Rallijreidu čempionāts turpinās Balvos 5

 
16.jūnijs 2005 9:05

Divas nedēļas pirms Latvijā lielākā sezonas notikuma apvidus rallijā – starptautiskā rallijreida „Latvian Baja”, piektdien un sestdien, 17. un 18. jūnijā Balvu rajonā risināsies Latvijas čempionāta 3. posma, kā arī LAF Cross Country komisijas amatieru kausa izcīņas 2. posma sacensības „Rugāju kauss”.

rugaju_kauss.jpg Piektdienas vakarā pēc dalībnieku reģistrācijas un automobiļu tehniskās komisijas sportisti veiks tikai īsu 11,5 km prologa ātrumposmu, kas sāksies Rugāju pagastā Božavas ezera tuvumā.

Pirmā mašīna prologa trasē dosies pulksten 20.15, bet sacensību galvenie notikumi risināsies sestdien, kad autobraucējiem nāksies sacensties trīs ātrumposmos, kuru kopējais garums ir gandrīz 150 km. Pirmā visgarākā (75 km) ātrumposma „Medņi” starts nolikts uz pulksten 9.45, bet otrajā ātrumposmā „Lieknīte” pirmā mašīna dosies 12.30. Pēdējā trešā ātrumposma „Tikaiņi” starts tiks dots pulksten 15.00.

Paredzams, ka sacensības var izvērsties visai grūtas, jo distance izveidota ūdeņiem bagātos apvidos Rugāju, Lazdukalna, Tilžas un Vectilžas pagasta teritorijā. Purvu, dīķu un ezeru saposmotā distance izceļas ar dabas neskartību un daudzveidību – trasē ietverti gan sīki grants celiņi, gan smilšaini karjeri, kā arī nāksies sastapties ar kūdrainām un dubļainām vietām, kas būs visai grūti izbraucamas.

Pēc diviem rallijreidu čempionāta posmiem absolūtajā vērtējumā vadībā ir izvirzījies spēcīgākās T2 grupas pilots Jānis Āzis no komandas „5x5 LNT”. Atpaliekot par 18 punktiem, otrajā vietā visai negaidīti ir izvirzījies N1 grupas braucējs Jānis Auziņš, atspiežot uz trešo vietu, savu „RE Autoklubs” komandas biedru Jāni Nagli, kurš startē T2 grupā.

Atgādināsim, ka abos iepriekšējos – ziemas sniegos aizvadītajos čempionāta posmos uzvarēja Jānis Āzis, bet N1 grupas ieskaitē abas reizes nepārspēts palika Jānis Auziņš. Paredzams, ka neskatoties uz intensīvo gatavošanos rallijreidam „Latvian Baja” uz starta „Rugāju kausā” izies vairums nacionālā čempionāta braucēji abās automobiļu klasēs, tanī skaitā arī maija otrajā pusē Krievijas rallijreidu kausa izcīņas posmā augsto ceturto vietu izcīnījušais Arnis Punka.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš
 
Visi komentāri
 
170356. viesis 16.jūnijs 2005 13:16
0 0 Atbildēt

Es sestdien, svētdien būšu kā reiz Balvos :)

Kur skatītāji var iegūt kādu informāciju, gribētos to zvēru "rallijreidu" palūkot.

170407. viesis 16.jūnijs 2005 21:26
0 0 Atbildēt

Vislabak rallijreidu vares skatit 1., 2. un 3. jūlijā, kad Madonā startēs starptautiskais rallijreids "Latvian Baja" (informācija www.latvianbaja.lv), bet arī "Rugaju kausa" laikā gan jau būs ko redzēt. Informaciju par ātrumposmu izvietojumu gan jau vislabāk sacensību rītā prasīt rīkotājiem - Rugāju sporta klubam.

170411. viesis 16.jūnijs 2005 23:05
0 0 Atbildēt
170447. viesis 17.jūnijs 2005 11:40
0 0 Atbildēt

Cik noprotu, šs pasākums ir dalībniekiem, nevis skatītājiem...

Žēl, bet saprotu :(

170491. viesis 17.jūnijs 2005 23:56
0 0 Atbildēt

Skatītāji arī drīkstēja piedalīties. Iformācija skatītājiem bija pieejama, bet varēja būt labāka.

Dažas miglu bildes no pasākuma redzamas šeit: foto.inbox.lv/verde/Rugjukauss

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti