Apvidus karuseļralliju čempionāts noslēgsies Trapenē 1

 
27.oktobris 2005 11:45

Sestdien, 29. oktobrī Alūksnes rajona Trapenē tiks aizvadīts šī gada pēdējais Latvijas čempionāta posms apvidus karuseļrallijā, bet čempioni absolūtajā vērtējumā un N1 grupā ir jau zināmi.

Uz lielo Dakaras ralliju, kas tradicionāli startēs 31. decembrī, divkārtēja valsts čempiona godā dosies Jānis Āzis, kurš septembrī ar uzvaru absolūtajā vērtējumā un T1 grupā noslēdza arī rallijreidu čempionātu. Karuseļralliju uzvarētāju godu J. Āzis dalīs ar līdzbraucēju Gundaru Liepiņu. N1 grupas ieskaitē pirmo vietu jau iepriekš sev ir nodrošinājuši Jānis Auziņš un Ilmārs Gibala.

Lai gan četros pēdējos no sešiem iepriekš aizvadītajiem čempionāta posmiem uzvaru ir svinējusi ventspilnieku Igora Skoka un Agra Piķa ekipāža, izveidojušos punktu deficītu viņiem savā labā vairs nav iespējams pārvērst, jo J. Āzis/G. Liepiņš arvien ir ieņēmuši otro vietu aiz Skoka, kā arī uzvarējuši otrajā posmā un izcīnījuši trešo vietu čempionāta pirmajā posmā, kad Skoks/Piķis abas reizes startēja neveiksmīgi un palika bez punktiem. Līderekipāžas pirms starta Trapenē šķir 36 punkti, bet par uzvaru var iegūt tikai 30 punktus. Ventspilnieki var pacīnīties vienīgi par uzvaru atsevišķā T1 grupas ieskaitē, kur viņus no Āža ekipāžas šķir tikai 15 punkti, turklāt viens no posmiem, kur Skokam ir sliktākais rezultāts netiks ņemts vērā, jo sacensībās nepiedalījās čempionāta ieskaitei nepieciešamais dalībnieku skaits.

Par trešo vietu absolūtajā vērtējumā diezgan droši var justies J. Auziņš/I. Gibala, jo maz ticams, ka tuvākajiem sekotājiem Guntaram Laugalim un Armandam Sanderam izdosies likvidēt 21 punkta starpību. Savukārt Laugaļa ekipāžai diezgan droša ir otrā vieta N1 grupā, jo iespēja, ka pašlaik trešajā vietā esošais junioru vecuma pilots Kristaps Ķirsons Trapēnē gūs uzvaru N1 grupā, bet Auziņš finišēs aiz viņa, turklāt Laugalis paliks vispār bez punktiem, ir niecīga.

Sacensības Trapenē pie Lukstu ezera izveidotajā trasē sāksies pulksten 11.30. Līdzjutējiem piekļūšana trasei no Vidzemes šosejas 162 km – pagrieziens Līzespasts, no kurienes līdz Trapenei ir 12 km, tālāk sekot pēc norādēm uz atpūtas bāzi „Luksti”.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Visi komentāri
 
192759. viesis 14.februāris 2006 9:53
0 0 Atbildēt

super

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti