71% auto brauc ar bīstamu riepu spiedienu 42

 
12.septembris 2005 14:24

10., 11.septembrī notikušās akcijas "Uzpildiet ar gaisu" rezultātā tika atklāts, ka 71 % no pārbaudītajām automašīnām gaisa spiediens riepās ir ceļu satiksmei bīstams vai pat ļoti bīstams.

"Situācija Latvijā īpaši neatšķiras no situācijas citās ES valstīs, kurās šī akcija notiek pirmo reizi," stāsta Daniels Fregons, "Michelin" komunikāciju departamenta darbinieks. Kā piemēru tam, cik maz autovadītāju pievērš uzmanību gaisa spiedienam automašīnu riepās, viņš min faktu, ka daudzi no vadītājiem pat nezina, kādam šim spiedienam ir jābūt, kā arī to, ka šī informācija parasti ir atrodama uzlīmē pie automašīnas durvīm vai degvielas bākas. Viņš izsaka cerību, ka "Michelin" veiktās akcijas tomēr palīdzēs šo situāciju uzlabot.

10. un 11. septembrī pirmo reizi Latvijā notika akcija "Uzpildiet ar gaisu", kuras laikā Rīgā, stāvlaukumā pie tirdzniecības centra "Mols", riepu ražotājfirmas "Michelin" speciālisti no Francijas kopumā pārbaudīja 210 automašīnas, sniedzot savu novērtējumu un ieteikumus autovadītājiem. Akcija notika 2004. gada aprīlī parakstītās Eiropas Ceļu Satiksmes Drošības Hartas ietvaros, ar kuru "Michelin" uzņēmās saistības palīdzēt Eiropas Komisijai samazināt ceļu satiksmes negadījumu upuru skaitu.

No divu dienu akcijas laikā pārbaudītajām 210 automašīnām, tikai 15 % gaisa spiediens riepās bija pareizs vai tuvu tam. Apmēram 14 % automašīnu šis spiediens bija pagaidām apmierinošs, taču ne labs. Visām pārējām automašīnām gaisa spiediens riepās bija bīstams vai pat ļoti bīstams ceļu satiksmes drošībai.

Kā stāsta Daniels Fregons, "Michelin" veiktajām akcijām ES ir rezultāti, jo salīdzinājumā ar iepriekšējā gada akciju rezultātiem, šogad 33% automašīnu gaisa spiediens riepās ir bīstams vai pat ļoti bīstams, pērno 42% vietā.

Aldis Adiņš, CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieka vietnieks izsaka atbalstu šai iniciatīvai. "Katrs kārtīgs autovadītājs zina, ka viens no transportlīdzekļu tehniskajiem parametriem, kurš var būtiski ietekmēt kā satiksmes drošību, tā arī degvielas patēriņu un riepu nodilumu, ir gaisa spiediens transportlīdzekļa riepās pie nosacījuma, ka riepas uz transportlīdzekļa ir vienādas un to tips atbilst gadalaikam, kā arī tās nav pārlieku nolietotas vai citādi bojātas."

 
42 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
178653. viesis 12.septembris 2005 14:26
1 0 Atbildēt

par to spiedienu - kāpēc manometri katrā tankā rāda savādāk?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti