Gatavojoties eksāmeniem apmāca instruktorus 10

 
14.aprīlis 2005 0:04

Ņemot vērā gaidāmo pāreju uz autovadītāja eksāmenu kārtošanu ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) automašīnām, pieņemts lēmums uzlabot eksāmenu pieņēmēju kvalifikācijas līmeni.

Jau otro nedēļu 41 CSDD darbinieks, kuram līdz šim nav bijusi braukšanas instruktora kvalifikācija, apmeklē speciālus kursus, informēja direkcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte.

Pēc kursu beigšanas un sekmīgas eksāmenu nokārtošanas šie darbinieki iegūs instruktora kvalifikāciju. Pārējiem CSDD eksāmenu pieņēmējiem tāda jau ir.

Tiesības organizēt kursus cenu aptaujas rezultātā ieguva autoskola "Vanags". Kā liecina laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētais paziņojums, tie izmaksās 3000 latu.

Kā ziņots, CSDD automašīnas vadīšanas eksāmenu kārtošanai jānodrošina līdz šā gada 1.jūnijam. Direkcija nomās 48 B kategorijas vadīšanas eksāmenu kārtošanai piemērotus automobiļus. Tie aprīkoti ar automobiļa dublējošo vadības sistēmu, proti, sajūga, bremžu un akseleratora dublējošiem pedāļiem, kā arī papildu salona un ārējiem atpakaļskata spoguļiem. Automobiļi aprīkoti arī ar ciparu videonovērošanas un skaņu ierakstu sistēmu.


LETA
 
Visi komentāri
 
164736. viesis 14.aprīlis 2005 8:00
0 0 Atbildēt

"Tiesības organizēt kursus cenu aptaujas rezultātā ieguva autoskola "Vanags"." raksta CSDD, paužot savu viedokli.

Cena vispirms, tad kvalitāte...

Tad jau CSDD atbalsta, ka vadīšanas eksāmenā cenas aptauja ir noteicošā, nevis prasme braukšanā...!

Un mirušie uz autoceļiem ir šīs cenas aptaujas upuri.

164748. viesis 14.aprīlis 2005 9:06
0 0 Atbildēt

Cena...naudas cena un CSDD nosaka dzīvot vai mirt.

Pagājušajā gadā 224 bojāgājušos attiecinās Latvijā uz miljons iedzīvotājiem un salīdzinās ar citām valstīm...viena vai otra traģēdija mazāk vai vairāk statistiku nemainīs. Latvija Eiropā svinēs savu desmitgadi...Jau konsekventi gandrīz desmit gadus nogalinām visvairāk cilvēkus uz autoceļiem...

Tā ir asins nauda, par kuru tikai kaut kā nebūt...pa roku galam izdarīt, lai neradītu problēmas sev, savam krēslam vai iestādei. Apmācības bez kvalitātes novērtējuma, apmācības bez drošības novērtējuma...jo izvēli nosaka nauda...

Esam nonākuši pie tā, ka ir jāsaprot, kustības drošību nevar nopirkt par lētu naudu. Tai sinonīms ir asins nauda.

Aizvadītā gadā uz ceļiem bojā aizgāja 516 cilveku. Skaitlis statistikā ir jāsamazina uz pusi. CSDD izvēlās lētu naudu, lai sagatavotu instruktorus...bet kā to izdarīt, ja ir vienaldzīga drošība. Svarīgākais ir nauda, kuru jauni un veci, vadītāji un gājēji slacīs ar asinīm. CSDD drukās asins naudu ar ciešanu mašinēriju autoceļu naudas kaltuvē.

164752. viesis 14.aprīlis 2005 9:17
0 0 Atbildēt

Ūdeni studijā:)

164761. viesis 14.aprīlis 2005 9:54
0 0 Atbildēt

Stulbi jau ir tas, ka truukst naudas...

164762. viesis 14.aprīlis 2005 9:58
0 0 Atbildēt

Eksāmenus visādi vairs nenoliks.

Ar īrētu mašīnu kārtot braukšanas eksi ir pavisam kas cits, neka braukt eksī ar to autiņu, kurā esi mācījies.

Atbirums braukšanā pacels kvalitāti pats par sevi, tikai jāpiedāvā cits auto. Diez, figūras eksāmenā kāds vispār izbrauks ar citu autiņu?

164763. viesis 14.aprīlis 2005 10:03
0 0 Atbildēt

48 autinji CSDD braukshanas eksaamenu kaartoshanai. Tad jau exii buus vaaks, katraa rajonaa pa diviem :-p

164781. viesis 14.aprīlis 2005 11:47
0 0 Atbildēt

Izskataas, ka aptaujaa par cenu piedaliijaas autoskola Vanags un autoskola Vanags, kur vinneeja autoskola Vanags. lai nu kur, bet CSDD kvalifikaacijaa jau nu noteikti korupcija nav !!! Tas buutu briinums, ja vinneetu kaads cits :)) Juus domaajat, ka vinji dziivo uz pliku aldzinju?

164848. viesis 14.aprīlis 2005 17:36
0 0 Atbildēt

ehm.. vai tad vanags ir slikta autoskola? manupraat taa ir viena no labaakajaam. taa kaa viss ir ok.

164865. viesis 14.aprīlis 2005 23:26
0 0 Atbildēt

Skolai varbuut nav vainas, uzjautrina tikai taa muldeeshana par konkursiem utt. Vienkaarsi tikai noraadiiju, ka notiek skolu lobeeshana un tas jau liecina pa ieeintereseetiibu un korupciju ! Bet to jau neviens neieveero, jo izskatas ka viss ir kaartiibaa un tiiri :) Taa turpinaat, un driiz buus visi vienaa bedree ar to apmaaciibu un eksaamenu pienjemshanu !!!

166133. viesis 28.aprīlis 2005 23:01
0 0 Atbildēt

ha,tagad jau atlikts uz rudeni,laikam kaut kas naudas lietās neštimmēja,pietrūka ko sadalīt uz galviņām,jo bija zvēra konkurss,kur vēlmi izteica laikam tikai viena labi pazīstama čomu firmiņa,un tas arī viss.Bet tas ir to vērts,laiCSDD varētu kārtējo reizi pazīmēties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti