«Mercedes-Benz» rada unikālu «bio-auto» 7

 
8.jūnijs 2005 9:49

Vašingtonā notiekošajā simpozijā "DaimlerChrysler Innovation Symposium", ko organizē koncerns DaimlerChrysler, kompānija Mercedes-Benz prezentējusi neparastu ekperimentālu auto Mercedes bionic, kas radīts speciāli šim notikumam. Jaunais auto atšķiras ar saviem unikālajiem aerodinamiskajiem rādītājiem, zemo degvielas patēriņu un jaunu izplūdes gāzu attīrīšanas sistēmu.



Mercedes bionic pretestības koeficients ir tikai 0,09Cx, kas ir jauns rekords autopasaulē. Turklāt, jaunā auto garums ir 4,24 metri. Virsbūves dizains atgādina zivi, bet krāsojums - zivs zvīņas. Virsbūves paneļu forma radīta, par pamatu ņemot kaulu veidošanās principus dabā. Šāda pieeja ļāvusi palielināt paneļu cietību par 40%, vienlaicīgi samazinot to svaru teju par 20%.

Mercedes bionic aprīkots ar 140 Zs dzinēju, kas vidēji patērē tikai 4,3 litrus degvielas uz simts ceļa kilometriem, bet pie pārvietošanās ātruma 90 km/h - tikai 2,8 litrus. Izplūdes gāzu toksiskuma mazināšanai auto aprīkots ar unikālu sistēmu Selective Catalytic Reduction, kurā ietilpst šķidrums "AdBlu". Šis šķidrums tiek iesmidzināts izplūdes sistēmā un palīdz sadalīt veselu rindu kaitīgo daļiņu ūdenī un skābeklī. Rezultātā Mercedes bionic agregāts izrādījies par 80% "tīrāks" par sērijveida analogu. Kompānija Mercedes-Benz vēlas izmantot līdzīgu sistēmu sērijveida auto ražošanā jau salīdzinoši netālā nākotnē.
 
Visi komentāri
 
169661. viesis 8.jūnijs 2005 11:13
0 0 Atbildēt

Mjaa visi tik muld un muld ( vai varbuut raud ???) par to ka driiz aptruuksies naftas a te redz cilveecinji strada pie tehnologjijaam kas ljautu naftu tiiraak sadedzinaat.

Tas laikam liecina par to ka mees kaut ko nezinam ko zina vinji !?!?!

169673. viesis 8.jūnijs 2005 12:00
0 0 Atbildēt

0.09??? parasti ielas auto shis koeficients ir ap 0.30, a te peekshnji 3x mazaaks...

169732. viesis 8.jūnijs 2005 21:46
0 0 Atbildēt

nu KAAPEEEC visiem bio-autinjiem ir jaataisa TIK PRETIIGS dizains?!?!??!?!?!?!!?!!!?

169768. viesis 9.jūnijs 2005 10:36
0 0 Atbildēt

un vinji to sauc par autinu??????????kaut kadu meslu uztaisija un tagad baigi priecigi.

169769. viesis 9.jūnijs 2005 10:46
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka tada masina daudz nemaksa, jo tdas masinas izsakts ir ljoti nevizigs.

Vja4eslavs Strogonovs

169771. viesis 9.jūnijs 2005 10:47
0 0 Atbildēt

man ne patik 'sada masina.

Deniss

169910. viesis 11.jūnijs 2005 12:41
0 0 Atbildēt

nu nezinu, dizainam nav nevainas... tikai jāpierot. Ja tas gaisa koeficents un degvielas patēriņš ir saistīts ar to nepierasto dizainu, tad man nav pretenziju ... pie tāda degvielas patēriņa var braukt kaut vai konservbundžā :) lai gan grozi kā gribi, tāpat ~2Ls/100 km sanāk :))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti