Vasaraudzis «Latvija 2005» startēs ar jaunu auto

 
27.septembris 2005 8:13

Pēdējo gadu Latvijas ātrākā rallija ekipāža Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis šīs nedēļas nogalē notiekošajā rallijā “Latvija 2005” startēs ar jaunu automobili Mitsubishi Lancer Evo 8, kurš sagatavots atbilstoši N4 kategorijai.

Četrkārtējais Latvijas autorallija čempions Vasaraudzis, kurš bija čempions ātrākajā A8 grupā arī pērn, nolēmis piebiedroties N4 kategorijai, jo šajā klasē ir spēcīgāka konkurence. “Diemžēl pēdējos gados Latvijas rallijos A8 grupā sanāca cīnīties vienīgi ar Matīsu Mežaku, tādēļ gribējās tomēr piedalīties tādā kategorijā, kur konkurence lielāka,” stāsta Ivars Vasaraudzis, kura lielākie konkurenti rallijā “Latvija 2005” būs latvieši Jānis Vorobjovs un Aivis Egle, kā arī igaunis Jāns Molders. “Kādas prognozes uz gaidāmo sacīksti? Jābrauc, tad jau redzēsim! Nezinu, kurā vietā varētu būt.”

Ivara parādīšanās trasē ar N4 mašīnu krietni apgrūtinās uzdevumu tukumniekam Aivim Eglem, kurš rallijā “Latvija 2005” var iegūt savu trešo Latvijas čempiona titulu pēc kārtas. Lai to izdarītu, viņam jāfinišē vismaz trešajā vietā vai arī jācer, ka Jānis Vorobjovs neizcīnīs uzvaru. Trīs Aivja konkurenti – Vorobjovs, Molders un Vasaraudzis – trasē dosies ar jaudīgākām un ātrākām mašīnām – Mitsubishi Lancer Evo 8, kamēr paša Egles rīcībā ir divas paaudzes vecāka tehnika Mitsubishi Lancer Evo 6.

Jautāts par to, vai nebūs pārāk lielas atšķirības starp A8 grupas auto, ar kuru Vasaraudzis startēja iepriekš, un patreizējo mašīnu, Ivars atbild: “Tas pats jau vien ir – stūre un četri riteņi! Jā, protams, būs jāpierod, ka dzinējs uz maksimālo atdevi strādā citā apgriezienu diapazonā nekā manam iepriekšējam sporta auto. Tomēr nevar teikt, ka iepriekšējais auto bija ātrs, bet šis – lēns. Arī Evo 8 ir ļoti ātrs automobilis, ar kuru iespējams cīnīties par visaugstākajām vietām. Pirms sacensībām esmu izbraucis arī pāris testu un ar automobili esmu ļoti apmierināts.”

Atgādināsim, ka pirms pēdējā posma visintriģējošākā situācija kopvērtējumā ir tieši N4 kategorijā, kur par čempiona titulu cīnās Aivis Egle, Jānis Vorobjovs un Jāns Molders. Eglem pietiek ar trešo vietu, lai viņš būtu čempions. Vorobjovam, lai triumfētu kopvērtējumā, jāuzvar un jācer, ka Egle finišēs ceturtais vai zemāk. Savukārt Molderam čempiontitula iegūšanai jāuzvar rallijā “Latvija 2005” un jācer, ka Aivis Egle finišēs sestais vai zemāk.

Rallija “Latvija 2004” preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti