Pirms karuseļrallija «Vietalva» vadībā Jānis Āzis 3

 
21.jūlijs 2005 10:02

Aizkraukles rajona Vietalvas pagastā, slēpošanas kompleksā „Mailes” sestdien, 23. jūlijā notiks Latvijas čempionāta 5. posms apvidus karuseļrallijā.

Pēc aizvadītajiem četriem čempionāta posmiem absolūtajā vērtējumā vadībā ir Dakaras rallijreidā rūdītais Jānis Āzis, kurš nacionālajā čempionātā pārstāv komandu „5x5 LNT”. Otro pozīciju, apsteidzot vairākus spēcīgākās T1 grupas automobiļu īpašniekus, pašlaik ieņem N1 grupas ieskaitē startējošais Jānis Auziņš no „RE Autoklubs”.

Arī trešajā pozīcijā ir N1 grupas braucējs – Guntars Laugalis no Liepājas, un tikai tad seko vēl divi no teorētiskajiem čempionāta favorītiem Jānis Naglis („RE Autoklubs”) un Igors Skoks („Venta Kross”). Savukārt sestajā vietā atrodas visjaunākais čempionāta dalībnieks Kristaps Ķirsons, kuram vēl nav pat 16 gadi un kurš arī brauc ar N1 grupas auto.

Līdz šim pa uzvarai ir izcīnījuši J. Āzis un J. Naglis, bet I. Skoka kontā ir divas pirmās vietas. Taču Skokam fatāli neveicās divos pirmajos čempionāta posmos, kur viņš piedzīvoja avārijas un bija spiests izstāties. J. Āzis ir savācis 104 ieskaites punktus, bet tuvākais sekotājs J. Auziņš atpaliek par 16 punktiem. G. Laugalis atpaliek jau ievērojami – par 34 punktiem, bet J. Naglim un I. Skokam izdevies gūt tikai attiecīgi 63 un 60 punktus.

Ja „5x5 LNT” pilotu atlikušajos trīs čempionāta posmos nepiemeklēs nopietnas tehniskas problēmas, pārējiem viņu apsteigt būs visai problemātiski, jo Jānis Āzis ir starp pretendentiem uz uzvaru ikvienā posmā.

Atsevišķi T1 grupas ieskaitē, kur punktu skaitīšana ir mazliet citāda, aiz J. Āža ir I. Skoks, bet trijnieku noslēdz J. Naglis. N1 grupas ieskaitē vadošais trijnieks ir sarindojies atbilstoši absolūtajam vērtējumam: J. Auziņš, G. Laugalis un K. Ķirsons.

Diemžēl, starplaikā no iepriekšējā čempionāta posma traģiski bojā gāja jau tā trūcīgi pārstāvētās N grupas līderis Alberts Briedis.
Sacensības Vietalvas „Mailēs” sāksies sestdien pulksten 12.00, un ilgs aptuveni līdz pulksten 17.00. Jāpiebilst, ka „Mailēs”, kur jau divus gadus pēc kārtas cauri ir gājusi rallijreida „Latvian Baja” distance, karuseļrallija sacensības norisināsies pirmo reizi.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš
 
Visi komentāri
 
173588. viesis 25.jūlijs 2005 19:25
0 0 Atbildēt

Viņam uz borta tā arī rakstīts ĀZIS? :D

173589. viesis 25.jūlijs 2005 20:03
0 0 Atbildēt

Nee,vinja masiinai uz borta rakstiits aazis kasperkys agli

127.0.0.1 212.93.97.204

SAMSUNG-SGH-S500/SHARK UP.Browser/5.0.5.1 (GUI)

173592. viesis 26.jūlijs 2005 0:25
0 0 Atbildēt

Noteikti, mīļum :D

Tak tu tas āzis arī esi? :D:D:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti