Nākamais LČ autorallija posms – rallijs Cēsis 2005! 1

 
28.maijs 2005 0:03

Jau pēc divām nedēļām Cēsīs tiks dots starts Latvijas autorallija čempionāta ceturtajam posmam – sacīkstēm “Cēsis 2005”. Kā jau ierasts, arī šogad šīs sacīkstes pulcēs spēcīgus dalībniekus un ļoti daudz skatītāju. Jau tradicionāli, ka rallijs “Cēsis” būs arī pilsētas svētku sastāvdaļa.

Kā galvenais rallija jaunums noteikti ir tas, ka šī ir trīsdienu sacensība. Piektdien, 10. jūnija vakarā, notiks sacensību oficiālais starts un ar sportistiem tiks iepazīstināti visi Cēsu centrālajā – Vienības – laukumā sanākušie. Starta procedūra plānota ap pl. 21 un paralēli tai notiks dažādi izklaides pasākumi ar Latvijā pazīstamu personu piedalīšanos.

Šogad rallijā plānots arī spēcīgs dalībnieku sastāvs, jo šī sacīkste ir arī Baltijas kausa autorallijā trešais posms. Pirmie divi notika Igaunijā un Krievijā. Plānots, ka Baltijas kausa statuss “Cēsīm 2005” piesaistīs papildus braucējus – tādus, kuri regulāri Latvijas čempionātā nestartē. Starp viņiem būs arī “Cēsis 2003” uzvarētājs Matīss Mežaks, kurš startēs ar Latvijā vienīgo WRC klases automašīnu. Tāpat plānoti viesi no Krievijas, Igaunijas un Lietuvas.

Rallijdienu koncertā piedalīsies nesenie Eirovīzijas laureāti Valters un Kaža ar savu grupu “Putnu balle” un pazīstamā popgrupa “A-Europa”. Par labu noskaņojumu rūpēsies viens no Latvijas atraktīvākajiem duetiem Fredis un Ufo, kuriem rallija jautājumos palīdzēs orientēties autosporta eksperts Aivars Irbe.

Sekojot citu valstu piemēram, kur šāds pakalpojums iemantojis milzīgu popularitāti, rallijam “Cēsis” būs savs oficiālais radio. Visa aktuālākā informācija no trases – rezultāti, jaunākās ziņas, sportistu komentāri, ekspertu viedokļi utt. – skanēs “Radio 3” ēterā uz viļņa 104,7 Mhz.

Kā jau rallijā ierasts, arī šogad sportisti sacentīsies pilsētas ātrumposmā. Pērn par labu gan no sportistu, gan skatītāju puses tika atzīts nepilnus divus kilometrus garais pilsētas ātrumposms, kurš risinās pa zemes seguma ceļu netālu no pilsētas centra (visērtākā piekļūšava pa Niniera ielu). Šogad labākajam sportistam pilsētas ātrumposmos (ekipāžas šo “dopu” veiks divreiz) būs speciālbalva no Cēsu pilsētas Domes. Tiks sasummēti abu pilsētas ātrumposmu laiki un ātrākā ekipāža saņems 400 latus.

Kā allaž, arī šoreiz visa aktuālākā informācija par sacensībām – ātrumposmu kartes ar interesantāko skatu punktu aprakstiem, jaunumi, intervijas un viss pārējais par un ap ralliju – būs uzzināms nopērkot specializēto žurnālu “Rally.LV”.

Rallija “Cēsis 2005”
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
168533. viesis 29.maijs 2005 9:23
0 0 Atbildēt

Cesis viss ir nopietni...ka riko tad riktigi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti