Bērnu rallijā «Kurzeme» uzvar kurzemnieki

 
11.jūlijs 2005 21:20

Sestdien, 9. jūlijā Liepājā, neilgi pirms rallija „Kurzeme – Žemaitija“ apbalvošanas pasākuma, tika sveikti sacensību sērijas „Bērnu rallijs Kurzeme” uzvarētāji, kuri no Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas Liepājas rajona nodaļas priekšnieka Gvido Ķirsona rokām saņēma uzvarētāju kausus, bet „Siemens” komercdirektors Marko Lehtonens pirmo trīs vietu ieguvējiem katrā vecuma grupā pasniedza „Siemens” mobilos telefonus.

kurz1.jpg

Pasākumu bērnu rallijs ”Kurzeme” rīko starptautiskā autorallija „Kurzeme” organizators SIA „MPA Fortius” sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un Siemens.

Jaunākajā vecuma grupā – 6 – 7 gadi – uzvarētāja gods tika ventspilniekam Reinim Peterlevicam, kurš fināla sacensībā ieguva 290 punktus no 300 iespējamajiem. Pavisam maz līdz uzvarai pietrūka otrās vietas ieguvējam kuldīdzniekam Mārtiņam Kuršinskim – arī viņš spēja savākt 290 punktus, bet trasē pavadīja ilgāku laiku nekā pirmās vietas ieguvējs. Interesanti, ka pērn viņš ieguva trešo vietu bērnu rallija „Kurzeme“ jaunākajā vecuma grupā. Trešais labākais ir saldenieks Rainers Prūsis (285 punkti).

Vidējā vecuma grupā no 8 līdz 10 gadiem visveiklākais izrādījās talsenieks Ojārs Leja (285 punkti), kurš nu jau kļuvis par divkārtēju bērnu rallija „Kurzeme“ uzvarētāju – pērn viņš startēja jaunākajā vecuma grupā un arī ieguva pirmo vietu. Otrajā vietā vienīgā meitene, kas iekļuvusi šī gada bērnu rallija labāko pulkā – vetspilniece Māra Lode (270 punkti), bet trešais labākais šajā vecuma grupā ir liepājnieks Dāvis Kronbergs (255 punkti).



11 līdz 14 gadus veco dalībnieku konkurencē labāko rezultātu uzrādīja saldenieks Mareks Zavickis (290 punkti), kurš pērn bija otrs labākais vidējā vecuma grupā. Otrā vieta kuldīdzniekam Rolandam Otto (280 punkti), trešā vieta saldeniekam Jānim Puriņam (275 punkti).

Sestdienas vakarā uz Saldu aizceļoja trīs bērnu rallija „Kurzeme“ uzvarētāju kausi. Divi kausi devās gan uz Kuldīgu, gan uz Ventspili. Viens kauss palika Liepājā un vēl viens ceļoja uz Talsiem. Tādejādi šogad katrā no bērnu rallija pilsētām ir nokļuvis vismaz viens kauss.

Jūnijā ir aizvadīti pieci interesanti bērnu rallija kvalifikācijas posmi, pa vienam katrā Kurzemes rajonā – Liepājā, Saldū, Ventspilī, Kuldīgā un Talsos. Labākie no katras pilsētas tikās lielajā finālā Liepājā, kur arī tika noskaidroti šī gada absolūtie uzvarētāji. Kopumā šīs vasaras bērnu rallijā piedalījās vairāk kā divi simti bērnu un jauniešu vecumā no 6 līdz 14 gadiem, kas bija sadalīti trīs vecuma grupās. Sacensību dalībnieki atbildēja uz organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autoralliju, brauca velo veiklības trasē un pārbaudīja savu prasmi rīkoties ar radio vadāmajām rallija automašīnām.



Bērnu rallijs notiek jau otro gadu un vērš gados jauno velobraucēju uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī izglīto Latvijas autosporta un autorallija jautājumos. Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposms jāveic iespējami ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgāk ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiek pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņem. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus.

Paldies, visiem, kas piedalījās bērnu rallijā ”Kurzeme”!
Brauciet droši šajā vasarā – sargiet sevi un citus!



Ilze Tihanovska
Bērnu rallija ”Kurzeme” preses sekretāre
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti