Bērnu rallija ”Kurzeme” Talsu posma uzvarētāji

 
27.jūnijs 2005 8:54

Dāsni spīdot saulei, Talsos pie Talsu pilsētas domes tika noskaidroti sacensību sērijas ”Bērnu rallijs ”Kurzeme”” piektā un pēdējā kvalifikācijas posma uzvarētāji. Pasākumu rīko starptautiskā autorallija „Kurzeme” organizators SIA „MPA Fortius” sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un Siemens.

Jaunākajā vecuma grupā, kurā startēja 6 līdz 7 gadus vecie dalībnieki, iegūstot 270 punktus no 300 iespējamajiem, pirmo vietu izcīnīja Henrihs Tauriņš. Spraiga cīņa šajā vecuma grupā izvērtās par otro vietu. Par trīsdesmit punktiem mazāk (240 punkti) un otrā vieta Henrijam Šternam. Tāds pats punktu skaits (240 punkti), bet par sekundi ilgāks trasē pavadītais laiks, nodrošināja Diānai Rozenbergai trešo vietu.

Vidējā vecuma grupā, kurā startēja 8 līdz 10 gadus vecie sportisti, visveiklākais izrādījās Hendriks Apsītis – 300 punkti no 300 iespējamajiem un pirmā vieta. Otrajā vietā ar iegūtiem 275 punktiem Ieva Beidiņa. Par pieciem punktiem mazāk (270 punkti) un trešā vieta šajā vecuma grupā Ojāram Lejam.

Trešajā vecuma grupā (11 līdz 14 gadi), iegūtie 275 punkti no 300 iespējamajiem, nodrošināja pirmo vietu Agrim Šteinertam. Par pieciem punktiem mazāk (270 punkti) un otrā vieta Jānim Dreimanim. Savukārt, savāktie 260 punkti, trešajā vietā ierindoja Elvi Bīriņu. Interesanti, ka šajā vecuma grupā visi trīs uzvarētāji ieguva maksimālo punktu skaitu (100 punkti) velo veiklības trasē un vietu sadalījumu noteica rezultāti pārējās sacensību disciplīnās.

”Bērnu rallija ”Kurzeme” piektajā jeb Talsu kvalifikācijas posmā kopumā piedalījās 76 gados jaunie sportot gribētāji, taču ceļazīmi uz sacensību finālu, kas notiks 9. jūlijā Liepājā pie rallija ”Kurzeme - Žemaitija” finiša estakādes, ieguva deviņi dalībnieki – labākie trīs no katras vecuma grupas.

Sacensības notika trīs daļās, kur to dalībniekiem vajadzēja gan parādīt riteņbraukšanas iemaņas, gan prasmi vadīt radiovadāmās rallija automašīnas, gan arī atbildēt uz CSDD un rallija ”Kurzeme” organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par satiksmes drošību un autosportu.

Sacensību beigās visi sacensību dalībnieki no rallija ”Kurzeme” organizatoriem un CSDD saņēma piemiņas veltes. Katras vecuma grupas pirmās vietas ieguvējs tika apbalvots arī ar autorallija ”Kurzeme” ģenerālsponsora ”Siemens” īpaši šim pasākumam sarūpētajām balvām.

Talsu posma dalībniekus priecēja īpašie viesi – R.Strokšs / A.Jesse ar Subaru un A.Sparāns/ I.Smaižis ar Toyota Celica. ”Bērnu rallija ”Kurzeme” Talsu kvalifikācijas posma dalībniekiem bija iespēja vērot arī visai plašu kultūras programmu, jo sacensības notika Talsu pilsētas svētku ietvaros. Līdzīgi kā bērnu rallija Ventspils un Kuldīgas posmos, arī Talsos bērnus iedvesmoja spriganais Nik-Niķis.

Pirmais sacensību posms notika bērnu aizsardzības dienā 1. jūnijā Liepājā un pulcēja 43 dalībniekus, kuri mērojās spēkiem veloveiklības un radiovadāmo modeļu sacensībās, kā arī atbildēja uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autosportu. Sacensību sērijas otrais posms risinājās Saldū, 5.jūnijā, kur, spītējot vasarai netipiski vēsiem laika apstākļiem un spēcīgam vējam, par labāko rezultātu sacentās 24 gados jaunie sacensību dalībnieki. Sacensību trešajā posmā, kas 18.jūnijā notika Ventspilī, savas prasmes pārbaudīja 30 dalībnieki, bet 19.jūnijā Kuldīgā bērnu rallija ”Kurzeme” ceturtajā kvalifikācijas posmā piedalījās 40 gados jaunie sportot gribētāji.

Bērnu rallijs notiek jau otro gadu un pievērš gados jauno velobraucēju uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī izglīto Latvijas autosporta un autorallija jautājumos. Lai radītu interesi par šiem jautājumiem, katrā Kurzemes rajonā notika vienas dienas pasākums ar sacensībām bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 14 gadiem.

Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposms ir jāveic pēc iespējas ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgākais ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tika pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņēma. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus.

Jau 9.jūlijā visi veiksmīgākie bērnu rallija posma dalībnieki būs sastopami sacensību superfinālā, kas notiks pie rallija ”Kurzeme - Žemaitija” finiša estakādes.

Brauciet skaisti šajā vasarā - sargiet sevi un citus!

Sacensību turpmāko posmu kalendārs:
Superfināls - Liepājā, 2005. gada 9. jūlijā

Ilze Tihanovska
Bērnu rallija ”Kurzeme” preses sekretāre

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti