Noskaidrots Latvijas labākais jaunais auto vadītājs 4

 
21.jūnijs 2005 10:13

18.jūnijā, sestdien, tika noskaidrots “Scania Latvia” rīkotā konkursa “Eiropas jaunais kravas automašīnas vadītājs 2005” Latvijas fināla uzvarētājs - 23 gadus jaunais A/s “Jelgavas gaļas kombināts” darbinieks Aigars Lūsis.

“Pārsteidzoši, ka Aigars tikai nesen nokārtoja CE kategorijas auto vadītāja apliecību un tikai pāris reizes ir braucis ar kravas automašīnu,” stāsta “Scania Latvia” direktors Ervīns Arents. “Tas, liecina, ka bieži vien rezultātu var ietekmēt veiksme un spēja tik atbildīgā brīdī neuztraukties,” piebilst E.Arents.



2.vietu ieguva SIA “VB Transports” darbinieks Andrejs Kļimovs, bet 3.vietu – SIA “Pata AB” darbinieks Uģis Vītols. Visi pirmo trīs vietu ieguvēji 15.septembrī dosies uz Zviedriju, kur no 16.līdz 17.septembrim notiks konkursa Eiropas fināls. A.Lūsis pārstāves Latviju konkursā, cīnoties par 100 000 EUR vērtu jaunu Scania automašīnu, bet A.Kļimovs un U.Vītols varēs vērot konkursa finālu klātienē.

Papildus iespējai doties uz Zviedriju pirmo trīs vietu ieguvēji tika pie vērtīgām Sony balvām – pirmās vietas ieguvējs saņēma Sony televizoru 1000 Ls vērtībā, 2. vietas ieguvējs- Sony video kameru, bet 3.vietas ieguvējs- Sony digitālo fotoaparātu. Tāpat arī firmas, kuras pārstāv visi trīs finālisti, saņems dāvanu kartes no “Scania Latvia” – A/s “Jelgavas gaļas kombināts” saņems dāvanu karti 1000 EUR vērtībā, SIA “VB Transports’ saņems “Scania Latvia” dāvanu karti 600 EUR vērtībā, bet “Pata AB” – 400 EUR vērtībā. To varēs izmantot gan “Scania Latvia” servisā, gan kā pirmo iemaksu jaunam auto.

“Cerēsim, ka Aigaru arī Eiropas finālā pavadīs tāda pati veiksme, tomēr papildus rīkosim vairākus apmācības treniņus, lai justos droši un pārliecināti, ka esam darījuši visu iespējamo, lai Aigars justos sagatavots un varētu pārliecinoši cīnīties ar citiem 28 valstu konkurentiem,” skaidro E.Arents.

Konkursu atbalstīja CSDD un “Hansa Līzings”.

Latvijas fināla rezultāti:
1. Aigars Lūsis, A/s “Jelgavas gaļas kombināts” (Rīga);
2. Andrejs Kļimovs, SIA “VB Transports” (Rīga);
3. Uģis Vītols, SIA “Pata AB” (Valmiera);
4. Harijs Loze, SIA “Crosstrans” (Rīga);
5. Oskars Gorbiks, SIA “Dinaburga Stils” (Daugavpils);
6. Sandijs Rencis, SIA “Vickis” (Liepāja);
7. Ainis Čamāns, SIA “Siliņi” (Rīga);
8. Viktors Jegorovs, SIA “Euro Truck” (Rīga);
9. Andris Zakrevskis, SIA “Priedaine” (Rīga);
10. Ruslans Daņiļenkovs, SIA “Avers Centrs” (Rīga);
11. Vasilijs Brituškins, SIA “Priedaine” (Rēzekne);
12. Gatis Puļčs, nestrādā, ir students (Rīga);
13. Aleksandrs Koļencevs, SIA “AVT –Nafta” (Rīga);
14. Uldis Daudišs, A/s “Nordeka” (Rīga);
15. Guntars Ekmanis, Izraēlas vēstniecība (Rīga);
16. Ainārs Broks, SIA “Priedaine” (Rēzekne);
17. Andris Kassalietis, Ventspils Policijas pārvalde (Rēzekne);
18. Ivars Žebris, SIA “Scandi Motors” (Rīga);
19. Romans Panurskis, CSDD Rīgas nodaļa (Rīga);
20. Andris Meļķis, SIA “Omīte” (Valmiera);
21. Kaspars Sarkans, SIA “Mārciņas” (Valmiera”;
22. Jānis Valainis, Z/s “Bekkeri” (Rīga);
23. Arturs Puisāns, SIA “DMK” (Rīga);
24. Ojārs Kļava, SIA “Liega” (Liepāja).

“Šogad konkursu jaunajiem auto vadītājiem rīkojām pirmo reizi. Šoferu atsaucību vērtējam kā lielu, tomēr esam pārliecināti, ka ar katru konkursu atsaucība palielināsies,” piebilst E.Arents.
Pavisam konkursā piedalījās aptuveni 150 jauno kravas auto vadītāju no visas Latvijas.

Fūres karnevālu vēroja vairāk nekā 3000 skatītāju
Konkursa laikā tika rīkotas dažādas izklaidējošas atrakcijas, piemēram, pasaules spēkavīra Raivja Vidža šovs, kura laikā paraugdemonstrējumus rādīja ne tikai pats R.Vidzis, bet arī drosmīgākie skatītāji. Dažam pat izdevās atkārtot R.Vidža veikumu, piemēram, no zemes pacelt un uz mucas uzlikt apaļu 120 kg smagu akmeni. Tomēr neviens skatītājs neuzdrīkstējās vilkt 16.5 m gadu un 15 t smagu fūri, ko R.Vidzis paveica visai ātri – aptuveni 15 m 1 minūtes laikā.

Šo pasākumu krāšņoja Fūres karnevāls. Lai gan dalībnieku skaits nepārsniedza 6, tomēr līdz nepazīšanai izdekorētās, kā arī ar lielu humora devu apveltītās kravas automašīnas likās iespaidīgas daudziem skatītājam. Pirmo vietu Fūres karnevālā noteica skatītāji, īpaši skaļas ovācijas veltot SIA “KSK serviss” automašīnai, uz kuras platformas bija uzbūvēta neliela daļa senās Romas – 4 kolonnas, starp kurām akmens baseins ar daiļavu un četriem brašiem puišiem. Fūres karnevāla uzvarētājs balvā ieguva Sony televizoru 1000 Ls vērtībā. Par atraktīvu tika uzskatīta arī vieglā automašīna, uz kuras bija uzraksts “Ja es būtu liela, tad arī es būtu fūre!”

Par īpaši vērtīgu vecāki atzina “Hansa Līzings Ceļa skolu”, kuras laikā vairāki desmiti bērnu tika apmācīti kā uzvesties uz ielas un automobilī.

Pasākuma noslēgumā koncertu sniedza Fēlikss Ķiģelis, grupa “Dzelzs Vilks” un “Ramiros”.

Ervīns Arents
“Scania Latvia” direktors un valdes loceklis
 
Visi komentāri
 
170664. viesis 21.jūnijs 2005 10:33
0 0 Atbildēt

virsraksts neatbilst saturam, jo ne visi auto vadītāji te varēja piedalīties...

170845. viesis 26.jūnijs 2005 12:21
0 0 Atbildēt

un kas balvā bija?

170846. viesis 26.jūnijs 2005 14:05
0 0 Atbildēt

TV 1000Ls vērtībā

170860. viesis 27.jūnijs 2005 0:48
0 0 Atbildēt

un 1000EUR scanijas servisa vai jauna auto atlaide...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti