Citroën atgriezīsies WRC 2007.gadā 2

 
28.oktobris 2005 13:11

PSA grupa pieņēmusi lēmumu, ka oficiāla atgriešanās pasaules čempionātā autorallijā (WRC) varētu notikt 2007. gadā.

Šo lēmumu veicinājusi FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) pasaules padome, apstiprinot tehniskos un sporta noteikumus, kas nākotnē tiks piemēroti pasaules čempionātam autorallijā. Īpaši atzīmējami ir tajos paredzētie pasākumi, lai panāktu būtisku izmaksu samazinājumu.

"Lēmums par atgriešanos pasaules čempionātā autorallijā tika pieņemts ļoti ātri. Jaunie noteikumi ļauj mums sasniegt mūsu budžeta mērķus. Tagad nekas vairs nekavē mūsu atgriešanos lielajā rallija sportā. Komandai, līdzjutējiem un visiem, kuri trīs pilnu sezonu laikā pasaules čempionātā autorallijā mūs ir atbalstījuši, šis ir labākais iespējamais laiks šādam lēmumam. Esmu patiesi iepriecināts," stāsta Citroën Sport direktors Gajs Frekvelins (Guy Fréquelin).



Arī PSA grupas veiktā iekšējā analīze nepārprotami apliecināja, ka WRC joprojām uzskatāms par Citroën zīmolam atbilstošu autosporta veidu.

2006. gada sezona būs pārejas periods: no vienas puses, Sebastjēns Lēbs (Sébastien Loeb) un Daniels Elena (Daniel Elena) startēs WRC ar Citroën Xsara privātas komandas sastāvā, taču, no otras puses, tiks atsākts darbs pie jaunā Citroën C4 WRC izstrādes. “Uz pilnu slodzi” pasaules čempionātā autorallijā Citroën Sport atgriezīsies, sākot ar 2007. gadu.

Citroën rallija kaislības pamatā ir uzņēmuma konkurences filozofija un šī sporta veida valdzinājums. To apliecina arī divas ražotāju godalgas, ko Citroën ieguva 2003. un 2004. gadā, un divas uzvarētāju godalgas, ko Sebastjēns Lēbs un viņa stūrmanis Daniels Elena izcīnīja 2004. un 2005. gadā.

2004. gada novembrī, saskaroties ar budžeta ierobežojumiem saistībā ar dalību pasaules čempionātā autorallijā, PSA Peugeot Citroën valdes priekšsēdētājs Žans Martēns Folcs (Jean Martin Folz) paziņoja, ka PSA grupas zīmoli šādas izmaksas nevar atļauties, tomēr turpmāk pieņemtie lēmumi rāda, ka tagad ir iespējams īstenot Folca kunga darbības laikā izstrādāto stratēģiju.

 
Visi komentāri
 
183633. viesis 28.oktobris 2005 14:13
0 0 Atbildēt

cik bija dzirdēts jaunais C4 jau bija gandrīz gatavs šai sezonai un bija pat ātrāks par pašreizējo Xsara.

183662. viesis 28.oktobris 2005 17:03
0 0 Atbildēt

to viesis, nu nekad jau ne1 neteiks, ka jaunais ir leenaaks par veco :):):). Tad nebuutu jeega jauno taisiit. A nomeeriit to... h|_|i! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti