«Bensons Honda Racing» – Latvijas čempione

 
21.septembris 2005 7:59

Autošosejas komanda "Bensons Honda Racing", izcīnot uzvaru 2005. gada Latvijas autošosejas čempionāta komandu vērtējumā, kļuvusi par Latvijas čempioni, sasniedzot savu sezonas sākumā nosprausto mērķi.

Komandas pilotu kontā šosezon nonācis arī čempiona tituls B2000 klasē un bronzas godalga Baltic GT klasē.

Autošosejas komandā "Bensons Honda Racing" 2005. gada sezonā startēja trīs piloti – Ģirts Krūzmanis B2000 klasē ar Itālijā sagatavoto Honda Civic Type-R automašīnu, Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks Baltic GT klasē ar "Honda Challenge" seriālam sagatavotām Honda Civic Type-R automašīnām.

Ģirts Krūzmanis 2005. gada sezonā bija neapšaubāms līderis, kurš, startējot un uzvarot trijos no četriem Latvijas čempionāta posmiem, "Bensons Honda Racing" komandai nopelnīja 150 punktus, kas ir maksimālais iespējamais punktu skaits. Līdz ar tik veiksmīgu sezonas sākumu Krūzmanis kļuva par Latvijas čempionu B2000 klasē jau pirms pēdējā čempionāta posma, pierādot savu un komandas mehāniķu meistarību. Otrajā vietā B2000 klasē ar 136 punktiem ierindojies 2004. gada Latvijas čempions Jānis Horeliks, bet trešo vietu ar 132 punktiem spēja izcīnīt šī gada debitants Juris Sprūde. Ar ceturto vietu šogad nāksies samierināties Arnim Jurševskim, kurš šosezon nopelnīja 80 punktus. Pēc veselas sezonas izlaišanas piektajā vietā ierindojās Jānis Ankravs ar 70 punktiem.

Oskars Laivenieks Baltic GT klasē ar gandrīz standarta Honda Civic Type-R sporta automašīnu, cīnoties pret krietni jaudīgākām brīvās klases automašīnām, spēja nopelnīt 100 punktus un bronzas godalgu Latvijas autošosejas čempionāta Baltic GT klasē. Viņa komandas un cīņu biedram, "Honda Challenge" čempionam Arvim Zārbergam nepaveicās Latvijas čempionāta 1. posma otrajā braucienā, kad sporta amortizatora defekta dēļ viņš nesasniedza finišu. Arvis Zārbergs Latvijas čempionātu noslēdza ar 86 punktiem un 4. vietu Baltic GT klasē. Sīvāko konkurenci Latvijas sportistiem sastādīja divi lietuvieši – Vidas Čebatavičius un Nemunas Dagilis, kuriem izdevās pilnībā izmantot savas jaudīgās sporta automašīnas un atņemt latviešiem čempiona titulu un sudraba godalgu Baltic GT klasē.

Komandu ieskaitē sākot ar pirmo čempionāta posmu līdera pozīcijā izvirzījās "Bensons Honda Racing". Lietuviešu komanda "Adampolis - Oktanas" centās atņemt latviešiem arī šo čempiona titulu, bet uzveikt Latvijas lielāko autosporta komandu viņiem nebija pa spēkam. Čempionu kontā ir 262 punkti, bet lietuviešu – 220 punkti. Trešo vietu komandu ieskaitē ar 206 punktiem izcīnīja "JH Motorsports/Ankravs". Ceturtajā vietā ar 100 punktiem ierindojās "Spice Racing Team", bet "AMB" ar 80 punktiem ieņēma piekto vietu, aiz sevis atstājot "Permalat Racing" ar 52 punktiem.

Oficiālie čempionāta rezultāti atrodami LAF mājas lapā www.laf.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 1

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti