Nedēļas nogalē - lielākās autošosejas sacensības 2

 
23.augusts 2005 17:00

Nedēļas nogalē Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks šīgada lielākās autošosejas sacensības - NEZ (North European Zone) autošosejas čempionata piektais posms – Arčers balvas izcīņa.

Šīs sacīkstes bija arī Latvijas čempionāta 3. posms. Sacensību ietvaros norisināsies arī Honda Challenge seriāla sacensības, kurā piedalīsies vairāki Latvijas braucēji un X-sports Kausa izcīnas braucieni Nacionālajā klasē. Līdz 23. Augustam pieteikumus 7 automašīnu klasēs ir atsūtījuši 54 dalībnieki. Bet iespējams, ka piedalīsies vēl vairāk dalībnieku.

Latvijas līdzjutējiem interesantākās cīņas saistās ar Schenker B2000 klasi Baltijas 2004. gada čempions Ģirts Krūzmanis (Bensons Honda Racing) ir līderis čempionāta kopvērtējumā un noteikti savu līdzjutēju priekšā centīsies līdera godu apstiprināt.

Ģirts Krūzmanis: “Nopietni gatvojamies Rīgas sacīkstei. Mašīnas gatavošāna ir ieguldīts liels darbs, lai varētu atkal cīnities par uzvaru. Šīs mums būs lielakas sacikstes šogad, kuras noteikti cīnīšos par uzvaru!” Iepriekšējā posmā pirmoreizi trasē šogad varēja redzēt AMB komandas braucēju Arni Jurševski. Jāsaka ka ilgā pauze nebija veltīga jo trasē Jurševskis bija ļoti ātrs un izcīnīja Pērnavas posmā otrās vietas braucienos. Tas sola intriģējošu cīņu par uzvaru Rīgas posmā. Pieredze abiem braucējiem ir liela, tehnika arī augstā līmenī un uzvaras liktenis nav paredzams.

Arnis Jurševskis: “Braukšanas garša nekur nav pazudusi. Patīkami ka beidzot esam sagatavojuši mašīnu kā vajag un tas dod cerības pacīnities ari par visaugstākajām vietām Rīgas sacensībās. Tam gan būs vajadzīga ari veiksme, jo ar Ģirtu būs sīva cīņa.!!”
Šībrīža NEZ čempionāta otrās vietas īpašniekam, 2004. gada Latvijas čempionam Jānim Horelikam (JH Motorsports) kaujas Honda Integra objektīvi ir vājāka kā konkurentiem, taču Horeliks var pārsteigt ar pieredzi, un viņā noteikti cīnīsies par godalgām Schenker B2000 klasē.

Jānis Horeliks: “Mašīnai ir novērsti defekti, kas bija iepriekšējā posmā. Ceru, ka auto izturēs un arī veiksme atgriezīsies, jo pēdējos posmos tā nav bijusi īpaši līdzās! Pēdējās sacīkstes Rīgā man ir bijuši labi rezultāti.” Šīgada autošosejas sacensību debitants Juris Sprūde noteikti centīsies savu skatītāju priekšā pierādīt, ka pirmā posma ceturtā vieta nav bijusi nejaušība. Jānis Ankravs arī mājas trasē būs apņēmības pilns saviem sīvākajiem konkurentiem pierādīt ka ir gana ātrs – “ Man šogad ir bijušas dažādas sacīkstes. Iznāk vairāk braukt uz skatītājiem. Bet viņiem jau patīk asi momenti. Katra ziņā centīšos lai brauciens nebūtu garlaicīgs...!!!”

Bez Latvijas braucējiem šajā klasē startēs arī Lietuvas un Igaunijas autosportisti. Pēc 4 posmiem Schenker B2000 klases kopvērtējumā Krūzmanis ir pirmais ar 190 punktiem, Horeliks ar 116 punktiem ir 2.vietā, Jānis Ankravs ar punktiem 62 ir sestais, Juris Sprūde ar 54 septītais, bet Arnis Jurševskis ar 40 punktiem astotais.

Super 2000 klasē startēs abi braucēji kam ir šīs klases mašīnas Baltijā – Indreks Seps un Aivis Ohtla.

Super 1600 klasē startēs 2 Latvijas braucēji. Atis Veismanis un Andris Daugaviņš. Veismanis regulāri cīnās par pjedestālu ar Lietuvas un Igaunijas braucējiem, bet Daugaviņš arī varētu būt ātrs tieši Biķerniekos. Iespējama arī Alekseja Kočujevska debija Biķernieku trasē.

Baltic GT klasē startēs abi mūsu Honda Challenge seriāla braucēji Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks. Bez viņiem šājā klasē startēs arī mūsu vecmeistars Rolands Dūda, kurš noteikti alkst revanšu pēc neveiksmes pirmā posma sacensībās Rīgā. Šajā klasē pagaidām pieteikušies visvairāk – 10 dalībnieki.

Formula Baltic pieteikušies 9 braucēji no Igaunijas, Lietuvas un Somijas.

Honda Challenge sertiāla sacīkstēs startēs 9 braucēji, no tiem 3 mūsējie Arvis Zārbergs, Oskars Laivenieks un Krišjānis Caune, kurš gan brauc vairāk rallija trasēs.

Uz šīm sacensībām ir veikti uzlabojumi tieši boksu zonā, kas vairāk domāti sportistu ērtībām. Sacensības sākās jau piektdien ar treniņbraucieniem visām klasēm, sestdien ir oficiālā kvalifikācija un sacensību braucieni X-sports Kausa izcīņas un Honda Challenge dalībniekiem. Svētdien sacensību atklāšana 12.00 kas arī notiks 2 braucieni pārējās klasēs.

Informāciju par autošosejas sacensībām un rezultātiem var atrast Interneta portālos www.laf.lv, www.f1.lv, www.autososeja.tk

Dainis Burkovskis
LAF autošosejas komisijas preses sekretārs

 
Visi komentāri
 
176215. viesis 23.augusts 2005 19:57
0 0 Atbildēt

o, beidzot uzrakstiija, ka taas ir sacensiibas, neviss lielaakaa autoshoseja Riigaa :D

176288. viesis 24.augusts 2005 13:46
0 0 Atbildēt

cik var saprats vareetu buus labas saciikstes!!!

Te jau vakar ruucinaja pa Bikjerniekiem..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti