Tuneļa ugunsgrēks prasījis divas dzīvības 4

 
6.jūnijs 2005 11:06

Auto tunelī starp Itāliju un Franciju sestdien vakarā plosījās ugunsgrēks. Pēc aculiecinieku vārdiem, degšana sākusies Francijas pusē 13. tuneļa kilometrā. Ugunsnelaimes cēlonis ir kravas auto - riepu vedēja aizdegšanās. Vēlāk uguns pērmetusies uz cisternu ar krāsu un vēl diviem citiem auto.



Pēc ugunsdzēsēju vārdiem, grūtības radījis tas, ka tunelī izlijis daudz benzīna, kā arī izplūdis daudz kaitīgo gāzu. Glābšanas darbu gaitā itāļu ugunsdzēsēji uzgājuši divus bojā gājušos. Viens izrādījies kravas auto vadītājs, bet otra personība pagaidām nav noskaidrota.

1999. gadā Monblāna tuneļa ugunsgrēkā bojā gāja 39 cilvēki. Toreiz ugunsdzēsēji divas diennaktis nespēja piekļūt degšanas epicentram.
 
Visi komentāri
 
169414. viesis 6.jūnijs 2005 11:31
0 0 Atbildēt

Firesafety

Normāli šodienas būvniecībā tiek veidota dūmu novadīšana no tuneļa ik pēc kāda gabaliņa, kas ļauj samazināt degšanas temperatūru un rada apstākļus lai ātrāk ugunsgrēku varētu nodzēst.... Pieļauju ka plānotajam Ziemeļu tunelim šo to paredzējuši...:-))).

169466. viesis 6.jūnijs 2005 14:50
0 0 Atbildēt

Var paredzeet daudz ko, bet ja tur traapaas kaada nolaapiita krasas muca vai tamliidziigi jaukumi, tad ir dziljaa .... !!! Tur vieniigais kas var lidizeet atveert lielas sluuzjas un uzliet Daugavas saturu virsuu. Tiesa gan veel jautajums kaada kraasa, jo var gadiities ka uzlejot uudeni virsuu ieguus spraadzienveidiigu reakciju ( kaa piemeeram notiek ar degoshiem taukiem).

169536. viesis 7.jūnijs 2005 9:07
0 0 Atbildēt

A kāpēc viņs ir prasijis ? Nevajadzēja dot.

172577. viesis 13.jūlijs 2005 23:11
0 0 Atbildēt

negribeetos buut šofera vietaa

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti