EČ autokrosā 4. posms – Mūsas trasē 4. un 5. jūnijā 1

 
1.jūnijs 2005 0:02

4. un 5. jūnijā Mūsas sporta kompleksā pie Bauskas notiks Eiropas autokrosa čempionāta 4. posms. Ilgus gadus Latvijas autokrosa cienītāji zināja, ka pirmā augusta svētdiena ir jārezervē Mūsas sacīkstei.

Pēc tam tradicionālais kalendārs mainījās un Latvijas posms pārcēlās uz pavasari.

Uz šo brīdi pieteikušies 19 sportisti Divīzijā 1, septiņpadsmit lielo bagiju klasē D-3 un astoņpadsmit „mazo” bagiju divīzijā 3A.
Šogad Bauskas rajona Mūsas sporta kompleksā Eiropas autokrosa čempionāta dalībnieki ierodas 15. reizi. Pirmo reizi ārvalstu sportisti šādā statusā Bauskā startēja 1990. gadā, bet 1991. gadā eiropieši Bauskas posmu izlaida, atgriežoties šeit gadu vēlāk.

Šajās 15 sacīkstēs uz pjedestāla kāpuši daudzi Latvijas braucēji. Uzvaras D-1 klasēs guvuši Gints Bujāns, Andris Dambis, Uģis Traubergs, Ivo Traubergs un Aldis Zēbergs. Uz pjedestāla pabijuši arī Pēteris Neikšāns, kurš vēlāk daudzus gadus veltīja Eiropas posma rīkošanai, Edvīns Surgofts, Jānis Kļaviņš, Vladislavs Šlēgelmilhs un bagiju braucējs Nikolajs Tions. Šos desmit vīrus Bauskas posma tagadējie rīkotāji vēlas trasē redzēt īpaši – viņi veidojuši Bauskas un Latvijas autokrosa vēsturi, un tiks īpaši pieminēti.

Šā gada Eiropas čempionātā nopietni cīnās divi latvieši – Aldis Zēbergs pirmajā divīzijā (salonautomobiļi) un bagists Jānis Boks.
Pērn Aldis Zēbergs Bauskā guva sensacionālu uzvaru, kas bija viens no panākumiem, kas palīdzēja kaldināt Eiropas sudrabu. Arī šogad Aldis ir uzņēmības pilns un solās „nemest plinti krūmos”. Pēc pirmajām divām sacīkstēm viņa Toyota Corolla, kā viņš pats saka, „izlīdušas” dažādas kaites, kuras līdz Bauskas posmam jānovērš.
Objektīvi viņam būs ļoti grūti pagājušā gada panākumu atkārtot, jo spēcīgajiem pērnā gada čempionāta līderiem Airatam Šaimijevam un Rustemam Miņihanovam nākuši klāt citi. Ļoti spēcīgs šosezon, kā liecina čempionāta otrais posms Vācijā, ir vācietis Helmuts Vilds, kurš atgriezies čempionātā pēc divu sezonu izlaišanas. Divkārtējais Eiropas čempions startēs arī Bauskā, un ar savu jauno VW Polo būs favorītu vidū.

Sezonu lieliski sācis krievs Sergejs Kvašņins, kurš guva uzvaru čempionāta pirmajā posmā Portugālē, bet nākamajās sacīkstēs - Mačenbergā un Lučeņecā bija trešais un otrais. Par Kvašņinu Latvijā nekas daudz nav zināms. Vien tas, ka viņa tēvs esot (vai bijis) liels armijas priekšnieks.

Uz Latviju pošas arī Eiropas autokrosa veterāns Iļja Rezņičenko un kas sevišķi interesanti – lielo bagiju klasē Latviju pārstāvēs (startēs ar Latvijas licenci) krievs Andrejs Daņiļenko. Viņš ir uzņēmējs, kuram starp visu citu piederot TV kanāls „Šikana” un Mūsā viņš startēs ar Latvijas firmas „Langa” (Aleksejs Jaluņins) pārstāvja Alekseja Pižova bagiju. Šajā klasē redzēsim arī citu, „īstu” Latvijas pārstāvi – zem Latvijas karoga atgriezies krosa veterāns Aleksejs Jaluņins.

Tas nozīmē, ka Latvijas sportisti Bauskā būs vērojami visās Eiropas čempionāta klasēs. Jaluņins smagajā konkurencē paveiktu daudz, ja iekļūtu fināla desmitniekā.

D-1 klasē ar savu jauno Ford Focus startēs arī Latvijas autokrosa pēdējo gadu neapšaubāmais līderis Jānis Bogdanovičs.
Jānim Bokam D-3A bagiju klasē cits uzdevums – latvietis joprojām cenšas nostabilizēties Eiropas čempionāta sabiedrībā. Viņam sezonas sākums smags – jāiepazīst jauns bagijs trasēs, kuras braucējs nekad nav dabā redzējis. Dubultais mācību process radīja nedrošību debijas sacīkstē Mačenbergā, tāpēc bija jāpaliek bez čempionāta punktiem. Slovākijā jau progress, un tieši Bauskas posms labi zināmajā trasē var atgriezt pārliecību saviem spēkiem.
D-3A klasē startēs arī citi spēcīgākie Latvijas bagiju braucēji. Spēcīgi konkurenti ne tikai Bokam būs pērnā gada Latvijas čempions Armands Hohfelds un viens no šā gada čempionāta favorītiem Arūns Matulēns. Arī viņu rīcībā ir tehnika, ar kuru var iebraukt Eiropas posma finālā, kā to pērn izdarīja Matulēns, gūstot astoto vietu.

Vairāk informāciju par šīm sacensībām un Eiropas čempionātu autokrosā var iegūt šajās mājas lapās:
www.autokross.lv
www.jma-online.de/em_2005/
www.autocross-em.de/
www.musa.lv

Sacensību programma

Piektdiena 03.06.2005
16:00    Dokumentu kontrole
16:00    Tehniskā kontrole
20:00    Koncerts
23:00    Uguņošana
23:20    Koncerta turpinājums

Sestdiena 04.06.2005.   
11:30     Brīvie treniņi
13:30    Sportistu instruktāža
14:00     Oficiālie treniņi
17:00    1. kvalifikācijas brauciens
20:00    Diskotēka
24:00    Naktsmiers

Svētdiena 05.06.2005.
9:00    Iesildīšanās   
11:00    Sacensību atklāšana
11:40    2. kvalifikācijas brauciens
13:30    3. kvalifikācijas brauciens
15:00    Loterija
15:40    Fināli
19:00 Apbalvošana   
 
 
Visi komentāri
 
168986. viesis 1.jūnijs 2005 8:54
0 0 Atbildēt

Vienīgās jēdzīgās autosacīkstes ir tās kur tie 'dzeki pa šosejām gāza uz Āfriku un bēga no miličiem!!! (vakar rādīja tv5)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti