quattro GmbH prezentē Audi A4 DTM Edition 4

 
7.aprīlis 2005 0:00

Audi A4 DTM Edition debitēja Leipcigas starptautiskajā automobiļu gadatirgū (Auto Mobil International - AMI).

Ar šo īpašo modeli Audi atzīmē savus sasniegumus Vācijas DTM (German Touring Car Masters) sērijās: 2004. gada sezonā uzņēmums ieguva visus trīs iespējamos titulus: autovadītāju, komandu un ražotāju balvas.



Audi A4 DTM Edition ir paredzēts pircējiem, kas vēlas vēl vairāk akcentētu sportiskumu, kas balstīts uz jau tā fundamentāli sportiska sērijveida modeļa.

Kompānija quattro GmbH, kas izstrādājusi šo modeli, jaunā A4 DTM Edition darba versiju publikai parādīja Esenes motoršovā pagājušā gada novembrī. Milzīgā atsaucība, ko izraisīja šī auto parādīšanās, pamudināja laist to ražošanā: A4 DTM Edition paredzēts sākt pārdot 2005. gada jūnijā.

A4 DTM Edition aprīkots ar 2,0 litru TFSI dzinēju. Ar turbīnu aprīkotā dzinēja, kuram ir degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēma, jauda speciāli jaunā modeļa vajadzībām tika palielināta no 200 līdz 220 ZS, bet griezes moments - no 280 līdz 300 Nm. Tas atspoguļojas A4 DTM Edition snieguma rādītājos: auto no 0 līdz 100 km/st. ieskrienas 7,1 sekundē, maksimālais ātrums 247 km/st. Tā degvielas patēriņš ir 8,1 litri uz 100 kilometriem (kombinētajā ciklā). DTM Edition kā opcija ir pieejama quattro pastāvīgā četru riteņu piedziņa.

quattro GmbH S līnijas sporta piekare ar par 20 mm pazeminātu virsbūvi un stingrāka atsperojuma un amortizācijas rādītājiem papildina dzinēja palielināto jaudu. A4 DTM Edition ir apgādāts ar jauniem 18 collu riteņiem ar 15 spieķiem, kas stilistiski sasaucas ar DTM sacīkšu modeļu riteņiem. Atšķirībā no masu produkcijas, priekšējo riteņu bremžu diski ir perforēti.

Veidots uz jaunā A4 sedana bāzes, speciālais modelis ieguvis vēl dinamiskāku izskatu. Ārēji no A4 tas atšķiras ar jaunām sānu joslām un DTM logotipu aizmugures durvju gumijas joslās. Uzkrītošās viendaļīgās radiatora restes ir nokrāsotas ar Phantom Black, kā opciju, bet bez papildus samaksas, ir iespējams pasūtīt ar Phantom Black apstrādātus sānu spoguļus. Pārveidotajā priekšējā bamperī redzams no autosporta aizgūtais oglekļa šķiedras apakšējais spoileris. Papildus gaisa ieplūdes lūkas priekšā un aizmugurē piešķir automobilim īpaši sportiskus akcentus.

Skatoties no aizmugures, A4 DTM Edition var atpazīt pēc jaunā bampera un papildus oglekļa šķiedras spoilera uz bagāžas nodalījuma pārsega. Vieni no visuzkrītošākajiem aizmugures elementiem ir izpūtēju 100 mm diametra uzgaļi un aizmugures difuzori, kas veidoti līdzīgi kā sporta sacīkšu mašīnām.

Interjers izstaro sportisku eleganci. Palodzes joslas ar DTM logotipu izceļ Audi A4 DTM Edition, tāpat arī grīdas paklājiņi ar sudrabotu dzīslojumu un DTM logotipu. Recaro sporta sēdekļi apvilkti ar Nardia mikrošķiedras audumu, bet sānu daļas - ar ādu. Sudraba stepējums salonam piešķir atšķirīgu vizuālu akcentu. Āda un Nardia mikrošķiedras audums ir izmantoti arī trīsspieķu stūres rata apdarē, kā arī rokas bremzes un pārnesumu pārslēgšanas sviras uzgaļa apdarei. Oglekļa šķiedras ielaidumi, kas iepriekš bija izmantoti Audi S4 apdarei, grezno instrumentu paneli un durvis.

Audi A4 DTM Edition standarta specifikācija ietver luksusa automātisko gaisa kondicionēšanas sistēmu, pilna izmēra priekšējos gaisa spilvenus priekšējos sānu gaisa spilvenus un sānu gaisa spilvenus galvas līmenī, kā arī jaunākās paaudzes ESP un aktīvos galvas atbalstus.

DTM 2004. gads bija Audi pārliecinošu panākumu sezona. Savā pirmajā gadā, Audi ar jauno automobili vienā rāvienā ieguva visus trīs titulus. Matiass Ekstroms (Mattias Ekström) ar A4 uzvarēja vadītāju balvas izcīņā, Abta komanda triumfēja komandu sacensībās, bet ražotāju balvas iegūšanu nodrošināja pats Audi.

 
Visi komentāri
 
163572. viesis 7.aprīlis 2005 9:10
0 0 Atbildēt

nekas jauns, šitā infa jau bija pirms 2- 3mēn.

163596. viesis 7.aprīlis 2005 10:06
0 0 Atbildēt

Audi mārketings sagājis pilnīgā sviestā. Tagad bez radiatora restes ir arī supa-dupa tjunings ar zīmolu "phantom black". iedomājaties! par nieka 1000eiru jūs varat dabūt melnus spoguļus!

163789. viesis 7.aprīlis 2005 22:22
0 0 Atbildēt

GmbH - latviski būtu - SIA quatro! Izskats jau tāds nikns.

163954. viesis 10.aprīlis 2005 21:17
0 0 Atbildēt

See uus Audi on ikka päris kõva masin, ilus ka, ei tea palju kütet võtab?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti