Vorobjovs/Ervalds pret apvidus rallija dūžiem 5

 
29.jūnijs 2005 9:49

Starptautiskais apvidus rallijreids „Latvian Baja 2005”, kas no1. līdz 3. jūlijam notiks Madonas, Jēkabpils un Aizkraukles rajona teritorijā, ir pulcējis dalībniekus no Latvijas, Vācijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Čehijas.

Visinteresantākā cīņa gaidāma automobiļu konkurencē, kur šogad pirmo reizi vienkopus sacentīsies visi spēcīgākie Latvijas apvidus rallija speciālisti, kā arī vairākas perspektīvas ekipāžas no ārvalstīm.

Piektdien, 1. jūlija pēcpusdienā Madonas centrā notiks sacensību svinīgā atklāšana un dalībnieku simbolisks starts, kam sekos īss prologa ātrumposms piepilsētā izvietotajā kartinga trasē. Sestdien, 2. jūlijā būs trīs ātrumposmi: SS2 Madonas rajona Praulienas un Sarkaņu apkārtnē un SS3, SS4 Kalsnavas pagastā un Aizkraukles rajona Vietalvas teritorijā. Svētdien, 3. jūlijā divi noslēdzošie ātrumposmi (SS5 un SS6) būs Jēkabpils rajona Viesītes apkārtnē. „Latvian Baja 2005” ātrumposmu kopgarums pārsniedz 500 km, bet kopā ar pārbraucieniem sportisti veiks vairāk nekā 800 km garu distanci.

Autosporta cienītāju ērtībai rallijreida interneta mājas lapā www.latvianbaja.lv ievietotas speciālas ātrumposmu kartes skatītājiem. Tajās atzīmētas interesantākās un vislabāk pieejamās vietas sacensību vērošanai, kā arī norādīti piebraucamie ceļi un ar sacensību drošību saistītie satiksmes ierobežojumi.

Atgādināsim, ka pērn „Latvian Baja” uzvaru automobiļu konkurencē svinēja pieredzējušais un populārais autosportists Andris Dambis kopā ar stūrmani Aināru Princi, bet starp motociklistiem pārāks bija Jānis Vinters.

„Latvian Baja 2005” būs lieliska iespēja vienkopus redzēt labākos Latvijas apvidus ralliju braucējus, jo sacensībās piedalīsies šogad dzimtenē līdz šim nestartējušie Latvijas eksčempioni rallijreidā Māris Saukāns/Didzis Zariņš, pirmo reizi mājās uz starta izies arī Andris Dambis pārī ar CSDD direktoru Andri Lukstiņu, kā allaž ierindā būs aizvadītā gada rallijreidu čempions Jānis Naglis ar stūrmani Aleksandru Innus, 2003. gada čempions Jānis Āzis, Krievijas kausa izcīņā veiksmīgi startējušais latviešu pilots Arnis Punka, N1 automobiļu klases līderis Latvijā Jānis Auziņš. Pieteikumu ir atsūtījis viens no labākajiem lietuviešu reidistiem Valdas Vaļukjavičus, spēcīgākais baltkrievu pilots Sergejs Škeļs, perspektīva vācu ekipāža Tomijs Fišers/Torstens Frēlihs, kā arī divas mums mazpazīstamas čehu ekipāžas.

Savdabīgu intrigu rallijreidam piešķirs populārās klasiskā rallija ekipāžas Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds starts rallijreidā „Latvian Baja”. „Falck Rally Team” braucēji rallijreidā gatavojas startēt nevis ar apvidus automobili, bet gan klasisku rallija auto, kam būs visu riteņu piedziņa un palielināts attālums no zemes, lai mašīna tomēr būtu piemērotāka apvidus rallija trasei.

Pērn vienīgais kvadracikla braucējs no Vācijas Tomass Šraibers šogad sev līdzi uz „Latvian Baja” ir atvedis vēl sešus četrriteņu motobraucējus. Internacionālā gaisotnē tiks noskaidrots arī uzvarētājs motociklu grupā. Kopumā trasē dosies vismaz 40 automobiļi, motocikli un kvadracikli.

Rallijreida „Latvian Baja”
preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Visi komentāri
 
171016. viesis 29.jūnijs 2005 10:40
0 0 Atbildēt

ja trase būs viegla, prātīgs rallists-klasiķis arī varētu nobraukt līdz finišam, jācer, ka Zvirbulim būs pamatīgas grūtības.

171021. viesis 29.jūnijs 2005 11:45
0 0 Atbildēt

Lai veicas Vorobjovam/Ervaldam cīņā ar rallijreida ekipāžām !

171026. viesis 29.jūnijs 2005 13:09
0 0 Atbildēt

Vorobjovam širmis labi verās. Var gaidīt pārsteigumus.

171041. viesis 29.jūnijs 2005 15:34
0 0 Atbildēt

ja klīrenss ļaus pedālim vaļu :)

171166. viesis 1.jūlijs 2005 9:22
0 0 Atbildēt

Galvenais lai Vorobjovs uzliek vincjinju, lai tiktu no dublja aaraa. Bet principaa lielaaka dalja trasu ir izbraucamas ar paaugstu vieglo autinju. Lai vinjam izdodaas sabaazt apvidniekus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti