Vērienīgas sacensības kravas auto šoferiem 9

 
18.aprīlis 2005 11:37

Latvijas darba tirgus dati liecina, ka šoferi kā profesija ir pieprasīta, tomēr reālā situācija neatbilst pieprasījumam. Šofera profesija Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, netiek uzskatīta par prestižu arodu. Tas ietekmē jauno cilvēku nākotnes profesijas izvēli. Rezultātā – Latvijā par šoferiem strādā vai nu vecāka gada gājuma cilvēki, kas savā jomā darbojas vairāk nekā 15 gadus, vai arī tie, kas par šoferiem strādā nejaušības dēļ.

Latvijā trūkst jaunu šoferu

“Situācija uz ceļiem ir dramatiska. Ir ļoti svarīgi veicināt šoferu iemaņas, profesionalitāti. Tādēļ “Scania Latvia” pirmo reizi Latvijā īstenos unikālu projektu – jauno šoferu apmācības konkursu “Eiropas jaunais kravas automobiļa vadītājs 2005”, kura uzvarētājs dosies uz Eiropas finālu, lai cīnītos par 100 000 EUR vērtu jaunu Scania automašīnu,” stāsta “Scania Latvia” valdes loceklis Ervīns Arents.
Konkurss “Eiropas jaunais kravas automobiļa vadītājs 2005” tiks rīkots ar CSDD atbalstu.

Lielākās šoferu sacensības Eiropā

Eiropas Komisijas iedrošināta, Scania jau 2.gadu rīko starptautisko konkursu “Eiropas jaunais kravas automobiļa vadītājs 2005”. Šogad konkursā piedalīsies nacionālo valstu uzvarētāji no 28 valstīm – visām ES valstīm, Turcijas, Šveices un Norvēģijas.

“Pirmais konkurss tika rīkots 2002.gadā un guva lielu atzinību no valstu institūcijām, kas atbild par ceļu satiksmes drošību,” stāsta E.Arents, piebilstot, ka Eiropas Komisijas atbalsts piešķir šim pasākumam Eiropas mēroga nozīmību.

Otrs konkursa mērķis ir veicināt šoferu iemaņas ekonomiskā kravas automašīnu vadīšanā. “Degvielas cenas kāpums, kā arī automašīnas uzturēšanas izmaksas ir sāpīgs jautājums jebkuram kravas automašīnu īpašniekam. Iemaņas ekonomiskā auto vadīšanā var noderēt jebkuram šoferim,” skaidro E.Arents.

“Eiropas jaunais kravas automašīnas vadītājs 2005” Latvijas sacensības

Kas var piedalīties:Visi interesenti, kas vēl nav sasnieguši 35 gadi, bet ir vecāki par 18 gadiem, ir aicināti piedalīties konkursā “Eiropas jaunais kravas automobiļa vadītājs 2005”. Šajā konkursā autovadītājs būs uzmanības centrā, kā svarīgākais transporta biznesa dalībnieks, kā galvenā persona visā, kas attiecas uz ceļu satiksmes drošību un vides aizsardzību.

Kā pieteikties?
Nosūtiet savu pieteikuma anketu uz “Scania Latvia” Tīraines ielā 13, LV – 1058 vai pa faksu 7066649, tālrunis 7066600, kā arī uz e-pastu: info@scania.lv. Pieteikuma veidlapu var atrast www.scania.lv. Pieteikšanās anketas ir jānosūta līdz 2005.gada 6.maijam.

Teorētisko testu varēs izpildīt jebkurā CSDD nodaļā visā Latvijā:
- 13. maijā tajās CSDD nodaļās, kas atrodas ārpus Rīgas;
- 14. maijā tikai Rīgas CSDD nodaļā.

No visiem dalībniekiem finālā iekļūs tie, kuri visīsākajā laikā būs atbildējuši uz visiem jautājumiem pareizi.

Ja Jūs būsiet iekļuvis finālistu vidū, Jūs aicinās piedalīties finālsacensībās, kas notiks 18.jūnijā Liepājas lidostā. Finālsacensībās būs jāveic praktiskais tests, kurā tiks vērtēta precīza manevrēšana un ekonomiska automašīnas vadīšana.

Latvijas finālsacensību uzvarētājs dosies uz Eiropas finālu, kas notiks no 2005. gada 16. līdz 18. septembrim Zviedrijā.

Konkursa norises kārtība:
Konkursa «Latvijas jaunais kravas automobiļa vadītājs 2005» posmi

Pirmais posms – kvalifikācijas sacensības (teorētiskais tests)
Norises laiks:
• 13.maijā visās CSDD nodaļās, kas atrodas ārpus Rīgas;
• 14.maijā tikai Rīgas CSDD nodaļā.

Otrais posms – nacionālais fināls
Norises laiks – 2005. gada 18.jūnijs:
• finālistu uzaicināšana uz nacionālo finālu;
• praktiskais tests manevrēšana, automašīnas vadīšana ar maksimāli ekonomisku degvielas patēriņu.

Trešais posms – Eiropas fināls
Norises laiks – 2005. gada 16.–17. septembris:
• nacionālo finālsacensību uzvarētāju uzaicināšana uz Eiropas finālu Scania demonstrēšanas un izmēģinājumu centrā Soderteljē.
• praktiskais tests, kurā tiks vērtēta precīza braukšana, manevrēšana, automašīnas vadīšana ar maksimāli ekonomisku degvielas patēriņu, ugunsdzēsības iekārtu izmantošana, kravas nostiprināšana utt.

Pēc fināla

Latvijas finālsacensību pirmo trīs vietu ieguvēji pārstāvēs Latviju sacensībās “Eiropas labākais jaunais kravas automobiļa vadītājs 2005”, kas notiks Zveidrijā.

Tāpat visi Eiropas valstu finālsacensību dalībnieki tiks aicināti oktobrī apmeklēt izstādi RAI. Finālisti izstādē ne tikai saņems balvas un baudīs īpašu uzmanību, bet arī tiks uzaicināti piedalīties apaļā galda sarunās ar jaunajiem Scania speciālistiem.

Trīs Eiropas fināla galveno balvu ieguvēji kā atzinību par pūlēm un sasniegtajiem augstajiem rezultātiem saņems uzaicinājumu uz Scania transporta konferenci, kas notiks rudenī Briselē.

Balvas:

Latvijas fināls:
1. vietai balva 4000 EUR vērtībā;
2. vietai balva 3000 EUR vērtībā;
3. vietai balva 2000 EUR vērtībā.

3 labākajiem konkursa “Latvijas labākais jaunais šoferis 2005” dalībniekiem tiks dota iespēja doties uz Zviedriju.

Eiropas fināls:
1. vieta
• «Gada automobilis gada autovadītājam» – uzvarētājs balvā saņems jauno R sērijas kravas automašīnu.

2. vieta
• «Michelin braukšanas pieredze» – agrāk neizjusti un neaizmirstami iespaidi gaida jūs vienā no slavenākajām Eiropas sacīkšu trasēm. Kļūstiet par to izredzēto kluba biedru, kuri iekļuvuši savulaik slēgtajā 1. formulas pasaulē.

3. vieta
• Jums būs iespēja apmeklēt Ferrari dzimteni Maranello pilsētu, tur Jums parādīs pasaulslaveno rūpnīcu, kur top veiksmīgie 1. formulas bolīdi, ka arī citi Ferrari augstākās klases automobiļi. Jūs apmeklēsiet arī izmēģinājumu trasi, kur Mihaels Šūmahers veic pirmos testa braucienus, kad viņa F-1 automašīnā tiek veiktas kādas izmaiņas, un varēsiet apskatīt «Galleria» – Ferrari vēstures muzeju. Tās noteikti būs neaizmirstamas dienas!
 
Visi komentāri
 
165051. viesis 18.aprīlis 2005 12:01
0 0 Atbildēt

Vo shitaa gan i shtelle! A tur kaa, obligaati vajag tiesiibas arii uz smagajiem?

165058. viesis 18.aprīlis 2005 12:42
0 0 Atbildēt

Žēl, ka nemāku ar smago tik labi braukt, lai varētu piedalīties :(

165067. viesis 18.aprīlis 2005 14:21
0 0 Atbildēt

Nekas nav rakstiits par prasiibaam pret vadiitaaja aplieciibaam. Vai taadas vispaar jaabuut lai piedaliitos konkursaa?

165069. viesis 18.aprīlis 2005 14:35
0 0 Atbildēt

www.scania.lv/kravas/YETD/index.asp

"...Visi autovadītāji, kuru autovadītāju apliecībās ir CE kategorija..." he - nespiid laikam.. :|

165070. viesis 18.aprīlis 2005 14:48
0 0 Atbildēt

... mnja... E burtinjsh taa kaa prasaas :)

165075. viesis 18.aprīlis 2005 15:26
0 0 Atbildēt

Labdien,

diemžēl ar B un C1 kategoriju piedalīties nedrīkst. Galvenais faktors, lai piedalītos akcijā, ir atbilstošā CE kategorija nevis vecums.

Ar cieņu,

Scania Latvia SIA

tad naff raxtiit tos 18 gadus, ka taadiem taapat nespiid?

165088. viesis 18.aprīlis 2005 18:29
0 0 Atbildēt

beidot kautkas notiek priekss smagajiem. to sen nebija dzirdeets par saceneem priekss smagajiem. Mos kaadu lielu dragreisu ustaisiit tikai ar fuureem, kaa tas notiek aarzemees. Uz fuuru dragiem taadas tunetas fuures brauc.......... buutu jautri vareetu vel Leissu un Igaunju fuuristus pieaicinaat.

165108. viesis 18.aprīlis 2005 21:13
0 0 Atbildēt

a CE var dabuut tak tikai no 21 gada :/

165113. viesis 18.aprīlis 2005 22:48
0 0 Atbildēt

laikam vilciens aizgājis:(

fh1

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti