Piesaka grozījumus likumā «Par autoceļiem» 3

 
18.marts 2005 11:01

Valsts sekretāru sanāksmē 17.martā Satiksmes ministrija pieteica likumprojektu "Grozījumi likumā "Par autoceļiem"". Grozījums likumā nosaka, ka autoceļu valsts pārvaldi realizē Satiksmes ministrija. Valsts autoceļu pārvaldīšanu veic valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi" pamatojoties uz deleģēšanas līgumu.

Likumprojekts paredz, ka valsts autoceļu pārvaldīšana, uzturēšana, projektēšana un renovācija tiek finansēta no valsts pamatbudžeta valsts autoceļu fonda programmai piešķirtajiem līdzekļiem. Valsts pamatbudžeta valsts autoceļu fonda programmai piešķirtie līdzekļi tiek lietoti arī mērķdotācijai pašvaldību ceļu un ielu finansēšanai.

Likumprojekts nosaka, ka mērķdotāciju ieskaita pašvaldību speciālajos budžetos pašvaldību ceļu fondos. Mērķdotācijas lielumu, kārtību, kādā mērķdotācija sadalāma starp pašvaldībām, mērķdotācijas izlietošanas kārtību, mērķdotācijas izlietošanas likumības, lietderības un pareizības kontroles kārtību un kārtību, kādā pašvaldības atskaitās par mērķdotācijas izlietošanu, nosaka Ministru kabinets.

Likumprojekts paredz, ka pašvaldību ceļu fondu pārvaldīšanas kārtību nosaka pašvaldības.

Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Vides ministrijā, īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālā Trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejā.


Informāciju sagatavoja Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs
 
Visi komentāri
 
160925. viesis 18.marts 2005 11:30
0 0 Atbildēt

Projekts nodots saskaņošanai Bērnu un ģimenes lietu, īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā???

kas tie tādi??? ceļus būvēs???

160940. viesis 18.marts 2005 11:49
0 0 Atbildēt

Kas kas celji sevii ietver ne tikai to dalju pa kuru paarvietojas Auto, bet arii visaadus pievedceljus izbraukshanai no pagalmiem, taapt gaajeju celinjus, parvadus vai tuneljus, gaajeeju paarejas utml. Un it iipashi shiis peedejaas lietas ljooti skar mazos (un arii lielos) celjus staiksmes daliibniekus - kaajniekus. Nevajag tik shauri domaat L. Cien. viesi.

161059. viesis 18.marts 2005 21:50
0 0 Atbildēt

Taapat nebuus kaartiibas uz celiem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti