Aicina steidzami risināt velostāvvietu problēmu 10

 
23.maijs 2005 9:02

Piektdien Hawaii Express Draugu klubs iesniedza Rīgas domē aicinājumu steidzami risināt velostāvvietu problēmu. Lai pievērstu lielāku Rīgas domes amatpersonu uzmanību stacionāri aprīkotu velosipēdu stāvvietu izveidošanas nepieciešamībai, pie Rīgas domes ēkas Rātslaukumā 1 tika uzstādīta velosipēdu instalācija – "velopuķe".

"Tas ir plašākas kampaņas sākums, ko esam iecerējuši īstenot maija beigās, jūnija sākumā un kuras uzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību un uzsākt plašāku diskusiju par velosipēdistu vietu pilsētā. Mēs varam bezgalīgi runāt par to, kā novērst satiksmes sastrēgumus, gaisa piesārņojumu Rīgā, ka pārāk maz tiek lietoti videi draudzīgi transporta līdzekļi, tomēr, kamēr nebūs atrisinātas elementāras lietas, kā velostāvvietu jautājums, nekas nemainīsies," atzīst akcijas organizators, Hawaii Express Draugu klubs pārstāvis Dainis Dambenieks.

Hawaii Express veiktā aptauja liecina, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cilvēki ikdienā kā pārvietošanās līdzekli nelieto velosipēdu ir velostāvvietu trūkums. Tieši tādēļ kampaņā kā pirmais priekšplānā tiks izvirzīts tieši šis jautājums.

"Ar velosipēdu braucu jau sešus gadus. Šo gadu laikā esmu novērojusi, ka arvien vairāk cilvēku izvēlas braukt ar velosipēdu arī ikdienā un tādu cilvēku būtu vēl vairāk, ja tiktu atrisināts velostāvvietu jautājums. Turklāt jo īpaši svarīgi ir, lai jaunizveidotās velostāvvietas būtu drošas, jo ne reizi vien ir gadījies, ka, atgriežoties pēc sava velosipēda, nākas secināt, ka tam ir pārdurtas riepas vai arī kāds ir mēģinājis "pārkniebt" velo atslēgu," uz problēmas aktualitāti norādīja veloaktīviste Agnese Kalniņa.

Nākamās nedēļas beigās Rīgas domē tiek plānota diskusija ar Rīgas domes amatpersonu, Hawaii Express Draugu kluba un citu veloaktīvistu līdzdalību. Šajā diskusijā tiks apspriesti gan velostāvvietu, gan arī citi ar velosipēdu ikdienas lietošanas problēmām saistīti jautājumi. 
 
Visi komentāri
 
167996. viesis 23.maijs 2005 10:08
0 0 Atbildēt

pareizi ir! vajag kaut kaadas drošas velostaavvietas.

RD aicina iedziivotaajus neizmantot automashiinas ... bet nav padomaajushi par to kur var droshi atstaat felli. Iedziivotaajs jau ar nav ieintereseets vienaa dienaa nolaist podaa videeji Ls 300 feļļa izskataa !

168001. viesis 23.maijs 2005 10:38
0 0 Atbildēt

Tieši tā! Man vēl ir paveicies, jo atļauj novietot veļļuku darba telpās, bet ko lai dara citi? Bet diez vai kaut ko atrisinās, jo domei ir izdevīgi, ka visi brauc ar mašīnām, jo par to novietošanu ir jāmaksā! A ko no velosipēdista paņemsi? Droši vien atkal uztaisīs kaut kādu pokazuhu - tipa, nodibinās komisiju, kam ar to jānodarbojas, tā padarbosies, iesniegs secinājumu, ka velostāvvietas vajag, tad skata pēc 2 uztaisīs, uzaicinās uz atklāšanu TV un presi, safočēs Rīgas mēru aršķērēm pārgriežam lentīti un ar to arī viss beigsies.

168013. viesis 23.maijs 2005 11:22
0 0 Atbildēt

Veel jau varetu arii beidzot CSN salabot taa, lai arii motociklus var tureet uz troturaariem, kur tas netraucee gajeejus (piemeram- starp pagrabu logu resteem), tada prakse ir visur muusu miiljotajaa eiropaa noveerota. Citadi kaut kaa dumi sanak- mocis japarko kaa autinsh, kaa rezultataa staavieta izniekota, jo vietas ir tikai veel vienam mocim, bet autinju nolikt blakus vairs nevar. Tas ir viens, otrs- moci ir bistami parkot, jo patizli autobrauceeji reizem moci vienkarshi apgaazh parkojoties liidzaas vai braucot prom. :(

168015. viesis 23.maijs 2005 11:33
0 0 Atbildēt

Vajadzētu sākt ar veloceliņiem...

168017. viesis 23.maijs 2005 11:46
0 0 Atbildēt

Noteikti jāsāk ar velo celiņiem, jo kā tad, lai tiek līdz velo stāvvietai. Un kurš tad riskēs un atstās stāvvietā savu "dārgo" vai "lēto" velosipēdu, pie mūsu dzīveslīmeņa. Tā kā es ar velosipēdu pārvietojots pārsvarā pa centru tad ir tik daudz vietas kur atvēlēt 1m velosipēdiem un nodalīt no gālējiem un mašīnām, tikai nevaru saprast kapēc neviens to nedara. Rīgas dome - izdariet taču beidzot kādu labu darbu!!!!

168019. viesis 23.maijs 2005 12:12
0 0 Atbildēt

imho drošu stāvvietu iztrūkums (absolūts) visvairāk ierobežo iespējas lisopēdot pa pilsētu. galvenais jautājums vienmēr ir - kur ričuku nolikt (tā lai turpat arī varētu jamo atrast). varētu būt kaut par maksu, bet ne ar idiotiskiem sms, kur vēl kautkāda karte jāpērk. kaut vai pie dižveikaliem.

ideja uzņēmējiem (uz domi neceru) :

www.membrana.ru/articles/inve...30/204600.html

168021. viesis 23.maijs 2005 12:38
0 0 Atbildēt

2 maris8m [?] 23.05.2005 11:46

ir tik daudz vietas kur atveeleet, bet kur ir garantija ka peec 20 min tur tavs fellis veel buus ?

168033. viesis 23.maijs 2005 15:16
0 0 Atbildēt

to maris8m

Vot ja ierīkotu dafiga tādas veļļuku novietnes, kā Lempja linkā, tad drīz vien ielas būtu tik pilnas ar veļļukiem, ka veloceliņi paši par sevi ierīkotos! :)) Tikai žēl, ka tas varētu notikt tikai aptuveni 22 gadsimtā...

168045. viesis 23.maijs 2005 18:06
0 0 Atbildēt

vee ljau ir taada lietaa ka ar veluku vis veiksmiigaak nokluut skaistaas vietaas ir vilcieni bet to ka visaa vilcienbaa ir tikai 3 velo vietinjas ir absurds piemeeram uz Ceesiim braucot par velo jaamaksaa bij kautkaadi 40 sanji a p[ats staavi kaajaas iespiests starp citiem taadiem pashiem velo miiljiem. varbuut kaads steiks ko brauc ar vilcienu ja ir veluks bet nu nevisi ir sporta velo cieniitaaji un gasee no vienas latvijas malas uz otru grib biroje ciueeks atpuusties un aizbrauyt piem pa siguldu pavizinaaties a tur nokluut ar vilcienu viseertaak.

168079. viesis 24.maijs 2005 10:03
0 0 Atbildēt

piekritu ka var izbuuveet novietnes riteniem, var izbuuvet velocelinjus... bet kaada tam jeega ja veljukus netrauceti zog? mosh vajadzeetu piespiest apdroshinashanas kompanijas lai taas apdroshina veljukus... liekas nereaali

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti