Satiksmes ministra iniciatīvu atbalsta Rīgas mērs 1

 
10.jūnijs 2005 9:38

Ceturtdien, 9.jūnijā, pēc satiksmes ministra Aināra Šlesera iniciatīvas Satiksmes ministrijā notika A.Šlesera un Rīgas mēra Aivara Aksenoka tikšanās. Rīgas mērs sarunās atbalstījis satiksmes ministra ierosinājumu, kas paredz pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu iekļaut pilsētas vienotajā pasažieru pārvadājumu sistēmā.

Satiksmes ministrs A. Šlesers piedāvā izveidot Rīgas pilsētā vienotas sabiedriskā transporta braukšanas biļetes, kas ļautu pilsētas robežās pārvietoties ar vienu biļeti gan tramvajā, trolejbusā un autobusā, gan arī vilcienā, turklāt, mainot transporta veidu vienas zonas ietvaros, nebūtu jāpērk jauna biļete. Tika panākta vienošanās par Rīgas domes finansiālu līdzdalību pasažieru vilcienu reisu nodrošināšanai. Lai vienotos par līdzdalības apjomu un nosacījumiem, tiks izveidota kopīga darba grupa.

Ministrs pauda atbalstu arī citiem svarīgiem infrastruktūras objektiem Rīgas pilsētā – ir jāturpina Dienvidu tilta un tā pievedceļu būvniecība, kā arī jāstrādā pie Daugavas Ziemeļu šķērsojuma izveidošanas un tā sauktās Austrumu maģistrāles. Abas puses iezīmēja arī citas kopīgas prioritātes transporta infrastruktūras attīstībai Rīgā.

Lai vienotos par jaunu prāmju līnijas izveidošanu līdz 2006. gada pavasarim, A. Šlesers piedāvāja organizēt kopīgu ministrijas, domes un Rīgas brīvostas pārstāvju tikšanos ar kompāniju Tallink, ar kuru satiksmes ministrs jau ir panācis vienošanos par prāmju satiksmes Rīga-Stokholma uzsākšanu no nākamā gada aprīļa. A. Aksenoks atbalstīja šo priekšlikumu, un kopīgā tikšanās varētu notikt jūlija sākumā. Tikšanās mērķis ir apspriest nosacījumus šī prāmja līnijas atvēršanai.

Tā kā Satiksmes ministrijai un Rīgas domei ir risināmas arī citas kopīgas ar transporta jautājumiem saistītas problēmas, tai skaitā par satiksmes drošību, līdzīgas divpusējas tikšanās notiks arī turpmāk.

Bez satiksmes ministra un Rīgas mēra sarunā piedalījās arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieki Andris Ārgalis un Jānis Birks, pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņs un Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. Sarunās piedalījās arī ar transportu saistīto iestāžu vadītāji.
 
Visi komentāri
 
169851. viesis 10.jūnijs 2005 10:17
0 0 Atbildēt

jaaa ieviesiisim bil'etes kaa vecajos labajos laikos, kuras var nopirkt tikai kioskos un komposteesim tas uz nebeedu!!!

A ko konduktori paliks bez darba !!! pieaugs bezdarba % :))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti