Bērnu rallijs “Kurzeme” tuvojas Talsiem!

 
21.jūnijs 2005 11:30

Šajā nedēļas nogalē, 25.jūnijā, Talsos pie Talsu pilsētas domes notiks “Bērnu rallija “Kurzeme”” piektais posms. Sacensības sākas plkst.10:00 un ir pēdējais šī gada bērnu rallija kvalifikācijas posms.

Jau 9.jūlijā visus veiksmīgākos bērnu rallija posmu dalībniekus varēsim redzēt sacensību superfinālā, kas notiks pie rallija ”Kurzeme - Žemaitija” finiša estakādes. Pasākumu rīko starptautiskā autorallija „Kurzeme” organizators SIA „MPA Fortius” sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un Siemens.

Sacensību dalībniekiem būs jāatbild uz organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autoralliju, savukārt sacensību otrajā un trešajā posmā dalībniekiem vajadzēs izbraukt velo un radiovadāmo modeļu veiklības trasi. Jāpiebilst, ka ar velosipēdiem un radiovadāmām rallija automašīnām sacensību dalībniekus nodrošinās organizatori, taču tas nebūt nenozīmē, ka sacensībās nedrīkstēs piedalīties arī ar saviem divriteņiem.

Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposmos ir jāveic pēc iespējas ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgākais ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiks pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņems. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus. Uzvarējis būs tas, kuram būs visvairāk punktu.

Bērnu rallijs notiek jau otro gadu un pievērš gados jauno velobraucēju uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī izglīto Latvijas autosporta un autorallija jautājumos. Lai radītu interesi par šiem jautājumiem, katrā Kurzemes rajonā notiek vienas dienas pasākums ar sacensībām bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Pieteikšanās sacensībām notiek sacensību norises vietā un tiek uzsākta pusstundu pirms pirmā dalībnieka starta. Maksimālais dalībnieku skaits katrā atlases sacensībā tiek ierobežots līdz 150 dalībniekiem. Dalība sacensībās ir bezmaksas. Katrs sacensību dalībnieks saņems piemiņas veltes. Savukārt trīs katras vecuma grupas veiksmīgākie dalībnieki tiks uzaicināti piedalīties superfinālā, kas notiks pie autorallija “Kurzeme - Žemaitija” finiša estakādes 9. jūlijā, Liepājā.

Pirmais sacensību posms notika bērnu aizsardzības dienā 1. jūnijā Liepājā un pulcēja 43 dalībniekus, kuri mērojās spēkiem veloveiklības un radiovadāmo modeļu sacensībās, kā arī atbildēja uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autosportu. Sacensību sērijas otrais posms risinājās Saldū, 5.jūnijā, kur, spītējot vasarai netipiski vēsiem laika apstākļiem un spēcīgam  vējam, par labāko rezultātu sacentās 24 gados jaunie sacensību dalībnieki. Sacensību trešajā posmā, kas 18.jūnijā notika Ventspilī, savas prasmes pārbaudīja 30 dalībnieki, bet 19.jūnijā Kuldīgā bērnu rallija ”Kurzeme” ceturtajā kvalifikācijas posmā piedalījās 40 gados jaunie sportot gribētāji.

Brauciet skaisti šajā vasarā - sargiet sevi un citus!

Sacensību turpmāko posmu kalendārs:
Talsi, 2005. gada 25.jūnijā, pie Talsu Pilsētas Domes, 10:00 – 14:00

Superfināls - Liepājā, 2005. gada 9. jūlijā

Ilze Tihanovska
Bērnu rallija ”Kurzeme” preses sekretāre

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti