākušajā policijas automašīnā un sāka pakaļdzīšanos. Tālu gan "Subaru" vadītājs netika – ātrums nebija liels, bet policijas auto ar skaņas un gaismas signāliem pie veikala "Olimpija" vieglo mašīnu ātri panāca un centās nogriezt tai ceļu, taču sarkanā auto vadītājs laikus neapstājās un ietriecās policijas spēkratā, nebūtiski iebuktējot abus transportlīdzekļus.

Liels bija saniknoto policistu pārsteigums, kad no sarkanā auto izkāpa neviens cits kā Ceļu satiksmes drošības direkcijas Liepājas rajona nodaļas priekšnieks, "Jaunā laika" saraksta deputāta kandidāts Liepājas domes vēlēšanām Ivars Ķervis, kurš izskatījās apreibis.

Pēc Ivara Ķervja sarokošanās ar kārtības sargiem sākās attiecību skaidrošana. Pēc brīža ieradās arī Ceļu policijas ekipāža, kas turpināja darbošanos notikuma vietā vēl vismaz pusstundu.

Bet Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldē vakar par šo negadījumu runāja izvairīgi. Preses sekretāre Egita Guseva apstiprināja, ka tiešām notikusi sadursme, kurā bojāta arī likuma sargu operatīvā automašīna, bet pašlaik ierosināta dienesta izmeklēšana un tās laikā arī tikšot savākti visi nepieciešamie pierādījumi.

Policijā zināja teikt, ka Patruļdienesta darbinieki ap pulksten 20.30 netālu no Tramvajtilta pamanījuši automašīnu "Subaru", kuras vadītājs automašīnu vadījis ļoti nepārliecinoši un tādējādi radījis aizdomas par iespējamu alkohola reibumu. Policisti ar speciāliem skaņas un gaismas signāliem likuši braucējam apstāties, taču prasība nav ievērota un tikai Lielajā ielā, netālu no veikala "Olimpija", likuma sargiem izdevies apturēt samērā nelielā ātrumā braucošo aizdomīgo vadītāju. Policisti automašīnas apturēšanai bijuši spiesti aizšķērsot braucējam ceļu, taču vadītājs vai nu nav laikus reaģējis vai arī ceļš bijis pārāk slidens, bet galu galā tomēr nav paspējis apturēt savu braucamo. Policijas automašīnai nedaudz iebuktēts viens sāns, taču tas nav uzskatāms par būtisku bojājumu.

Jautāti par to, vai aizturētais vadītājs Ivars Ķervis pie stūres bija sēdies reibumā, gan E.Guseva, gan Ceļu policijas priekšnieks Madars Kleinbergs atturējās šo faktu komentēt. Arī pārvaldes priekšnieks Arturs Vaiteiks ne apstiprināja, ne noliedza izskanējušās baumas par aizturētā I.Ķervja iespējamo automašīnas vadīšanu dzērumā. "Kad Ceļu policijas nodaļā tiks pieņemts lēmums administratīvā pārkāpuma lietā, tad arī būs komentāri," skaidroja A.Vaiteiks. Viņš apstiprināja, ka notikuma vietā vadītājam ir veikta izelpotā gaisa pārbaude uz iespējamu alkohola klātbūtni, taču rezultāti vismaz pagaidām netiks atklāti. No neoficiāliem avotiem gan kļuvis zināms, ka alkometrs vadītāja izelpā uzrādījis krietni vairāk par pieļaujamajām 0,5 promilēm. Savukārt kāds liepājnieks pastāstīja, ka ap pulksten 19, tātad vairāk nekā pusotru stundu pirms notikušā, Ivars Ķervis 1.rokkafejnīcā redzēts ar dzēriena glāzi rokā.

Paša I.Ķervja komentāru par notikušo vakar diemžēl neizdevās iegūt. Viņa sekretāre CSDD Liepājas nodaļā pastāstīja, ka viņš darbā neesot, jo esot nedaudz apslimis. Bet sazvanīts pa mobilo telefonu, CSDD nodaļas priekšnieks žurnālistu lūdza pārzvanīt pēc dažām minūtēm, taču tad viņa tālrunis jau bija izslēgs vai ārpus uztveršanas zonas. Pēc ilgāka laika, kad tālrunis atkal uzrādīja izsaukuma signālu atbildētājam, uz zvanu I.Ķervis neuzskatīja par vajadzīgu atbildēt.

Tikmēr policija turpina apstākļu noskaidrošanu, un "Kurzemes Vārds" sekos notikumu gaitai.

www.liepajniekiem.lv
 
Visi komentāri
 
160481. viesis 16.marts 2005 9:58
0 0 Atbildēt

Spraigs sižets. Kā bojevikā!

160482. viesis 16.marts 2005 10:00
0 0 Atbildēt

Skaisti! - vienkarshi skaisti! - nu tagad mees redzeesim kada ir musu tiesiskaa sisteema! Ja Peeteris P. tiek nokjerts tad tiek visas promiles uzskaititas utt. bet te neveelejaas runaat - neveelas izpauzt - dienesta izmekleshana .....

Tad prieksh kam vispar ir likumi?

160483. viesis 16.marts 2005 10:01
0 0 Atbildēt

vipaar jau mazliet diivaini, ka tas ir nonaacis atklaatiibaa...

160484. viesis 16.marts 2005 10:03
0 0 Atbildēt

Ai viss būs kā vienmēr Visi par visu ātri aizmirsīs. Tā SIA "LATVIJAS REPUBLIKA" notiek, ja sūdus sataisa kāds sab. pazīstams cilvēks. Besī ārā.....

160486. viesis 16.marts 2005 10:04
0 0 Atbildēt

Mazaas pilseetas lielie notikumi :) Nee nu normaals pipars tas Ivars :)

160501. viesis 16.marts 2005 10:14
0 0 Atbildēt

Šaubos, vai CP vadība būs ieinteresēta konkrēto amatpersonu nopietni sodīt. Pēc savstarpējās subordinācijas, tas būtu visnotaļ dīvaini. Piemērām Jūrmalā, CP inspektori nostājas "miera stājā" , kad garām brauc pat CSDD TA vietējie darbinieki...

160503. viesis 16.marts 2005 10:14
0 0 Atbildēt

Atklātībā tas nonācis noteikti tāpēc, ka ielas poliči nobremzēja, un lietu aizlaida par tālu . Gan jau par šito gājienu atrausies pēc tam :) Mums darbā te liela daļa pēc algām un avansiem arī " apslimst" , tāpat kā rakstā minētais ērglis :)

160512. viesis 16.marts 2005 10:25
0 0 Atbildēt

Nu Super!!! Cerams tik, ka arī sodīs to šefiņu, nevis poličus, kas darīja savu darbu godprātīgi un pašapzinīgi.

160524. viesis 16.marts 2005 10:41
0 0 Atbildēt

ko csdd auro ka jaunie vadiitaaji nemaak braukt, passi vinni nemaak braukt....

160525. viesis 16.marts 2005 10:42
0 0 Atbildēt

Nu iAuto mosh vareetu pasekot kaa notiek darbiibas shajaa lietaa, jo nu, manuprāt, tā ir klaja uzpljaushan visiem likumiem un pie tam veel kas- CSDD nodaljas vadiitaajs, kam buutu jaaraada priekshziime.... man liekas ka jamo jaasoda peec pilnas programmas un veel no darba jaatlaizh...

160527. viesis 16.marts 2005 10:43
0 0 Atbildēt

vareetu veel noskaidrot CSDD oficiaalo viedokli :)

160532. viesis 16.marts 2005 10:48
0 0 Atbildēt

Jaa iauto vareetu veelaak painformeet, kaa tad ir sodiits ssis izleceejs

160537. viesis 16.marts 2005 10:53
0 0 Atbildēt

Kaa juus nesaprotat. Tas bija izmeegjinaajuma brauciens parbaudot jauno droshiibas uzlaboshanas sisteemu uz celjiem. Driizumaa bez sotaka ribaas nevarees seesties pie stuures. Liepaajas CSDD shefs veica jaunas droshiibas uzlaboshanas kaartiibas testeeshanu Liepaajaa. Tak gaajeeju nenotrieca un avaariju neizraisiija. Policisti tachu pashi podrezalji. Shaqmajam veel medaali iedos un veestures gramataa ieliks par ieguldiijumu droshiibas uzlaboshanaa uz Latvijas auto celjiem. Lai gan tas buus kaa visiem - posmertno.

160540. viesis 16.marts 2005 11:03
0 0 Atbildēt

Tochna CSDD viedokli vajadzeetu! Nee labaak PIEPRASAM!

160571. viesis 16.marts 2005 12:18
0 0 Atbildēt

Žetons CP patruļai !!!!!!

160583. viesis 16.marts 2005 13:28
0 0 Atbildēt

Aha! Nepietiek ar to, ka:

...Policijas pārvaldē vakar par šo negadījumu runāja izvairīgi ...

Papildus jau pašā sākotnējā informācijā iekļautas atmazkas:

...vai arī ceļš bijis pārāk slidens... tomēr nav paspējis apturēt...

...Policijas automašīnai nedaudz iebuktēts viens sāns, taču tas nav uzskatāms par būtisku bojājumu...

Turklāt:

...notikuma vietā vadītājam ir veikta izelpotā gaisa pārbaude uz iespējamu alkohola klātbūtni, taču rezultāti vismaz pagaidām netiks atklāti...

Jebkuram parastam vadītājam jau būtu iestājušies tādi s...di, ka nu tikai - braukšana dzērumā, nepakļaušanās policijai!

Varbut, ka problēma ir šeit:

...no sarkanā auto izkāpa... Ceļu satiksmes drošības direkcijas Liepājas rajona nodaļas priekšnieks, "Jaunā laika" saraksta deputāta kandidāts Liepājas domes vēlēšanām...

Un, visbeidzot, ļoti gribētos uzzināt arī slaveno cīnītāju par likumību, vienlīdzību utt. "Jaunā laika" viedokli. Jeb arī šim viņu biedram ir zelta rokas?

160587. viesis 16.marts 2005 13:55
0 0 Atbildēt

CSDD Liepājas nodaļas priekšnieku soda par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā

Liepāja, 16.marts, LETA. Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes Ceļu policija administratīvi sodījusi Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Liepājas nodaļas priekšnieku Ivaru Ķervi par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldē, Ķervis sodīts ar 150 latu naudas sodu un viņam uz trīs mēnešiem atņemtas autovadītāju tiesības. Ķervis sodīts pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.’15.panta 2.daļas.

Pirmdien, 14.martā, ap plkst.20.30 policija ievēroja, ka pilsētas centrā pa Lielo ielu nepārliecinoši tiek vadīta sarkanas krāsas automašīna "Subaru". Netālu no veikala "Tilts", reaģējot uz policijas signāliem, sarkanais auto apstājās.

Kad patruļdienesta darbinieki devās pie "Subaru", tā vadītājs atsāka braukšanu un devās prom. Policija ar automašīnu sāka pakaļdzīšanos un centās nogriezt ceļu "Subaru", taču tā vadītājs laikus neapstājās un ietriecās policijas spēkratā, nedaudz iebuktējot abus transportlīdzekļus.

Ķervja izelpā tika konstatēta viena promile alkohola. Pieredzējušiem autovadītājiem atļauts vadīt spēkratu, ja alkohola promiles nepārsniedz 0,49.

Ceļu policijas priekšnieks Madars Kleinbergs aģentūrai LETA sacīja, ka Ķervis pirmo reizi pieķerts pie stūres alkohola reibumā. CSDD Liepājas nodaļas priekšnieks balotējas pašvaldību vēlēšanās no partijas "Jaunais laiks" deputātu kandidātu saraksta.

Ar Ķervi agentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Dace Kārkla LETA

160598. viesis 16.marts 2005 14:49
0 0 Atbildēt

Tatad precedents ir gatavs, ja ir lidz promilei sods LVL 150 un 3 menesi bez auto vaditaja apliecibas. Sito vajag izdrukat!

160601. viesis 16.marts 2005 15:08
0 0 Atbildēt

Parāda īstu policistu dzīvi... Bezpridels.. Es daudzus šādus indivīdus zinu :((

160604. viesis 16.marts 2005 15:25
0 0 Atbildēt

Ja priekšniecība ir ar šādu attieksmi, tad ko var gaidīt no padotajiem?? Ko var gaidīt no pārējiem satiksmes dalībniekiem, kuri brauc pēc CSDD (MK apstiprinaatiem) izdotajiem noteikumiem???

Skumji!

160606. viesis 16.marts 2005 15:30
0 0 Atbildēt

#1 nekas tur priekšniekam nebūs, jo būs tīr un nevainīgs kā marta runcis #2 jl atkal ar bļaušan priekšā, ar darīšan krūmos #3 nu ko var gribēt no tā , kas vienkārši nepastāv

160609. viesis 16.marts 2005 15:49
0 0 Atbildēt

Nu shitik publisku gadiijumu diez vai izdosies piesegt :> Ments vismaz nebuutu tik stulbs, buutu apstaajies un mieriigi visu sarunaatu :>

160610. viesis 16.marts 2005 15:52
0 0 Atbildēt

A, varbūt tik ilgi gaidīja, lai beidzot tiktu no viņa vaļā un sagaidīja :)

160615. viesis 16.marts 2005 16:16
0 0 Atbildēt

a soda punkti kur?

160618. viesis 16.marts 2005 16:46
0 0 Atbildēt

uj kaa naba ierindnieki noravushies

gan jau ka peec tam ritiigi uz desas uzvilka - par shefa neapaziishanu un nepatiksanu sagaadashanu vinjam ...

kur tad teiciens varna vaarnai acii ............................

160620. viesis 16.marts 2005 16:52
0 0 Atbildēt

160601- tu jauc cp ar csdd?

160621. viesis 16.marts 2005 16:54
0 0 Atbildēt

160601- Tu jauc divas dažādas lietas -CP ar CSDD! Šoreiz pie stūres sēdēja CSDD šefs!!!

160633. viesis 16.marts 2005 18:53
0 0 Atbildēt

Tikai! Nevajag spriest par visu partiju kopuma pec viena vieniga cilveka! Partija "Jaunais Laiks" tacu nav vainiga par to!

160635. viesis 16.marts 2005 19:19
0 0 Atbildēt

Nezinaju ka atkal ir mainijusies sodi par brauksanu dzeruma,radio 91.0 Liepaja zinoja ka sis kungs esot sodits administrativi ar 150.0 latu naudas sodu un tris menesus bez vaditaja apliecibas.So gan vajadzetu redzet cilvekiem kas maksa stipri vairak;BONUKS VELASPULVERIS!!!!!!!!!~!

160639. viesis 16.marts 2005 20:32
0 0 Atbildēt

Banānu republikā jauna banānu raža..............

160643. viesis 16.marts 2005 21:49
0 0 Atbildēt

Mans koments. Esmu liepājnieks, un man šķiet, ka tas ir pasūtījums, jo Ķervis itin bieži pie stūres lieto alkaholu, tikai šoreiz paši lasījāt, ka redzēts Dzertuvē draudzējamies ar alkaholu. Loģiski spriežot, pilsētas vara ir U.Seskam. Seskis ir no citas partijas branžas. Dzertuves Pablo virzienā ir novērošanas kameras. Novērotāji kalpo Seskim. Pēc iznākšanas no dzertuves, Ķervis devās uz tr.līdzekli. Varētu būt, ka tikka iedots signāls pasekot un apturēt, ko viens otrs arī izdarīja. Koments iauto nāk no Kurzemes Vārda. Kurzemes Vārds, vai www.liepajniekiem.lv , vai TV Dzintare laiza pakaļu Seskim. Savukārt Seskim varētu būt konflikts ar Ķervi. Tātad, pasūtījuma gadījums - novaktēt, paņemt, publicēt! Vēl kas, agrāk, Ķervis ir jau reizes divas apturēts par dzērumu, bet tad nekas netika publicēts, vienkārši noklusēja, bet šoreiz!? Un vēl kas, ja mani noturētu kaut ar 0,9 promilēm, es zaudētu tiesības uz gadu un man būtu jāpārliek eksāmens, lai varētu atkal braukt, plus vēl sodiņš tā ap 500 Ls. Tad kur ir taisnība, sakiet lūdzu? Esmu laimīgs, jo mana mazgadīgā meita tai laikā atradās mājās un nevis uz ielas, jo varēja visādi notikt, kā nekā slepkava pie stūres...

Tikai manas domas.

160647. viesis 16.marts 2005 23:40
0 0 Atbildēt

Vārna vārnai kļūdījās...

160713. viesis 17.marts 2005 10:26
0 0 Atbildēt

Tas jau nav tikai CSDD, taa notiek arii LR gjeneraalprokuratuuraa, kad savulaik viens no prokuroriem tika piekjerts alkohola reibumaa, tas sanjeema tikai stingro raajienu, jo redz pret gjenprokuratuuras darbiniekiem CP vispaar ir bezspeeciiga un nedriikst tos sodiit....taada ir taa muusu valstinja, skjeermi paliek uz to visu skatoties....

160716. viesis 17.marts 2005 10:29
0 0 Atbildēt

to 160633. viesis 16.03.2005 18:53

bet partija tomeer izveelas ko njemt savaas rindaas, un kam atljaut baloteeties veeleeshanaas, un shis fakts JL godu nedara....kaut gan gruuti ir atrast ko labu JL riiciibaa:)

233554. viesis 9.maijs 2007 13:11
0 0 Atbildēt

skaisti!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti