Pārbaudiet! Vai esat gatavi drošiem svētkiem? 5

 
21.jūnijs 2005 9:26

Pirmssvētku steigā nereti mēdzam aizmirst padomāt par drošības jautājumu ievērošanu. Lai pasargātu Jūs no nepatīkamiem starpgadījumiem svētkos un pēcsvētku laikā, Valsts policija piedāvā Jums nelielu sarakstu, pēc kura varat pārbaudīt un atbildēt sev, vai esat izdarījuši visu iespējamo, lai svētki noritētu droši un patīkami gan jums, gan apkārtējiem.

MĀJOKĻA DROŠĪBA
· Dodoties uz svinību vietām ārpus savas dzīvesvietas, noskaidrojiet uzticamus kaimiņus, kuri šajās svētku dienās neizbrauks no mājām, un vienojieties, lai tie pievērš uzmanību arī Jūsu mājoklim, īpaši logiem, svešām personām un dzīvokļa uzlaušanai raksturīgām skaņām.
· Atstājiet kaimiņiem savu tālruņa numuru, kā arī atgādiniet policijas tālruņa numurus: 02, zvanot no fiksētā tālruņa līnijas, vai 112, zvanot no mobilā tālruņa.
· Izejot no mājas, pārbaudiet vai laicīgi izņemta korespondence, noslēgta gāzes padeve, atvienotas elektroierīces, cieši aizvērti logi un visbeidzot aizslēgtas durvis, kā arī ieslēgta signalizācija (ja tāda ir).
· Ja mājās paliks pusaudži, vēlreiz pārrunājiet ar viņiem vienkāršus drošības nosacījumus – turēt durvis aizslēgtas, neatvērt tās svešiniekiem, turēt atslēgas drošā vietā, kā uzvesties uz ielas un pagalmā, kā arī kam zvanīt briesmu gadījumā.

IEPIRKUMU VIETĀS
· Turiet drošībā naudas maku, mājokļa un īpaši automašīnas atslēgas, jo drūzma, kas veidojas veikalos un tirgos pirmssvētku dienās ir ļoti labvēlīga kabatas zagļu noziedzīgo nodomu īstenošanai!

CEĻĀ UN SATIKSMĒ
· Izbrauciet laikus! Rēķinieties ar sastrēgumiem uz ielām, jo ne tikai jūs, bet arī daudzi citi uz svinību vietu dosies ar automašīnu. Sastrēgumā iekavētais laiks padara cilvēkus nervozus, tādēļ jūs neapzināti varat kļūt par agresīvu autovadītāju. Cenšoties panākt iekavēto, jūs apdraudēsi sevi, apkārtējos un sabojāsiet svētkus.
· Neaizmirstiet piesprādzēties un nevediet pasažierus, kuri nav piesprādzējušies! Pat tad, ja brauksiet tikai nelielu attālumu. Šīs elementārās drošības noteikumu prasības neievēroja gandrīz visi, kuri vairs nav starp mums, un liela daļa no viņiem nebija vainojami negadījumā.
· Ja brauciena laikā jūs pat vairākas reizes apturēs ceļu policijas inspektori, esiet iecietīgi un saprotoši, jo tas tikai mūsu kopējās drošības labad.
· Ja esat jutis/jutusi sevī tieksmi braukt dzērumā, neceriet, ka šie svētki būs izņēmums! Uzticiet automašīnas atslēgas tuviniekiem vai draugiem, lai tās tiktu noglabātas drošā vietā.
· Pieskatiet jauniešus, kuri mēdz pārgalvīgu braukšanas stilu izmantot, lai apliecinātu sevi draugu un draudzeņu priekšā. Neļaujiet mašīnās braukt vairāk personām, nekā tas ir paredzēts.
· Izglābiet draugu!, draudzeni, radu, paziņu, tēti, mammu, utt. Neļaujiet braukt alkohola reibumā!
· Bērni! Līgo vakars un nakts ir īpaši piemēroti, lai izmantotu atstarotājus. Piekariet tos pie sāna un tā jūs padarīsiet šoferīšiem redzamus sevi un savus vecākus, kopā ejot uz mājām no svinību vietām.

PIROTEHNIKA UN ŠAUJAMIEROČI
· Ja esat nolēmis svētkos izmantot pirotehniskās ierīces, noteikti pavaicājiet pārdevējam lietošanas nosacījumus, kārtību un riskus. Neaizmirstiet un ievērojiet lietošanas instrukciju!
· Nedodiet pirotehniku bērniem!
· Ja esat ieroča īpašnieks, tad atturieties no nevajadzīgas ieroča izmantošanas. Atcerieties, ka katra gaisā izšautā lode krīt arī atpakaļ.

SVINĪBU VIETĀS
· Esiet mīļi un draudzīgi!
· Esiet piesardzīgi ar uguni un ūdeni!
· Sargājiet savas mantas!
· Sargājiet savus nepilngadīgos bērnus! Neradiet brīvi pieejamu alkoholu un bīstamas vielas.
· Publiskajās svinību vietās – iemāciet saviem bērniem nebaidīties gadījumā, ja tie noklīst no vecākiem, bet lūgt palīdzību policijai, apsardzei vai pasākuma organizētājiem un prast nosaukt savu un jūsu vārdu un uzvārdu, un kontaktinformāciju (piemēram, jūsu tālruņa numuru).

· Vēlreiz – nebrauciet dzērumā!!!

Valsts policija visiem Latvijas iedzīvotājiem vēl drošus un jaukus Līgo svētkus!
Informāciju sagatavoja
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.

 
Visi komentāri
 
170651. viesis 21.jūnijs 2005 9:39
0 0 Atbildēt

kur var nopirkt labu alkometru ?

170657. viesis 21.jūnijs 2005 10:04
0 0 Atbildēt

a kads nezin kas tie pa daiktiem Statoilos pa 25Ls ?

170670. viesis 21.jūnijs 2005 11:00
0 0 Atbildēt

paranoja blja :D un ja ir izdzerts vairak par 1 alinju tad davi pie stuures neseezham

170678. viesis 21.jūnijs 2005 11:20
0 0 Atbildēt

daziem ar vienu alinu arii pietiek!

zeel ka ieks abero.lv tik vienam alkometra, cena pielikta 117Ls!!!

nez cik leetaaki naak!!

170833. viesis 24.jūnijs 2005 14:10
0 0 Atbildēt

tad jau letak smiga braukt :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti