«Mūsā» spēcīgākā – Latvijas rallijkrosa komanda 7

 
15.augusts 2005 11:42

Ziemeļeiropas čempionāta rallijkrosā 3. posms «Mūsā» sestdien un svētdien, 13. un 14. augustā, parādīja, ka Latvijas komanda ir spēcīgākā (izņēmums vienīgi D-1 klase). Tas arī sagādāja vairākus pārsteigumus.

Visvairāk pārsteigts, šķiet, bija somu sportists Silvo Vitanens. Līdzšinējais līderis «Open» klasē, perfekti izbraucis čempionāta trases Somijā un Lietuvā, Bauskā samulsa. Viņa «Volvo» riepas izrādījās nepiemērotas sestdienas dubļiem un ar iepriekšējām trasēm salīdzinoši mīkstajam grants un smilts segumam «Mūsā». Divas piemērotas riepas turpat trasē somam izdevās nopirkt, bet vajadzēja taču vēl divas... Lai arī kvalifikācijas braucienos izskatījās, ka Bauska šim sportistam neparedzēti «iegriezusi», finālā Silvo Vitanens pierādīja, ka ir augstas meistarības braucējs. Soms nespēja apsteigt vienīgi latvieti Mārtiņu Svili.



Jauks pārsteigums bija sportista Kristapa Dambja karsējmeitenes, kas rotāja tribīnes dzeltenos T-kreklos, īpašiem pušķiem rokās. Bet nepatīkams pārsteigums – pirmais kūlenis Kristapa jaunajam un žiperīgajam «Smart Roadster» automobilim... Rallijkrosa īpatnība ir tā, ka kvalifikācijas braucienos dodas visu četru klašu mašīnas kopā, tālab arī gadās smagākiem autiņiem sadurties ar vieglākiem, kuri tad arī ātri kūleņo. Tiem, kuriem mašīnas interesē, būtu īsta bauda pavērot, kā Dambja juniora «Smarts» ir izbūvēts. Tehniskais risinājums ir tāds, kas atvieglojis piekļuvi jebkurai detaļai, tādējādi viegli un ātri novēršamas kļūmes. Un kūlenis arī nebija mašīnai daudz skādējis.

Septiņkārtējais Krievijas čempions autokrosā Arkādijs Bogomolovs rallijkrosā ievilinājis Tatjanu Jeļisejevu. Mūsas trasē viņi abi pārstāvēja Maskavas kara apgabala komandu. Līdz šim Bauskas trasē ne autokrosā, ne rallijkrosā vēl neviena sieviete nav piedalījusies. Turklāt pārsteidz, ka T. Jeļisejevai šis rallijkrosa čempionāts ir pirmais viņas dzīvē. Pirmajos divos posmos viņa ar Kristapu Dambi dalījusi 3. – 4. vietu. 3. posms Mūsas trasē viņai sagādājis grūtības. Sarunā ar «Bauskas Dzīvi» Tatjana atzina – te viņai pat bailes uznākušas. Somijā un Lietuvā trase vienkārša, segums ciets. Bet te nav vienas pastāvīgas trajektorijas, tās mainās un riteņiem jāmaļ smiltis, mašīna stingri jānotur, lai nenēsātu. Krievijas sportiste ļoti labi atsaucās par servisu Mūsas trasē, sadzīvi. Latvijas Automobiļu federācija esot ļoti pretimnākoša, nokārtojusi visus iebraukšanas dokumentus, atkļūšana uz sacīkstēm Bauskā bijusi bez problēmām.

REZULTĀTI
D-1
1. v. Rolands Zujevs; 2. v. Valds Stankūns; 3. v. Lins Jakubausks (visi – Lietuva).
Open
1. v. Mārtiņš Svilis (Latvija); 2. v. Silvo Vitanens (Somija); 3. v. Uve Vāgners (Vācija).
S2000
1. v. Uģis Pauriņš; 2. v. Jānis Aleksejevs; 3. v. Reinis Safonovs (visi – Latvija).
J1600
1. v. Raimonds Tiltiņš; 2. v. Kristaps Dambis; 3. v. Andris Priedītis (visi – Latvija).

Anita Rozentāle, «Bauskas Dzīve»
Foto: iAuto
 
Visi komentāri
 
175553. viesis 15.augusts 2005 17:21
0 0 Atbildēt

Ja nemaldos Elmaars bija shii macja preses sekretaars, bet info no Bauskas dzives?

Redaktors 15.augusts 2005 19:07
0 0 Atbildēt

Paskaties tālāk - ir arī LAF rallija komisijas preses sekretāra raksts. Tad cik mēs rakstīsim par vienu un to pašu. Es viņa [Saukāna] tekstiem "līdzi nestāvu"... Preses sekretārs nebija pareizākais amata nosaukums - tas bija preses centra vadītājs.

175571. viesis 15.augusts 2005 21:36
0 0 Atbildēt

A kāda starpība kā tevi tur sauc- info taču nav nekur. Noteikti ka tas bija tavs pienākums to visu sakārtot.

Redaktors 15.augusts 2005 21:37
0 0 Atbildēt

No manis atkarīgos avotos info ir šodien, pārējos būs vēlāk.

175577. viesis 15.augusts 2005 23:25
0 0 Atbildēt

Nu loti patiikami, ka arii liidzjuuteeji nav atstaati novaartaa:))) Paldies;)

175578. viesis 15.augusts 2005 23:59
0 0 Atbildēt

Ptieshaam patiikami.....

Iipashiem brauceejiem iipashas karseejmeitenes ;) ....

175692. viesis 16.augusts 2005 17:16
0 0 Atbildēt

Sacensības bija lieliskas,jaunā sistēma ir ļoti laba- brauc un brauc un brauc, praktiski bez pauzēm. Organizācija bija uz ūsiņu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti