«Nissan Otti» - optimāls variants 5

 
9.jūnijs 2005 10:39

Kompānija Nissan Motor pabeigusi darbus pie sava jaunā kompaktā modeļa Otti - šis ir jau trešais mazulis Japānas tirgum, bet kompānija plāno pārdot 3 000 tā eksemplārus gadā. Divi citi ir Moco un Clipper.



Otti priekšrocību vidū jāuzsver kompaktais izmērs un manevrētspēja - to var noparkot tur, kur neielīdīs neviens cits auto, bet ar savu 1 550 mm augstumu nav jābaidās no daudzstāvu autostāvvietām. Neparasti lielie stikli nodrošina vadītājam lielisku redzamību.


Šim mazulim paredzētie dzinēji ir divi - 3G83 un 3G83 ar turbīnu. Abiem var piemeklēt vienu no trim transmisijām - 3- vai 4-pakāpju automātisko un 5-pakāpju mehānisko. Turklāt piedziņa var būt gan uz priekšējiem, gan visiem četriem riteņiem.

Otti tiks ražots desmit krāsu toņos, ieskaitot arī ekskluzīvo zilo Rheims Blue, kas ir tikai Nissan kompānijai. Salons ir pietiekoši vienkāršs un funkcionāls. Spidometra novietojums ir neparasts - tieši instrumentu paneļa vidū. Visas pogas un vadības kloķīši arī sagrupēti centrā, bet sānos ir nelieli nodalījumi sīklietām. Lai piešķirtu auto nedaudz sportiskuma, stūrei ir trīs spieķi un tā ir apvilkta ar īstu ādu.



Salonā katrā krēslā ir daudz nelielu kabatiņu un nodalījumu dažādiem priekšmetiem un ērts, daudzfunkcionāls glāžu turētājs durvīs. Tikai nez kādēļ - vadītāja pusē.

Par drošību rūpējas ABS un EBD, bet augstu novietotais stop-signāls ļauj aizmugurē braucošajiem savlaicīgi pamanīt, ka Otti vadītājs sācis bremzēt.


Nosaukums Otti radies no itāļu vārda "ottimo", kas nozīmē "optimāls". Kompānija uzskata, ka šāds nosaukums pilnībā atspoguļo visu auto galveno 'pašību apvienojumu.
 
Visi komentāri
 
169776. viesis 9.jūnijs 2005 11:30
0 0 Atbildēt

Nu vispār jau vārdam "ottimo" ar "optimāls" ir visai mazs sakars!

Varbūt autors bija domājis vārdu "ottimale", kas tiešām nozīmē "optimāls"

ottimo - labākais, ļoti labs, lielisks

169784. viesis 9.jūnijs 2005 12:00
0 0 Atbildēt

es gan mazak brinitos par glazu turetajiem vaditaja puse, bet vairak uztrauktos par stuuri pasaziera pusee ;))

169806. viesis 9.jūnijs 2005 14:54
0 0 Atbildēt

red, www.iauto.lv gljuko apluukojot to ar mozilla, lapas rakstu un komentu apaksheejaa dalja sapluust ar apaksheejo informatiivo zonu.

169820. viesis 9.jūnijs 2005 17:22
0 0 Atbildēt

Vilks - to mēs viegli labojam ar burvju taustiņu F5 :)

tā gadās

169828. viesis 9.jūnijs 2005 23:05
0 0 Atbildēt

3000 gb. gadā - nav tā kā par maz?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti