Pirmais autokrosa LČ posms sagādā pārsteigumu

 
25.aprīlis 2005 15:25

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē startēja Latvijas autokrosa čempionāts – aizvadīts pirmais no septiņiem posmiem. Uzvaru 1600 Junior klasē izcīnīja Andris Kuļikovskis, 2000 Super labākais bija Kaspars Bloms, Open klasē uzvarēja Roberts Markāns, bet bagiju kategorijā triumfēja Jānis Boks.

1600 Junior klasē par uzvaru cīnījās Andris Kuļikovskis un pērnā gada čempions Raimonds Tiltiņš (TSC Auto). Andris bija vadībā jau no starta, bet Raimondam centieni tikt līdzi konkurentam noslēdzās ar motora defektu. Otro vietu izcīnīja pērnā gada vicečempions Kristaps Dambis (Ogres Servisa Centrs), bet trešais – valmierietis Andris Melngāršs.

2000 Super klasē smagā konkurencē uzvaru izcīnīja 2003. gada Latvijas un Baltijas čempions Kaspars Bloms (TSC Auto). Fināla pirmajos apļos viņam uzbruka ogrēnietis Uģis Pauriņš, taču tuvāk finišam Pauriņa pozīciju apdraudēja Kaspars Dambis (Ogres Servisa Centrs). Kasparam uzbrukuma iespēja neradās, un viņš guva trešo vietu, ļaujot Uģim baudīt otro pozīciju. Šīs klases 2004. gada čempions Jānis Bogdanovičs nestartēja, jo gatavojas debijai Ziemeļeiropas D-1 klasē.

Open kategorijā jau pēc treniņiem izstājās iepriekšējā gada čempions Rolands Jaunzems (TSC Auto) – viņa mašīnu piemeklēja motora defekts. Šī neveiksme padarīja vieglāku otra favorīta Roberta Markāna (Ķekava) uzdevumu – uzvarēt. Roberts izvirzījās vadībā fināla startā, taču sīvu sāncensību viņam izrādīja lietuvietis Žilvins Reiss. Markāns gan nosargāja uzvaru un pieteicis sevi Latvijas čempiona titulam. Trešajā vietā – Juris Kuļikovskis.

Bagiju klasē finālbraucienā vadībā no starta izrāvās 2003. gada čempions Jānis Boks. Lai arī Arūns Matulēns (Spice Racing Team) viņam uzbruka visa brauciena garumā, Boks nosargāja līderpozīciju un guva uzvaru. Matulēnam otrā vieta, bet trešais – Valters Zīverts no Priekules. Pērnā gada čempions Armands Hohfelds, kurš varēja iejaukties Boka un Matulēna cīņā, izstājās fināla pirmajā aplī motora defekta dēļ.

Nākamais Latvijas čempionāta posms – 7. maijā Priekulē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti