Austrijā sāks ražot Jeep® Commander 4

 
3.oktobris 2005 9:32

Jaunākā Jeep modeļa Commander ražošanas uzsākšana Magna Steyr rūpnīcā (Grāca, Austrija) ir ieplānota 2006. gada sākumā, bet pārdošana Latvijā var sākties jau nākama gada pavasarī.

Jeep Commander pievienosies pieciem citiem Chrysler Group modeļiem, ko jau ražo Grācā: Jeep Grand Cherokee, Chrysler 300C Sedan un Touring, Chrysler Voyager un Chrysler Grand Voyager ar unikālo salona transformācijas sistēmu Stow 'n GoTM.



Visjaunākais Jeep Commander – klasisks dizains un pirmais Jeep ar septiņām sēdvietām trīs sēdekļu rindās. Commander konstruēts atbilstoši tradīcijām, kas raksturīgas tikai Jeep automašīnām. Tas aprīkots ar uzlabotām drošības tehnoloģijām, kas nešaubīgi ir pievilcīgas pircējiem Eiropā un ārpus tās.

Jeep Commander izstrādē dizaineri smēlās iedvesmu Jeep bagātajā vēsturē: Willys Station Wagons (no 1946. līdz 1962. gadam), Jeep Wagoneer (no 1963. līdz 1991. gadam) un jo īpaši Jeep Cherokee (no 1984. līdz 2001. gadam). Tie visi bija tradicionāli Jeep ar klasiskām līnijām, plakanām virsmām un spēcīgu izskatu. Jeep Commander ir šo nezūdošo vērtību mūsdienīga interpretācija.

Commander, kas ir vērtīgo Jeep tradīciju pēctecis, vienlaicīgi izskatās gan pazīstams, gan pilnīgi jauns. Šī sasaiste starp pagātni un mūsdienām nevienu neatstās vienaldzīgu.



Labākie savas klases rādītāji braukšanai pa bezceļu apvidu un šoseju bija saistoši arī Jeep Commander. Jeep komanda izmantoja visu labāko, ko nodrošināja vadošā loma savā klasē: viņi aprīkoja Commander ar tādu pašu 4x4 pilnpiedziņas sistēmu, balstiekārtu un transmisiju kā godalgoto Jeep Grand Cherokee, tostarp neatkarīgo priekšējo balstiekārtu un zobrata-zobstieņa stūres mehānismu.

Jaunizveidotie sēdekļi ir ergonomiski un ērti. Pirmo reizi Jeep automobiļos tie ir izvietoti trijās rindās, katra rinda nedaudz augstāka par iepriekšējo. Otrās un trešās rindas sēdekļus var noliekt uz priekšu, tādējādi izveidojot līdzenu grīdas virsmu.



Chrysler Group un Magna Steyr ieguldīja 23 miljonus eiro Jeep Grand Cherokee ražošanas sagatavošanai, pie tam papildus 9 miljonus eiro Jeep Commander tehniskajiem līdzekļiem un aprīkojumam. Arī DaimlerChrysler Austrijas direkcija ieguldīja 12 miljonus eiro tehniskajos līdzekļos un transporta stendos Commander automašīnas Eiropas daļu piegādātājiem. Jaunais transporta līdzeklis radīs 80 jaunas darba vietas Magna Steyr rūpnīcā un veicinās jaunu darba vietu rašanos vietējiem piegādātajiem.

 
Visi komentāri
 
180656. viesis 3.oktobris 2005 9:43
0 0 Atbildēt

Super auto. Drosmīgs izskats...

180742. viesis 3.oktobris 2005 15:11
0 0 Atbildēt

Nekas...driiz arii shie paraadiisies Riigas ielaas...it kaa nabadziigajaa valstii...briinumaini, vai ne? :)))

180760. viesis 3.oktobris 2005 17:51
0 0 Atbildēt

laba manta

180773. viesis 3.oktobris 2005 21:55
0 0 Atbildēt

Neka drosmiga shaja klucha cienigaja dizaina neredzu, tiesi ta pat ka neko dargu Jeep markaa, kaa jebkura jenkju izstradajuma...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti