Latvijas auto mehāniķi ceturtie «Top Team» finālā 1

 
25.oktobris 2005 0:00

No Scania rīkotā starptautiskā auto mehāniķu konkursa “Top Team” fināla Turcijā ar teicamiem rezultātiem atgriezusies “Scania Latvia” auto mehāniķu komanda.

Desmit finālistu konkurencē Latvijas komanda izcīnīja augsto ceturto vietu. Konkursā uzvarēja Zviedrijas komanda, aiz sevis atstājot Polijas un Austrālijas labākos auto mehāniķus.

“Uzskatu, ka mums ir pamats lepoties ar sasniegto rezultātu. Konkursam ļoti cītīgi gatavojāmies. Mums “Scania Latvia” telpās ir izveidots īpašs mācību centrs, kurā regulāri gan mehāniķiem, gan šoferiem – notiek dažādas profesionālās apmācības. Tik pat liela nozīme ir mehāniķu pieredzei. Mūsu komandā ir darbinieki, kas “Scania Latvia” strādā turpat 10 gadus,” stāsta “Scania Latvia” valdes loceklis Ervīns Arents.

“Top Team” fināla dalībniekiem bija jāveic pieci uzdevumi, kuri bija par visiem Scania kravas auto vai autobusa svarīgākajiem mezgliem. Katra uzdevuma veikšanai komandām bija atvēlētas 20 minūtes. Uzdevumi bija izveidoti tā, lai auto mehāniķiem būtu jāparāda gan pieredzē iegūtās praktiskās zināšanas, gan teorijas izpratne par sistēmu darbību kopumā. Sākumā visām komandām bija jāizpilda teorētiskais tests ar 50 jautājumiem. Turpinājumā komandām bija jāatrod un jānovērš defekti autobusa motorā, kravas auto ātrumkārbā, kravas auto elektriskajā sistēmā, kā arī kravas auto bremžu sistēmā.

Latvijas auto mehāniķu komandai vislabāk veicās uzdevumos ar autobusa motora un kravas auto ātumkārbas defektāciju un remontu. Abos šajos uzdevumos Latvijas pārstāvji uzrādīja otro labāko rezultātu. Savukārt par visgrūtāko uzdevumu gan Latvijas, gan arī pārejās komandas atzina bremžu sistēmas defektāciju.

Pavisam “Top Team” automehāniķu konkursā piedalījās komandas no divdesmit vienas valsts. Konkursa pirmajā – nacionālās atlases kārtā tika noteikta labākā automehāniķu komanda katrā valstī. Latvijas nacionālās atlases kārta notika martā un tajā piedalījās četras Scania automehāniķu komandas. Salīdzinājumam, lielākās valstīs, piemēram, Polijā, Spānijā vai Zviedrijā, nacionālās atlases kārtā piedalījās pat vairāki desmiti automehāniķu komandu. “Top Team” konkursa pusfināli jūnijā notika Ungārijā un Dānijā, tajos tika atlasītas desmit labākās komandas, kurām jāsacenšas konkursa finālā Turcijā.

“Scania Latvia” automehāniķi “Top Team” konkursā piedalās jau otro reizi. 2003. gadā, kad konkursa fināls notika Rīgā, Latvijas pārstāvji izcīnīja 8. vietu.

Ervīns Arents
“Scania Latvia” valdes loceklis

 
Visi komentāri
 
183235. viesis 25.oktobris 2005 11:42
0 0 Atbildēt

20 min laikaa aatrumkaarbas defektaacija un probleemas noveershana... tagad jaagaida briidis, kad autoservisos remonti tiks veikti liidziigaa tempaa. tad i nebuus zheel samaksaat meistaram par 2h darbu peec "kataloga" cenas ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti