Noteikti draudzīgākie autobusu šoferi 6

 
28.oktobris 2005 10:16

Ceturtdien, 27. oktobrī, Satiksmes ministrijas lielajā sēžu zālē tika paziņoti akcijas "Draudzīgākais autobusa šoferis" rezultāti.

LR Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, uzrunājot 2005. gada labākos autobusu vadītājus, uzsvēra: "Šodien nav jāapsveic tikai uzvarētāji, bet visi autobusu vadītāji, kas godprātīgi brauc pie autobusu stūres. Pēdējos gados pastiprināta uzmanība tiek pievērsta satiksmes drošībai uz ceļiem. Šis 2005. gads ir pirmais, kad ievērojami uzlabojusies satiksmes drošība, taču, joprojām, šie rezultāti mums sniedz iespēju uzlabot darbu. Ceram, ka arī šis konkurss ir devis savu artavu, lai satiksme uz Latvijas ceļiem kļūtu drošāka."

Akcijas ietvaros no 2005. gada 14.jūlija līdz 2005. gada 30.septembrim pasažieri varēja balsot par tālsatiksmes autobusu vadītājiem šādās kategorijās: -precīzākais; -izpalīdzīgākais; -korektākais; -smaidīgākais.

Pasažieri savu vērtējumu par autobusu vadītājiem varēja izteikt, sūtot vēstules, elektronisko pastu vai piezvanot uz automātisko atbildētāju.

Latvijā tālsatiksmes autobusu maršrutus apkalpo 34 pārvadātāju uzņēmumi, kuros kopējais autobusa vadītāju skaits ir virs 3100. Satiksmes ministrijas akcijas laikā tālsatiksmes maršrutu apkalpošanā bija iesaistīti 1343 autobusa vadītāji, tika apkalpoti 377 tālsatiksmes autobusu maršruti ar 524 autobusiem.

Akcija "Draudzīgākais autobusa šoferis" laikā visos tālsatiksmes maršrutu autobusos tika izvietoti īpaši informatīvie baneri ar kuponiem, pasažieri arī aktīvi piedalījās akcijā, balsojot par saviem iecienītākajiem autobusu vadītājiem, kā arī izsakot savu attieksmi par pasažieru pārvadājumiem kopumā.

Akcijas mērķis bija pievērst sabiedrības uzmanību tālsatiksmes autobusu šoferu darbam un celt šīs profesijas prestižu, kā arī uzlabot ceļu satiksmes drošību.

Vislielākais pozitīvi novērtēto autobusu vadītāju skaits tika saņemts par pārvadātājiem AS "Nordeka" (27) un AS "CATA" (25).

Satiksmes ministrijas atzinības rakstus par pakalpojumu kvalitāti un iedzīvotāju augsto novērtējumu tika pasniegti AS "Nordeka", AS "CATA", SIA "Jēkabpils AP" un SIA "Ludzas ATU".

Visaugstāko pasažieru novērtējumu un ministrijas balvas ieguva: Aivars Plānis (Nordeka) –"Korektākais šoferis" Jānis Zaķis (Nordeka) – "Smaidīgākais šoferis" Modris Keišs (Ludzas ATU) – "Izpalīdzīgākais šoferis" Jānis Baklāns (Ludzas ATU) – "Draudzīgākais šoferis" Leonards Spule (Aizkraukles ATU) – "Precīzākais šoferis".

LR Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Vigo Legzdiņš svinīgajā pasākumā norādīja, ka ir liels prieks ministrijas vārdā sveikt labākos autobusa vadītājus. "Pasākums notiek pirmo reizi, tādēļ jācer, ka citreiz šajā konkursā piedalīsies daudz vairāk autovadītāju. Jau nākamgad vēl vairāk autovadītāju klientus apkalpos kvalitatīvāk, būs vēl uzmanīgāki uz ceļiem. Rezultātā Latvijā autobusu satiksme kļūs drošāka, precīzāka un kvalitatīvāka. Ieguvēja būs ne tikai autotransporta nozare un mūsu ministrija, bet visa Latvijas sabiedrība."

 
Visi komentāri
 
183557. viesis 28.oktobris 2005 10:22
0 0 Atbildēt

es aizvakar ienam draudzigam moikrinja soferim gandriz pa muti sametu, noturejos un neizvilku to pidarasu no suuda baltaas kastes

183560. viesis 28.oktobris 2005 10:36
0 0 Atbildēt

bet vajadzēja!

183561. viesis 28.oktobris 2005 10:36
0 0 Atbildēt

Taapeec jau mirkrinju shoferi nav tajaa sarakstaa... Un naidiigie riidzinieki ar ne :) Cik vakar pa radio staastiija, tad gandriiz visi uzvareetaaji ir no Latgales puses...

183562. viesis 28.oktobris 2005 10:38
0 0 Atbildēt

tai pusee reti kaac skaidraa :D

183564. viesis 28.oktobris 2005 10:55
0 0 Atbildēt

maršrutnjikam ******* a detjam marožonoje :D

184643. viesis 8.novembris 2005 22:00
0 0 Atbildēt

Trolejbusi ar pēdēja laikā obogņeļi-besī viņi ārā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti